Een huis kopen met BKR codering

Een eigen huis kopen is de droom van velen. Een huis zelf financieren is voor de meeste mensen niet haalbaar en een hypotheek krijg je ook niet zomaar, vooral als je een BKR codering hebt. Maar het is zeker niet onmogelijk om een huis te kopen met BKR codering. Om te weten of je ondanks een BKR codering in aanmerking komt voor een hypotheek, moet je eerst weten welke codering je precies hebt. Wil je samen met je partner een huis kopen, dan moeten de BKR coderingen van zowel jou als je partner bekend zijn.

Start BKR hypotheektest

Vraag je BKR overzicht aan

Alvorens je een hypotheek wilt aanvragen om een huis te kopen, raden wij je aan om een BKR overzicht aan te vragen. Dit kun je gemakkelijk aanvragen via de website van het BKR. Eénmaal in handen, kun je dit aan je hypotheekadviseur voorleggen, zodat deze de mogelijkheid van een huis kopen met BKR codering kan bekijken. Doe ook de BKR hypotheektest. Door zowel deze test, als ook het BKR overzicht samen met de aanvraag in te dienen, kan een hypotheekadviseur de situatie beter en sneller inschatten, waardoor je ook sneller een goedkeuring kunt verwachten.

Het is helaas niet voor iedereen met een BKR codering mogelijk om succesvol een hypotheek aan te vragen. Met een A3 codering of een codering A4 is dit onmogelijk.

Huis kopen met BKR codering: hoe vraag je een hypotheek aan?

Met het BKR overzicht en deze hypotheektest weet de geldverstrekker of je hypotheekadviseur in de meeste gevallen al vrij snel of je in aanmerking komt voor een hypotheek of niet. Indien je te maken hebt met een BKR codering, dan raden wij aan om een hypotheekadviseur in de arm te nemen, die ervaring heeft met dit soort aanvragen. Zo zijn wij al sinds 2006 gespecialiseerd in het helpen van mensen met een BKR codering, om alsnog hun droom waar te maken en met een hypotheek een huis te kunnen kopen. Met grote regelmaat lukt het ons om een hypotheek te regelen voor mensen die een huis kopen met BKR codering.

Heb je op dit moment een hypotheek of lening bij de Rabobank met een BKR codering? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Krijg ik te maken met een hogere rente als ik een huis wil kopen met BKR codering?

Nee. Ook wanneer je een BKR codering hebt wordt je hypotheek ondergebracht bij een reguliere bank, voor het reguliere rentetarief. Er is dus geen sprake van extra toeslagen of verzekeringen bij een hypotheek voor mensen die een huis kopen met BKR codering. Houd wel in je achterhoofd dat het niet altijd lukt om met een BKR codering de rente bij de goedkoopste bank af te sluiten. Vooral de extra voordelige banken moeten hun risico’s goed afwegen en aanvaarden daarom niet altijd hypotheekaanvragen van mensen die een huis kopen met BKR codering. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je hypotheek altijd bij de duurste bank wordt ondergebracht.

Laat je adviseren door een specialist

Het zou jammer zijn als je geen huis koopt omdat je denkt dat je door jouw BKR codering geen of veel minder hypotheek kunt krijgen. Volg daarom onze tips en doe vandaag nog de gratis hypotheektest. Voor bijkomend advies over een huis kopen met BKR codering kun je altijd contact met ons opnemen.

Start BKR hypotheektest

Gerelateerd artikel:
Verhuisregeling hypotheek met BKR.

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Daniëlle

Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen

Anoniem

Danny kwam vriendelijk,betrouwbaar en deskundig over op ons.

h.j.

gaf precies weer wat er gevraagd werd door ons en was correct in alles

NRD

Altijd zeer enthousiast, deskundig, denken met je mee.

Matthijs

Erg prettig persoon die echt de tijd voor je neemt, en mee denkt.

Michel

Zeer goed en geduldig uitgelegd, nam de tijd en zeer vriendelijk .

Danielle

Hele deskundige en klantvriendelijke adviseur. Niet alleen zakelijk geïnteresseerd maar ook persoonlijke benadering.

Jan K

Afgelopen half jaar meerdere keren met Paul om tafel gezeten om geïnformeerd te worden over een voor ons passende en verantwoorde hypotheek. In alle gesprekken hebben we ervaren dat Paul goed kan luisteren, innemend is, snel schakelt, maar zeker zo belangrijk: hij is zeer (financieel) deskundig, komt met een goed onderbouwd en onafhankelijk voorstel. Het aanbod sloot volledig aan bij onze wensen en mogelijkheden en was zeer gunstig voor wat betreft de voorwaarden. Alle in de tussentijd gestelde vragen werden per omgaande en duidelijk beantwoord. Paul stopt pas als alles goed is geregeld en de klant helemaal tevreden is. De kosten voor al zijn inspanningen staan zeker in verhouding tot de geleverde "prestatie".
Op basis van minder gunstige ervaringen met andere adviseurs waren we best een beetje sceptisch aangezien we Paul voorheen niet kenden. We zijn afgegaan op reviews die we lazen op internet.
Gelukkig hebben we in Paul nu iemand gevonden die wel betrouwbaar en deskundig is.
Als je goed geadviseerd wil worden en een betrouwbare partner zoekt voor een financieel vraagstuk dan kunnen we Paul / Advidens van harte aanbevelen.

Nikki

Leuke aardige man die alles zeer duidelijk uitlegt

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek