Hypotheek met BKR A2 Codering

Het afsluiten van een hypotheek met een A2 codering is soms wel mogelijk

Je bent op zoek naar een hypotheek. Je hebt echter een A2 codering bij het BKR staan ontstaan door een betalingsachterstand bij een bank. De codering kan op een hypotheek, lening, roodstand, verzendhuiskrediet of creditcard staan. Of je hebt een A2 codering ontstaan door het afboeken van een deel van de hypotheek door NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Je wilt een hypotheek afsluiten echter jouw bank of hypotheekadviseur wil de hypotheekaanvraag niet doen door die A2 codering bij het BKR.

Start BKR hypotheektest

Mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten met BKR A2 codering

Heb je een A2 codering dan zijn er onder voorwaarden soms mogelijkheden om een hypotheek te krijgen.
1.  De eerste voorwaarde is dat de A2 codering hersteld moet zijn of volledig afgelost.
2. De tweede voorwaarde is dat de hypotheek op inkomen ruimschoots past.
3. De derde voorwaarde is dat er ruim voldoende eigen middelen aanwezig zijn.
Wanneer de BKR codering is hersteld dan is er een H code op het BKR overzicht bij de lening geplaatst. Het is ook goed indien de lening of hypotheek waarop de codering staat vermeld geheel afgelost is tot nul en dat op het BKR overzicht vermeld staat.

BKR A2 Codering ontstaan door NHG afboeken – Mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten

Heb je een A2 codering die ontstaan is door een afboeking door de stichting NHG ( Nationale Hypotheek Garantie), bijvoorbeeld door verkoop van de woning met verlies,  dan zijn er onder voorwaarden mogelijkheden om een hypotheek te krijgen.
Zie voor meer informatie op hypotheek restschuld na aanspraak op NHG

Heb je meerdere A2 coderingen

Heb je meerdere A2’s dan is het moeilijker om een hypotheek te verkrijgen. Voorwaarde is dat alle coderingen zijn hersteld en veroorzaakt zijn door 1 “lifetime event” bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Als je jouw gegevens invult op het Hypotheek aanvraagformulier dan kunnen wij jouw hypotheekmogelijkheden bepalen.

Wat als je nog steeds achterstand hebt

Heb je een lopende achterstand maar je kunt die wel op korte termijn terugbetalen? Dit moet dan wel voorafgaand aan de hypotheekaanvraag gedaan worden. Kun je de achterstand niet op korte termijn terugbetalen dan zijn er geen mogelijkheden om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Een codering blijft op jouw naam staan tot 5 jaar na de hersteldatum of aflosdatum van de totale lening.

Doe de BKR Hypotheektest om te bekijken of er mogelijkheden zijn om jouw hypotheek te krijgen. Vul het aanvraagformulier zo compleet mogelijk in en wij benaderen je dezelfde werkdag of uiterlijk de volgende werkdag om te bezien hoe wij jou kunnen helpen.

Wat als jouw hypotheek moet passeren na de afloopdatum van de 5 jaars periode

Indien jouw hypotheek bij de notaris passeert nadat de 5 jaars periode is afgelopen zijn er wellicht mogelijkheden voor een hypotheek. Bij een beperkt aantal banken is het mogelijk dan een hypotheek aan te vragen.

Kan ik een hypotheek krijgen met een A2-codering?

Onder bepaalde voorwaarden is het soms mogelijk een hypotheek te krijgen met een A1-codering.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een hypotheek te krijgen met een A2-codering?

Er zijn drie voorwaarden waar je aan moet voldoen om met een A2-codering misschien in aanmerking te kunnen komen voor een hypotheek: 1. De A2 codering moet hersteld zijn of volledig zijn afgelost. 2. De hypotheek past ruimschoots op het inkomen. 3. Er moeten ruim voldoende eigen middelen aanwezig zijn.

Vul het contactformulier in en geef in het veld aan dat je een A2 codering hebt en de aankoopdatum van jouw woning ligt na de einddatum van de 5 jaars periode. Wij benaderen je dezelfde werkdag of als dat in een weekeinde is uiterlijk de volgende werkdag om te bezien hoe wij jou kunnen helpen.

 1. Stap 1

  Vul de BKR Hypotheektest in en bekijk jouw hypotheekmogelijkheden.

 2. Stap 2

  Vul het Hypotheek aanvraagformulier op onze site zo volledig mogelijk in. Als je weet welke codering je hebt en alle vragen beantwoordt kunnen wij sneller bepalen welke hypotheekmogelijkheden er zijn. Weet je niet welke BKR codering(en) je hebt vraag een overzicht aan volgens stap 4.

 3. Stap 3

  Je ontvangt van ons een e-mail met onze contactgegevens en een instructie hoe je jouw BKR overzicht kunt opvragen. Wij nemen telefonisch contact met jou op om jouw wensen en financiële situatie door te nemen. Heb je al een BKR overzicht dan kunnen we direct de vervolg stappen en mogelijkheden bespreken. Mail ons jouw BKR overzicht.

 4. Stap 4

  Vraag jouw BKR overzicht op via onze pagina BKR overzicht opvragen. Wij adviseren je om te kiezen voor BKR Premium zodat je een jaar lang jouw BKR kunt inzien.

  Let op: Indien je samen met jouw partner de woning aan wilt kopen hebben wij het BKR overzicht van jullie beiden nodig.

 5. Stap 5

  Als je het overzicht hebt ontvangen beantwoord je onze e-mail, die je direct ontvangt na het verzenden van de aanvraag, sluit het BKR overzicht bij. Wij bellen je na ontvangst en bespreken jouw hypotheekmogelijkheden en de vervolgstappen met je.

 6. Stap 6

  Als er mogelijkheden voor jou zijn om een hypotheek te sluiten maken we afspraken met elkaar om de hypotheek te verzorgen. Wij adviseren je over de beste oplossing en de hypotheek die het beste bij jouw persoonlijke wensen past. Vervolgens regelen we de hypotheek voor jou tot en met het passeren bij de notaris. De notarisstukken van de hypotheek en de akte van afrekening worden door ons gecontroleerd.

  Wij werken alleen met geldgevers die in Nederland actief zijn en onder toezicht staan van de Nederlandse bank.

Wat doen wij voor jou gedurende de looptijd van jouw hypotheek

Na het afsluiten van de hypotheek kun je er voor kiezen om ons blijvend jouw hypotheek en overige financiële producten te laten monitoren. Hierdoor hoef je je niet meer druk te maken gedurende de looptijd van de hypotheek over het feit of jouw hypotheek nog voldoet aan jouw wensen en jouw veranderende financiële situatie, de veranderende fiscale normen, wat doe je als de rente moet worden verlengd of nog veel belangrijker “Is het mogelijk om te besparen op jouw maandelijkse hypotheeklasten”.

Doorlopende nazorg hypotheek is mogelijk

Klantervaringen

Matthijs

Erg prettig persoon die echt de tijd voor je neemt, en mee denkt.

Jeanette

Een geweldige adviseur. Goede ideeë,denkt mee!
Geeft goede adviezen!
Wij zijn dankbaar hem ontmoet te hebben.

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

marjo

Danny is al jaren onze financieel adviseur. Wij zijn zeer tevreden over de manier hoe hij dit doet. Hij denkt erg mee en is zeker in voor "out of the box"denken.

Liesbeth

Heel duidelijk, vriendelijk en heel goede tussentijdse begeleiding en informatie, zowel persoonlijk als per mail en telefonisch. Ook achteraf nog informeren of alles goed is gegaan. Super

Nathalie

Altijd fijn om met Danny te praten. Heeft onze wensen goed begrepen en goed advies gegeven.

Arjan

Zeer snel met zaken opsturen en vrijwel direct reactie terug.

J

Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek