Een huis kopen met BKR codering

Een eigen huis kopen is de droom van velen. Een huis zelf financieren is voor de meeste mensen niet haalbaar en een hypotheek krijg je ook niet zomaar, vooral als je een BKR codering hebt. Maar het is zeker niet onmogelijk om een huis te kopen met BKR codering. Om te weten of je ondanks een BKR codering in aanmerking komt voor een hypotheek, moet je eerst weten welke codering je precies hebt. Wil je samen met je partner een huis kopen, dan moeten de BKR coderingen van zowel jou als je partner bekend zijn.

Start BKR hypotheektest

Vraag je BKR overzicht aan

Alvorens je een hypotheek wilt aanvragen om een huis te kopen, raden wij je aan om een BKR overzicht aan te vragen. Dit kun je gemakkelijk aanvragen via de website van het BKR. Eénmaal in handen, kun je dit aan je hypotheekadviseur voorleggen, zodat deze de mogelijkheid van een huis kopen met BKR codering kan bekijken. Doe ook de BKR hypotheektest. Door zowel deze test, als ook het BKR overzicht samen met de aanvraag in te dienen, kan een hypotheekadviseur de situatie beter en sneller inschatten, waardoor je ook sneller een goedkeuring kunt verwachten.

Het is helaas niet voor iedereen met een BKR codering mogelijk om succesvol een hypotheek aan te vragen. Terwijl je met een A3 codering nog een kleine kans maakt om een hypotheek te krijgen, is dit met codering A4 vrijwel onmogelijk.

Huis kopen met BKR codering: hoe vraag je een hypotheek aan?

Met het BKR overzicht en deze hypotheektest weet de geldverstrekker of je hypotheekadviseur in de meeste gevallen al vrij snel of je in aanmerking komt voor een hypotheek of niet. Indien je te maken hebt met een BKR codering, dan raden wij aan om een hypotheekadviseur in de arm te nemen, die ervaring heeft met dit soort aanvragen. Zo zijn wij al sinds 2006 gespecialiseerd in het helpen van mensen met een BKR codering, om alsnog hun droom waar te maken en met een hypotheek een huis te kunnen kopen. Met grote regelmaat lukt het ons om een hypotheek te regelen voor mensen die een huis kopen met BKR codering.

Heb je op dit moment een hypotheek of lening bij de Rabobank met een BKR codering? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Krijg ik te maken met een hogere rente als ik een huis wil kopen met BKR codering?

Nee. Ook wanneer je een BKR codering hebt wordt je hypotheek ondergebracht bij een reguliere bank, voor het reguliere rentetarief. Er is dus geen sprake van extra toeslagen of verzekeringen bij een hypotheek voor mensen die een huis kopen met BKR codering. Houd wel in je achterhoofd dat het niet altijd lukt om met een BKR codering de rente bij de goedkoopste bank af te sluiten. Vooral de extra voordelige banken moeten hun risico’s goed afwegen en aanvaarden daarom niet altijd hypotheekaanvragen van mensen die een huis kopen met BKR codering. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je hypotheek altijd bij de duurste bank wordt ondergebracht.

Laat je adviseren door een specialist

Het zou jammer zijn als je geen huis koopt omdat je denkt dat je door jouw BKR codering geen hypotheek kunt krijgen. Volg daarom onze tips en doe vandaag nog de gratis hypotheektest. Voor bijkomend advies over een huis kopen met BKR codering kun je altijd contact met ons opnemen.

Start BKR hypotheektest

MvW

Danny is vindingrijk, positief, assertief, meedenkend

Gerard

Alle ruimte voor alle vragen. Via mail uitgewerkt advies.

Dennie & Sandra

Zeer vakkundig en vriendelijk ,

Danny weet waar die over praat en zorgt dat alles heel duidelijk is en je geen zorgen hoeft te hebben omtrent de hypotheek aanvraag

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

anoniem

Veel inhoudelijke kennis, denkt mee in je huidige situatie, zoekt naar oplossingen, snelle reacties op app en mail, komt afspraken na, vriendelijk

Gravesteijn

Neemt de tijd en legt nog een keer uit als het nodig is.

Anja

Danny is een adviseur die het voor ons mogelijk maakte om onze hypotheek om te zetten ondanks een lease auto waar andere adviseurs het voor onmogelijk hielden. En daarbij ook nog een bouwdepot voor een nieuwe keuken,

Laura

Wij hebben met paul een heel fijn gesprek gehad, begreep onze situatie en kwam snel met oplossingen. Heeft ons zeer goed begeleid en alles met snelheid afgewikkeld. Als we in de toekomst nog een keer een advies nodig hebben dan is paul zeker de man bij wie wij aan gaan kloppen. Hij is professioneel, persoonlijk en vakbekwaam. Kijkt verder dan alleen het huidige advies maar denkt ook mee met de toekomst.

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek