Is hypotheek met BKR registratie mogelijk?

Kun je een hypotheek krijgen ondanks een BKR registratie?

Is het verkrijgen van een hypotheek met een BKR registratie mogelijk? Het is een snelle vraag. Het antwoord is niet altijd eenvoudig. Er zijn vaak mogelijkheden, maar niet met alle BKR coderingen is een hypotheek mogelijk. De mogelijkheden zijn afhankelijk van welke codering je hebt. Doe de BKR Hypotheektest zodat je kunt zien of er mogelijkheden voor jou zijn. Je zult zien dat een huis kopen met BKR codering in een aantal gevallen zeker mogelijk is.

Start BKR hypotheektest

Veel van de leningen die je aangaat worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, het BKR. De betreffende BKR registratie is van belang voor het verkrijgen van een hypotheek. Daarnaast registreert het BKR of je de betalingen op alle leningen tijdig voldoet. Dit wordt gedaan vanaf het moment dat de bank een achterstand meldt op jouw betalingen op de lening of hypotheek. Loop je achter op de betalingen van de lening of hypotheek dan krijg je een achterstandscodering op die betreffende lening of hypotheek. Je krijgt dan een A-codering, eventueel in combinatie met een getal. Hoe hoger het getal des te zwaarder is de BKR codering. Met een BKR achterstandscodering is het moeilijker om een hypotheek te krijgen, maar het is vaak niet onmogelijk om een hypotheek met een BKR codering te krijgen.

Hoe weet ik welke codering ik heb?

Om te achterhalen welke codering je hebt, kun je een BKR-overzicht opvragen op www.bkr.nl.

Hoe vraag ik een hypotheek met BKR aan?

Wanneer je een BKR-registratie hebt, is het van belang dat je eventuele achterstanden hebt ingelopen. Het verstandigst is om met een BKR-registratie een professional in de arm te nemen.

Hoe weet ik of ik een hypotheek kan krijgen, ondanks mijn BKR-registratie?

Bij een aantal coderingen is het mogelijk om een hypotheek te krijgen. Het is verstandig hierbij de hulp te zoeken van een professional. Bij een A3 of A4 codering is het helaas niet mogelijk een hypotheek te krijgen.

Wat is het verschil tussen een BKR-codering een een BKR-registratie?

Bijna elk krediet dat hoger is dan €250,-- en dat langer loopt dan een maand, wordt geregistreerd bij het BKR. Wanneer er een betalingsachterstand ontstaat, komt bij deze registratie een code te staan. Deze codering kan van invloed zijn op het verkrijgen van een hypotheek.

Nadat je de BKR hypotheektest hebt gedaan en het aanvraagformulier hebt ingevuld ontvang je een bevestigingsmail met daarin een duidelijke uitleg hoe je een BKR overzicht kunt opvragen en wat je daarna moet doen. Als je het overzicht al hebt of na ontvangst van het BKR mail je jouw BKR overzicht naar sales@advidens.nl of je antwoordt op de ontvangen e-mail.

Na de ontvangst van het BKR overzicht zoeken wij contact met je om de mogelijkheden te bespreken. Helaas komt het ook voor dat we geen mogelijkheden voor een hypotheek met jouw BKR registratie hebben. In dat geval moeten we je helaas een afwijzing zenden via e-mail.

Bij een hypotheekaanvraag met A3 codering of een codering A4 zijn er geen mogelijkheden.

Wil je weten welke BKR registraties er allemaal zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten registraties. Hier staan de belangrijkste op rij.

 1. Stap 1

  Vul de BKR Hypotheektest in en bekijk jouw hypotheekmogelijkheden.

 2. Stap 2

  Vul het Hypotheek aanvraagformulier op onze site zo volledig mogelijk in. Als je weet welke codering je hebt en alle vragen beantwoordt kunnen wij sneller bepalen welke hypotheekmogelijkheden er zijn. Weet je niet welke BKR codering(en) je hebt vraag een overzicht aan volgens stap 4.

 3. Stap 3

  Je ontvangt van ons een e-mail met onze contactgegevens en een instructie hoe je jouw BKR overzicht kunt opvragen. Wij nemen telefonisch contact met jou op om jouw wensen en financiële situatie door te nemen. Heb je al een BKR overzicht dan kunnen we direct de vervolg stappen en mogelijkheden bespreken. Mail ons jouw BKR overzicht.

 4. Stap 4

  Vraag jouw BKR overzicht op via onze pagina BKR overzicht opvragen. Wij adviseren je om te kiezen voor BKR Premium zodat je een jaar lang jouw BKR kunt inzien.

  Let op: Indien je samen met jouw partner de woning aan wilt kopen hebben wij het BKR overzicht van jullie beiden nodig.

 5. Stap 5

  Als je het overzicht hebt ontvangen beantwoord je onze e-mail, die je direct ontvangt na het verzenden van de aanvraag, sluit het BKR overzicht bij. Wij bellen je na ontvangst en bespreken jouw hypotheekmogelijkheden en de vervolgstappen met je.

 6. Stap 6

  Als er mogelijkheden voor jou zijn om een hypotheek te sluiten maken we afspraken met elkaar om de hypotheek te verzorgen. Wij adviseren je over de beste oplossing en de hypotheek* die het beste bij jouw persoonlijke wensen past. Vervolgens regelen we de hypotheek voor jou tot en met het passeren bij de notaris. De notarisstukken van de hypotheek en de akte van afrekening worden door ons gecontroleerd.

  Wij werken alleen met geldgevers die in Nederland actief zijn en onder toezicht staan van de Nederlandse bank.

Wat doen wij voor jou gedurende de looptijd van jouw hypotheek

Na het afsluiten van de hypotheek kun je er voor kiezen om ons blijvend jouw hypotheek en overige financiële producten te laten monitoren. Hierdoor hoef je je niet meer druk te maken gedurende de looptijd van de hypotheek over het feit of jouw hypotheek nog voldoet aan jouw wensen en jouw veranderende financiële situatie, de veranderende fiscale normen, wat doe je als de rente moet worden verlengd of nog veel belangrijker “Is het mogelijk om te besparen op mijn hypotheeklasten”.

Doorlopende nazorg hypotheek is mogelijk

Klantervaringen

Dennie & Sandra

Zeer vakkundig en vriendelijk ,

Danny weet waar die over praat en zorgt dat alles heel duidelijk is en je geen zorgen hoeft te hebben omtrent de hypotheek aanvraag

h.j.

gaf precies weer wat er gevraagd werd door ons en was correct in alles

Meindert

Paul van Disseldorp is een heel goede hypotheekadviseur die creatief met je meedenkt. Hij is uiterst kundig en ziet oplossingen waar anderen die niet zien. Vervolgens weet hij die oplossingen ook concreet te maken. Paul leefde zich in in onze situatie en heeft daar een geweldige oplossing bij gerealiseerd.
Wij zijn bij een heel aantal hypotheekadviseurs geweest voor we Paul vonden en geen van allen zag mogelijkheden voor onze complexe en afwijkende situatie. Paul bleef altijd positief en heeft voor ons een heel goede hypotheek weten te regelen waar uiteindelijk zelfs ook nog ruimte was voor een stukje verduurzaming.
Tijdens het hele traject was hij vriendelijk, positief, optimistisch, nauwkeurig, reëel en met name zakelijk slim.

Gerard

Alle ruimte voor alle vragen. Via mail uitgewerkt advies.

H.R.T.

Deskundig en zeer prettig in contact.
Het is fijn om vlot antwoorden te krijgen op vragen, hier gaat Paul (en alle medewerkers) zeer accuraat mee om.

MB

Danny luister naar je wensen en geeft daar een passend advies bij.

Bert

Fijne kerel die Paul duidelijk in de gesprekken goed bereikbaar denkt met je me zoekt naar mogelijkheden
Bijzonder prettig in de omgang
Geen onverwachte dingen gewoon duidelijk en klantgericht

Jos

Hypotheek geregeld voor een Complex dossier waarbij er rekening gehouden moest worden met meer dan 1 complexe factor

Maureen Bellmann-Pelt

Paul is laagdrempelig en duidelijk, zodat we wisten waar we aan toe waren. Er ontstond direct vertrouwen. Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, heel erg prettig. Naast het zakelijke kon er ook gelachen worden en te allen tijde was er ruimte om vragen te stellen, zowel persoonlijk als digitaal. Kortom, een prettige en leuke persoonlijkheid zonder al te moeilijke en technische uitleg.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek