Wat is BKR achterstandscodering?

Een BKR achterstandscodering is een negatieve registratie bij het BKR. Dit betekent dat je een achterstand op jouw betalingen op een lening of hypotheek hebt of hebt gehad.

Een codering wordt niet zomaar geplaatst. De bank waar je achterstand hebt meldt de achterstand bij het BKR. Dit leidt vervolgens tot een BKR codering. De bank zal voorafgaand herhaaldelijke verzoeken om de maandelijkse verplichtingen inclusief opgelopen achterstanden te betalen. Als je niet betaald loop je zeer grote kans een achterstandscodering te krijgen bij het BKR.

De achterstandscodering blijft vijf jaar staan nadat de betreffende achterstand is ingehaald of de volledige lening of hypotheek is afgelost. Als de achterstand is ingelopen krijg de lening of hypotheek in het BKR een zogenaamde H Code. Los je de hele lening of hypotheek in dan krijgt de lening of hypotheek een feitelijk einddatum. Veel banken zullen je geen hypotheek met een BKR codering verstrekken gedurende deze periode van vijf jaar.

Er zijn echter een aantal banken die wel een hypotheek aanbieden aan mensen met een herstelde achterstandscodering. Dit is afhankelijk van de soort codering of coderingen die je hebt. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn doe de BKR hypotheektest.

Niet iedere BKR achterstandscodering wordt even zwaar beoordeeld. Tevens is een codering op een hypotheek zwaarder dan op een persoonlijke lening. Een achterstand op de hypotheek wordt zwaarder aangerekend omdat je geacht wordt tenminste deze maandelijkse verplichting te betalen. Anders kun je niet wonen. In Nederland is dit ook maatschappelijk geaccepteerd. Ook een codering op een roodstand op jouw betaalrekening wordt zwaarder aangemerkt.

Een A4 codering is de zwaarste codering. Er is geen bank in Nederland die een klant accepteert met een A4 codering. Zelfs met een acceptabele plausibele verklaring is dit onmogelijk. Ook bij een hypotheekaanvraag met A3 codering heb je helaas geen kans op een hypotheek.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn met jouw codering? Doe onze BKR hypotheektest:

Start BKR hypotheektest

Wat is een BKR-achterstandscodering?

Een BKR achterstandscodering is een negatieve registratie bij het BKR. Deze krijg je wanneer je een achterstand hebt op het afbetalen van je lening of hypotheek.

Hoe lang sta ik geregistreerd bij het BKR?

Na het aflossen van een krediet, blijf je nog 5 jaar geregistreerd. Heb je tijdens de looptijd een achterstand opgelopen, dan blijft deze registratie na het herstelmoment ook 5 jaar staan.

Wazier

Uitstekende gesprek. Adviseur was zeer kundig. Na afronding gesprek wisten we 100% zeker waar we aan toe waren. Alles was helder en de afwerking was super. Geen inkijken naar gehad.

Yvonne

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde. Paul gaf me veel vertrouwen, heeft mij goed geholpen. Ik ben zeer tevreden.

Anoniem

Danny kwam vriendelijk,betrouwbaar en deskundig over op ons.

Juliët

Wij kwamen terecht bij Danny omdat onze plaatselijke hypotheek adviseur ons niet wilde/kon helpen. Voor Advidens geen probleem en we zijn super behandeld ondanks de aantal keren dat ik weer vragen had en zelfs in het weekend! Dus op en top TOP !

WB

Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie

anoniem

Professioneel. Denkt en helpt mee. Goede advisering. Accuraat. Vriendelijk. Komt afspraken na.

Funda

Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Top

Kennis van zaken. Persoonlijk contact. Goed bereikbaar voor vragen. Ook duidelijke antwoorden

Nikki

Leuke aardige man die alles zeer duidelijk uitlegt

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek