Wat is BKR achterstandscodering?

Een BKR achterstandscodering is een negatieve registratie bij het BKR. Dit betekent dat je een achterstand op jouw betalingen op een lening of hypotheek hebt of hebt gehad.

Een codering wordt niet zomaar geplaatst. De bank waar je achterstand hebt meldt de achterstand bij het BKR. Dit leidt vervolgens tot een BKR codering. De bank zal voorafgaand herhaaldelijke verzoeken om de maandelijkse verplichtingen inclusief opgelopen achterstanden te betalen. Als je niet betaald loop je zeer grote kans een achterstandscodering te krijgen bij het BKR.

De achterstandscodering blijft vijf jaar staan nadat de betreffende achterstand is ingehaald of de volledige lening of hypotheek is afgelost. Als de achterstand is ingelopen krijg de lening of hypotheek in het BKR een zogenaamde H Code. Los je de hele lening of hypotheek in dan krijgt de lening of hypotheek een feitelijk einddatum. Veel banken zullen je geen hypotheek met een BKR codering verstrekken gedurende deze periode van vijf jaar.

Er zijn echter een aantal banken die wel een hypotheek aanbieden aan mensen met een herstelde achterstandscodering. Dit is afhankelijk van de soort codering of coderingen die je hebt. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn doe de BKR hypotheektest.

Niet iedere BKR achterstandscodering wordt even zwaar beoordeeld. Tevens is een codering op een hypotheek zwaarder dan op een persoonlijke lening. Een achterstand op de hypotheek wordt zwaarder aangerekend omdat je geacht wordt tenminste deze maandelijkse verplichting te betalen. Anders kun je niet wonen. In Nederland is dit ook maatschappelijk geaccepteerd. Ook een codering op een roodstand op jouw betaalrekening wordt zwaarder aangemerkt.

Een A4 codering is de zwaarste codering. Er is geen bank in Nederland die een klant accepteert met een A4 codering. Zelfs met een acceptabele plausibele verklaring is dit onmogelijk. Ook bij een hypotheekaanvraag met A3 codering heb je helaas geen kans op een hypotheek.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn met jouw codering? Doe onze BKR hypotheektest:

Start BKR hypotheektest

Wat is een BKR-achterstandscodering?

Een BKR achterstandscodering is een negatieve registratie bij het BKR. Deze krijg je wanneer je een achterstand hebt op het afbetalen van je lening of hypotheek.

Hoe lang sta ik geregistreerd bij het BKR?

Na het aflossen van een krediet, blijf je nog 5 jaar geregistreerd. Heb je tijdens de looptijd een achterstand opgelopen, dan blijft deze registratie na het herstelmoment ook 5 jaar staan.

marjo

Danny is al jaren onze financieel adviseur. Wij zijn zeer tevreden over de manier hoe hij dit doet. Hij denkt erg mee en is zeker in voor "out of the box"denken.

Mark

De adviseur vraagt door,is positief kritisch en denkt mee in oplossingen en alternatieven.
Daarnaast wijst de adviseur op de huidige situatie mogelijke veranderingen en lange termijn haalbaar. Tevens maakt hij duurzame oplossingen bespreekbaar in relatie tot mogelijkheden en eventuele subsidies.

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

K.d.K

Paul denkt met je mee. Zal het beste aanbod voor de situatie zoeken.

Bennie

Man komt zijn afspraak goed na. Hij was diudelijk over de zaak

Anoniem

Ondanks de drukte toch goed geholpen. Ondanks enkele verstoringen

WB

Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

Chris

Ik word altijd heel goed geholpen door Advidens, ze nemen ook de tijd voor je en geen enkele vraag is te veel.

Laura

Wij hebben met paul een heel fijn gesprek gehad, begreep onze situatie en kwam snel met oplossingen. Heeft ons zeer goed begeleid en alles met snelheid afgewikkeld. Als we in de toekomst nog een keer een advies nodig hebben dan is paul zeker de man bij wie wij aan gaan kloppen. Hij is professioneel, persoonlijk en vakbekwaam. Kijkt verder dan alleen het huidige advies maar denkt ook mee met de toekomst.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek