Hypotheek met BKR A3 Codering: Uw Gids naar Financiële Oplossingen

Begrijp de Uitdagingen en Vind Oplossingen

Een BKR A3 codering kan een aanzienlijke belemmering vormen bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze codering duidt op ernstige financiële problemen, zoals een deel van een schuld dat is afgeschreven. Bij BKR Hypotheek begrijpen we de complexiteit van deze situatie en staan we klaar om u te helpen bij het vinden van oplossingen.

Wat is een BKR A3 Codering?

Een BKR A3 codering is een combinatie van een achterstandsmelding (A) en een bijzonderheidscodering (3). Dit betekent dat er een betalingsachterstand is en een deel van de schuld is afgeschreven of kwijtgescholden. Deze codering blijft vijf jaar zichtbaar in het BKR-register, zelfs nadat de schuld is afgewikkeld.

Uw Kans op een Hypotheek met een BKR A3 Codering

Hoewel het verkrijgen van een hypotheek met een BKR A3 codering vrijwel onmogelijk is, zijn er stappen die u kunt nemen om uw financiële situatie te verbeteren en uw kansen op toekomstige kredietverlening te vergroten:

 1. Financiële Stabiliteit Aantonen: Het is cruciaal om aan te tonen dat u momenteel financieel stabiel bent. Dit kan door middel van loonstroken, bankafschriften en een stabiele werkgeschiedenis.
 2. Schulden Afwikkelen: Zorg ervoor dat de schuld die de A3 codering heeft veroorzaakt volledig is afgewikkeld.
 3. Plausibele Verklaring: Bied een geloofwaardige uitleg voor de A3 codering, zoals een scheiding, ziekte of financiële mismanagement door een partner.
 4. Eenmalige Gebeurtenis: Toon aan dat de financiële problemen eenmalig waren en niet indicatief voor voortdurende financiële onverantwoordelijkheid.

Doe nu de BKR hypotheektest

Het Proces voor het Verwijderen of Oplossen van een BKR A3 Codering

Bij BKR Hypotheek bieden we een gestructureerd proces om u te helpen bij het verwijderen of oplossen van een BKR A3 codering:

 1. Initiële Beoordeling:
  • BKR Hypotheektest: Vul de BKR Hypotheektest in om uw hypotheekmogelijkheden te beoordelen.
  • Quickscan: Een gratis eerste beoordeling om de haalbaarheid van het verkrijgen van een hypotheek met een A3 codering te bepalen.
  • Gratis Consultatie: Wij bieden een gratis consultatie om de kans op succesvolle verwijdering van de A3 codering te beoordelen.
 2. Juridisch Standpunt Verzoek:
  • Gebruik van AVG Wetgeving: Maak gebruik van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) om te betogen dat de voortzetting van de negatieve codering niet langer gerechtvaardigd is.
  • Standpunten Verzoek: Een gedetailleerd verzoek wordt voorbereid, inclusief de oorsprong van de codering, huidige financiële status en de noodzaak voor verwijdering, ondersteund door relevante jurisprudentie.
 3. Onderhandeling met de Crediteur:
  • Schuldaflossing: Een mogelijke route om de A3 codering te verwijderen is door te onderhandelen met de oorspronkelijke crediteur om het kwijtgescholden bedrag terug te betalen.
  • Verwijdering van Codering: Bij succesvolle aflossing en overeenkomst kan de crediteur de A3 codering verwijderen.

Specifieke Voorwaarden en Advies

 1. Na de 5-Jaar Periode: Als de hypotheek na de 5-jaar periode bij de notaris passeert, zijn er mogelijkheden bij een beperkt aantal banken.
 2. BKR Overzicht van Partner: Als u samen met een partner koopt, zijn de BKR overzichten van beide partijen vereist.
 3. Continue Monitoring: Na het verkrijgen van de hypotheek bieden sommige bedrijven doorlopende monitoring van uw financiële producten om ervoor te zorgen dat ze aan uw behoeften voldoen en om mogelijke besparingen te identificeren.
 4. Professionele Mediation: Het inschakelen van een gespecialiseerde partner kan uw kansen op succesvolle onderhandeling en verwijdering van de A3 codering aanzienlijk verbeteren.
 1. Stap 1

  Vul de BKR Hypotheektest in en bekijk jouw hypotheekmogelijkheden.

 2. Stap 2

  Vul het Hypotheek aanvraagformulier op onze site zo volledig mogelijk in. Als je weet welke codering je hebt en alle vragen beantwoordt kunnen wij sneller bepalen welke hypotheekmogelijkheden er zijn. Weet je niet welke BKR codering(en) je hebt vraag een overzicht aan volgens stap 4.

 3. Stap 3

  Je ontvangt van ons een e-mail met onze contactgegevens en een instructie hoe je jouw BKR overzicht kunt opvragen. Wij nemen telefonisch contact met jou op om jouw wensen en financiële situatie door te nemen. Heb je al een BKR overzicht dan kunnen we direct de vervolg stappen en mogelijkheden bespreken. Mail ons jouw BKR overzicht.

 4. Stap 4

  Vraag jouw BKR overzicht op via onze pagina BKR overzicht opvragen. Wij adviseren je om te kiezen voor BKR Premium zodat je een jaar lang jouw BKR kunt inzien.

  Let op: Indien je samen met jouw partner de woning aan wilt kopen hebben wij het BKR overzicht van jullie beiden nodig.

 5. Stap 5

  Als je het overzicht hebt ontvangen beantwoord je onze e-mail, die je direct ontvangt na het verzenden van de aanvraag, sluit het BKR overzicht bij. Wij bellen je na ontvangst en bespreken jouw hypotheekmogelijkheden en de vervolgstappen met je.

 6. Stap 6

  Als er mogelijkheden voor jou zijn om een hypotheek te sluiten maken we afspraken met elkaar om de hypotheek te verzorgen. Wij adviseren je over de beste oplossing en de hypotheek die het beste bij jouw persoonlijke wensen past. Vervolgens regelen we de hypotheek voor jou tot en met het passeren bij de notaris. De notarisstukken van de hypotheek en de akte van afrekening worden door ons gecontroleerd.

  Wij werken alleen met geldgevers die in Nederland actief zijn en onder toezicht staan van de Nederlandse bank.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de stappen om mijn kansen op een hypotheek met een BKR A3 codering te verbeteren?
 • Aantonen van financiële stabiliteit, afwikkelen van schulden, bieden van een plausibele verklaring en aantonen dat de financiële problemen eenmalig waren.

Welke kredietverstrekkers zijn meer geneigd om een hypotheekaanvraag met een BKR A3 codering goed te keuren?

 • Er zijn een beperkt aantal banken die bereid zijn om na de 5-jaar periode een hypotheek te overwegen. Het is belangrijk om met een specialist te werken die deze banken kent.

Hoe lang beïnvloedt een BKR A3 codering mijn vermogen om een hypotheek te krijgen?

 • Een BKR A3 codering blijft vijf jaar zichtbaar in het BKR-register, zelfs nadat de schuld is afgewikkeld.

Wat is het proces voor het verwijderen of oplossen van een BKR A3 codering?

 • Het proces omvat een initiële beoordeling, juridisch standpunt verzoek, onderhandeling met de crediteur en het hypotheekaanvraagproces.

Zijn er specifieke financiële producten of diensten die mij kunnen helpen een hypotheek te verkrijgen ondanks een BKR A3 codering?

 • Ja, gespecialiseerde diensten zoals die van BKR Hypotheek kunnen helpen bij het verwijderen van de codering en het verbeteren van uw kansen op hypotheekgoedkeuring.

Klantervaringen

Eric

Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft

TD

Vriendelijk en goed advies, heldere uitleg met duidelijkheid over kosten.

Bennie

Man komt zijn afspraak goed na. Hij was diudelijk over de zaak

AM

Prima adviseur.
Goede uitleg.
prettige communicatie

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Funda

Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over

Laura

Wij hebben met paul een heel fijn gesprek gehad, begreep onze situatie en kwam snel met oplossingen. Heeft ons zeer goed begeleid en alles met snelheid afgewikkeld. Als we in de toekomst nog een keer een advies nodig hebben dan is paul zeker de man bij wie wij aan gaan kloppen. Hij is professioneel, persoonlijk en vakbekwaam. Kijkt verder dan alleen het huidige advies maar denkt ook mee met de toekomst.

Chris

Ik word altijd heel goed geholpen door Advidens, ze nemen ook de tijd voor je en geen enkele vraag is te veel.

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek