Hypotheek met BKR A2 of RN codering door NHG

Krijg een Hypotheek ondanks een BKR A2 of RN Codering

Bij BKR Hypotheek begrijpen we dat een negatieve BKR registratie een obstakel kan vormen bij het verkrijgen van een hypotheek. Maar met onze expertise en ervaring sinds 2006, helpen we je graag om de juiste hypotheek te vinden, zelfs met een BKR A2 of RN codering. Wij werken uitsluitend met erkende banken en bieden persoonlijke begeleiding om jouw droom van een eigen huis te realiseren.

Start BKR hypotheektest

Wat is een BKR Codering?

Een BKR (Bureau Krediet Registratie) codering is een registratie van kredietinformatie die aangeeft of iemand betalingsachterstanden heeft gehad. De A2 codering betekent een ernstige betalingsachterstand, terwijl de RN codering kan wijzen op een restschuld na verkoop van een woning met verlies.

Kan ik een Hypotheek krijgen met een BKR A2 of RN Codering?

Ja, het is mogelijk om een hypotheek te krijgen met een BKR A2 of RN codering via de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Echter, er zijn specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen:

 1. Opgeloste Codering: De A2 of RN codering moet zijn opgelost of de lening moet volledig zijn afbetaald. Dit betekent dat er geen openstaande betalingsachterstanden meer mogen zijn.
 2. Geen Eerdere Hypotheekachterstanden: Er mogen geen eerdere hypotheekachterstanden zijn, wat kan worden aangetoond met een bankafschrift.
 3. Geen Andere BKR Coderingen: Er mogen geen andere BKR coderingen zijn, behalve een opgeloste A of A1 codering.
 4. Voldoende Inkomen en Eigen Middelen: De hypotheek moet binnen het inkomen van de aanvrager passen en er moeten voldoende eigen middelen beschikbaar zijn.

 

Hoe beïnvloedt een RN Codering de Hypotheekaanvraag?

Een RN codering kan de hypotheekaanvraag bemoeilijken, maar het is niet onmogelijk. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je kansen op goedkeuring te verbeteren:

 1. Herstelcode (H): Zorg ervoor dat je een herstelcode hebt, wat aangeeft dat de schuld is afbetaald.
 2. Stabiele Financiële Situatie: Toon aan dat je een stabiele en voorspelbare financiële situatie hebt.
 3. Transparantie: Wees open en eerlijk over je financiële situatie en de stappen die je hebt genomen om deze te verbeteren.

Proces voor het Aanvragen van een Hypotheek
 1. BKR Hypotheektest: Doe de BKR Hypotheektest en vul het hypotheekaanvraagformulier in.
 2. BKR Overzicht Aanvragen: Vraag een BKR overzicht aan om de specifieke coderingen te bepalen. Beide partners moeten hun BKR overzichten verstrekken als ze samen een woning kopen.
 3. Documenten Indienen: Stuur het BKR overzicht naar ons voor beoordeling.
 4. Advies en Begeleiding: Als er hypotheekmogelijkheden zijn, helpen wij je met het proces, inclusief advies over de beste oplossing en de meest geschikte hypotheek.
 1. Stap 1

  Vul de BKR Hypotheektest in en bekijk jouw hypotheekmogelijkheden.

 2. Stap 2

  Vul het Hypotheek aanvraagformulier op onze site zo volledig mogelijk in. Als je weet welke codering je hebt en alle vragen beantwoord kunnen wij sneller bepalen welke hypotheekmogelijkheden er zijn. Weet je niet welke BKR codering(en) je hebt vraag een overzicht aan volgens stap 4.

 3. Stap 3

  Je ontvangt van ons een e-mail met onze contactgegevens en een instructie hoe je jouw BKR overzicht kunt opvragen. Wij nemen telefonisch contact met jou op om jouw wensen en financiële situatie door te nemen. Heb je al een BKR overzicht dan kunnen we direct de vervolg stappen en mogelijkheden bespreken. Mail ons jouw BKR overzicht.

 4. Stap 4

  Vraag jouw BKR overzicht op via onze pagina BKR overzicht opvragen. Wij adviseren je om te kiezen voor BKR Premium zodat je een jaar lang jouw BKR kunt inzien.

  Let op: Indien je samen met jouw partner de woning aan wilt kopen hebben wij het BKR overzicht van jullie beiden nodig.

 5. Stap 5

  Als je het overzicht hebt ontvangen beantwoord je onze e-mail, die je direct ontvangt na het verzenden van de aanvraag, sluit het BKR overzicht bij. Wij bellen je na ontvangst en bespreken jouw hypotheekmogelijkheden en de vervolgstappen met je.

 6. Stap 6

  Als er mogelijkheden voor jou zijn om een hypotheek te sluiten maken we afspraken met elkaar om de hypotheek te verzorgen. Wij adviseren je over de beste oplossing en de hypotheek die het beste bij jouw persoonlijke wensen past. Vervolgens regelen we de hypotheek voor jou tot en met het passeren bij de notaris. De notarisstukken van de hypotheek en de akte van afrekening worden door ons gecontroleerd.

  Wij werken alleen met geldgevers die in Nederland actief zijn en onder toezicht staan van de Nederlandse bank.

Veelgestelde Vragen

Is het mogelijk om een hypotheek te krijgen met een BKR A2 codering onder NHG, en wat zijn de specifieke vereisten?

 • Ja, het is mogelijk, mits de A2 codering is opgelost of de lening volledig is afbetaald. Er mogen geen andere negatieve BKR coderingen zijn en je moet voldoende inkomen en eigen middelen hebben.

 

Hoe beïnvloedt een RN codering de hypotheekaanvraag en wat kan ik doen om mijn kansen te verbeteren?

 • Een RN codering kan de aanvraag bemoeilijken, maar door een herstelcode te hebben, een stabiele financiële situatie aan te tonen en transparant te zijn over je situatie, kun je je kansen verbeteren.

 

Wat zijn de voorwaarden waaronder een BKR codering kan worden verwijderd of opgelost om de hypotheekgeschiktheid te verbeteren?

 • Een BKR codering kan worden verwijderd als deze onterecht is geplaatst. Anders moet de schuld volledig worden afbetaald en moet je een herstelcode krijgen.

 

Wat zijn de typische uitdagingen bij het aanvragen van een hypotheek met een BKR A2 of RN codering en hoe kunnen deze worden aangepakt?

 • De grootste uitdaging is het aantonen van financiële stabiliteit en het oplossen van de codering. Door nauw samen te werken met een hypotheekadviseur en alle benodigde documentatie te verstrekken, kunnen deze uitdagingen worden aangepakt.

 

Hoe gaan verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland om met aanvragen met BKR coderingen en welke zijn meer geneigd om goed te keuren onder NHG-richtlijnen?

 • Elke hypotheekverstrekker heeft zijn eigen beleid, maar wij werken samen met banken die bereid zijn om aanvragen met BKR coderingen te overwegen, mits aan de NHG-richtlijnen wordt voldaan.
Waarom Kiezen voor BKR Hypotheek?

– Expertise en Ervaring: Sinds 2006 helpen wij mensen met negatieve BKR registraties om een hypotheek te krijgen.

– Persoonlijke Begeleiding: Wij bieden persoonlijke begeleiding en advies gedurende het hele proces.

– Samenwerking met Erkende Banken: Wij werken uitsluitend met erkende banken die bereid zijn om met BKR registraties te werken.

– Oplossingsgericht: Wij zijn toegewijd aan het vinden van de beste hypotheekoplossing voor jouw situatie.

Neem Vandaag Nog Contact op

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar het verkrijgen van een hypotheek ondanks een BKR A2 of RN codering? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan klaar om je te helpen!

 

Doorlopende nazorg hypotheek is mogelijk

Klantervaringen

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

Yvonne

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde. Paul gaf me veel vertrouwen, heeft mij goed geholpen. Ik ben zeer tevreden.

Anja

Danny is een adviseur die het voor ons mogelijk maakte om onze hypotheek om te zetten ondanks een lease auto waar andere adviseurs het voor onmogelijk hielden. En daarbij ook nog een bouwdepot voor een nieuwe keuken,

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

MvW

Danny is vindingrijk, positief, assertief, meedenkend

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

Bennie

Man komt zijn afspraak goed na. Hij was diudelijk over de zaak

Top

Kennis van zaken. Persoonlijk contact. Goed bereikbaar voor vragen. Ook duidelijke antwoorden

marjo

Danny is al jaren onze financieel adviseur. Wij zijn zeer tevreden over de manier hoe hij dit doet. Hij denkt erg mee en is zeker in voor "out of the box"denken.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek