Betalingsachterstand oplossen

Wil je een hypotheek afsluiten met een BKR-codering? Dan moet je zorgen dat de betalingsachterstand is opgelost. Dit doe je door het betreffende krediet af te lossen of door deze te herstellen. Wanneer je je krediet aflost, zorg je ervoor dat het krediet niet meer bestaat. Wanneer je de achterstanden inlost, maar het krediet loopt daarna wel door, dan spreken we van herstel. Er komt dan een H achter je codering te staan. Uiteraard moet je wel de termijnen blijven betalen. Vijf jaar nadat je kredietverstrekker heeft aangegeven dat de betalingsproblemen zijn opgelost, wordt je registratie verwijderd.

Vraag hulp aan een adviseur met BKR-ervaring

Een hypotheek aanvragen is nooit gemakkelijk. Wanneer je een betalingsachterstand hebt bij de ING en een hypotheek met BKR wilt aanvragen, wordt het nog lastiger. Niet alleen omdat de bank veel voorzichtiger is met het verstrekken van een hypotheek. Voor veel mensen is het moeilijk zoiets persoonlijks als een schuld te bespreken. Wij begrijpen dat. Onze specialisten bieden al sinds 2006 hulp aan mensen die een hypotheek willen aanvragen met een BKR-achterstandscodering. We bekijken samen met jou je situatie en geven jou eerlijk advies. Daarbij staat een verantwoorde hypotheeklast altijd centraal.

Wil jij ook weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek, ondanks je codering? Vul onze hypotheektest in en ontvang daarna vrijblijvend meer informatie per mail.

Heb je een BKR codering bij een andere bank of een ander bedrijf? Lees hier de mogelijkheden over een nieuwe hypotheek: