Is hypotheek met BKR registratie mogelijk?

Kun je een hypotheek krijgen ondanks een BKR registratie?

Is het verkrijgen van een hypotheek met een BKR registratie mogelijk? Het is een snelle vraag. Het antwoord is niet altijd eenvoudig. Er zijn vaak mogelijkheden, maar niet met alle BKR coderingen is een hypotheek mogelijk. De mogelijkheden zijn afhankelijk van welke codering je hebt. Doe de BKR Hypotheektest zodat je kunt zien of er mogelijkheden voor jou zijn. Je zult zien dat een huis kopen met BKR codering in een aantal gevallen zeker mogelijk is.

Start BKR hypotheektest

Veel van de leningen die je aangaat worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, het BKR. De betreffende BKR registratie is van belang voor het verkrijgen van een hypotheek. Daarnaast registreert het BKR of je de betalingen op alle leningen tijdig voldoet. Dit wordt gedaan vanaf het moment dat de bank een achterstand meldt op jouw betalingen op de lening of hypotheek. Loop je achter op de betalingen van de lening of hypotheek dan krijg je een achterstandscodering op die betreffende lening of hypotheek. Je krijgt dan een A-codering, eventueel in combinatie met een getal. Hoe hoger het getal des te zwaarder is de BKR codering. Met een BKR achterstandscodering is het moeilijker om een hypotheek te krijgen, maar het is vaak niet onmogelijk om een hypotheek met een BKR codering te krijgen.

Hoe weet ik welke codering ik heb?

Om te achterhalen welke codering je hebt, kun je een BKR-overzicht opvragen op www.bkr.nl.

Hoe vraag ik een hypotheek met BKR aan?

Wanneer je een BKR-registratie hebt, is het van belang dat je eventuele achterstanden hebt ingelopen. Het verstandigst is om met een BKR-registratie een professional in de arm te nemen.

Hoe weet ik of ik een hypotheek kan krijgen, ondanks mijn BKR-registratie?

Bij een aantal coderingen is het mogelijk om een hypotheek te krijgen. Het is verstandig hierbij de hulp te zoeken van een professional. Bij een A3 of A4 codering is het helaas niet mogelijk een hypotheek te krijgen.

Wat is het verschil tussen een BKR-codering een een BKR-registratie?

Bijna elk krediet dat hoger is dan €250,-- en dat langer loopt dan een maand, wordt geregistreerd bij het BKR. Wanneer er een betalingsachterstand ontstaat, komt bij deze registratie een code te staan. Deze codering kan van invloed zijn op het verkrijgen van een hypotheek.

Nadat je de BKR hypotheektest hebt gedaan en het aanvraagformulier hebt ingevuld ontvang je een bevestigingsmail met daarin een duidelijke uitleg hoe je een BKR overzicht kunt opvragen en wat je daarna moet doen. Als je het overzicht al hebt of na ontvangst van het BKR mail je jouw BKR overzicht naar sales@advidens.nl of je antwoordt op de ontvangen e-mail.

Na de ontvangst van het BKR overzicht zoeken wij contact met je om de mogelijkheden te bespreken. Helaas komt het ook voor dat we geen mogelijkheden voor een hypotheek met jouw BKR registratie hebben. In dat geval moeten we je helaas een afwijzing zenden via e-mail.

Bij een hypotheekaanvraag met A3 codering of een codering A4 zijn er geen mogelijkheden.

Wil je weten welke BKR registraties er allemaal zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten registraties. Hier staan de belangrijkste op rij.

 1. Stap 1

  Vul de BKR Hypotheektest in en bekijk jouw hypotheekmogelijkheden.

 2. Stap 2

  Vul het Hypotheek aanvraagformulier op onze site zo volledig mogelijk in. Als je weet welke codering je hebt en alle vragen beantwoordt kunnen wij sneller bepalen welke hypotheekmogelijkheden er zijn. Weet je niet welke BKR codering(en) je hebt vraag een overzicht aan volgens stap 4.

 3. Stap 3

  Je ontvangt van ons een e-mail met onze contactgegevens en een instructie hoe je jouw BKR overzicht kunt opvragen. Wij nemen telefonisch contact met jou op om jouw wensen en financiële situatie door te nemen. Heb je al een BKR overzicht dan kunnen we direct de vervolg stappen en mogelijkheden bespreken. Mail ons jouw BKR overzicht.

 4. Stap 4

  Vraag jouw BKR overzicht op via onze pagina BKR overzicht opvragen. Wij adviseren je om te kiezen voor BKR Premium zodat je een jaar lang jouw BKR kunt inzien.

  Let op: Indien je samen met jouw partner de woning aan wilt kopen hebben wij het BKR overzicht van jullie beiden nodig.

 5. Stap 5

  Als je het overzicht hebt ontvangen beantwoord je onze e-mail, die je direct ontvangt na het verzenden van de aanvraag, sluit het BKR overzicht bij. Wij bellen je na ontvangst en bespreken jouw hypotheekmogelijkheden en de vervolgstappen met je.

 6. Stap 6

  Als er mogelijkheden voor jou zijn om een hypotheek te sluiten maken we afspraken met elkaar om de hypotheek te verzorgen. Wij adviseren je over de beste oplossing en de hypotheek* die het beste bij jouw persoonlijke wensen past. Vervolgens regelen we de hypotheek voor jou tot en met het passeren bij de notaris. De notarisstukken van de hypotheek en de akte van afrekening worden door ons gecontroleerd.

  Wij werken alleen met geldgevers die in Nederland actief zijn en onder toezicht staan van de Nederlandse bank.

Wat doen wij voor jou gedurende de looptijd van jouw hypotheek

Na het afsluiten van de hypotheek kun je er voor kiezen om ons blijvend jouw hypotheek en overige financiële producten te laten monitoren. Hierdoor hoef je je niet meer druk te maken gedurende de looptijd van de hypotheek over het feit of jouw hypotheek nog voldoet aan jouw wensen en jouw veranderende financiële situatie, de veranderende fiscale normen, wat doe je als de rente moet worden verlengd of nog veel belangrijker “Is het mogelijk om te besparen op mijn hypotheeklasten”.

Doorlopende nazorg hypotheek is mogelijk

Klantervaringen

O

Hij weet waar hij over praat en weet wat bij ons past daarom zeker een aanrader

J

Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes

Paul

Goede voorlichting en duidelijk in war wel er niet realistisch wa

Sandra

Worden altijd keurig geholpen, met juist advies. Ze denkt mee met d'r situatie. Hoe kunnen dingen anders in ons voordeel etc

Hulshof

Vanwege pittige maandelijkse lasten hebben we een oriënterend gesprek bij Advidens aangevraagd. Danny Schuler heeft ons geholpen met raad en daad. Een lastenverlichting door oversluiten kon weleens moeilijk worden vanwege een BKR registratie. Danny heeft enorm zijn best gedaan om onze belangen te behartigen en .. het is hem gelukt! We betalen nu een stuk minder aan maandelijkse lasten waardoor we met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Wat we tevens als zeer prettig hebben ervaren is de vriendelijkheid van de mensen bij Advidens en de bereikbaarheid van Danny. We mochten hem altijd appen ook al was het weekend.

Nikki

Leuke aardige man die alles zeer duidelijk uitlegt

Danielle

Hele deskundige en klantvriendelijke adviseur. Niet alleen zakelijk geïnteresseerd maar ook persoonlijke benadering.

Pelle Tobias

Danny heeft een ontzettend goed netwerk en is zeer kundig in het geven van een passend advies. Ook is het zo dat ze net die ene meter extra maken, waardoor je een nog beter resultaat krijgt. Dit had nergens anders gekund!

Rene Rutter

Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek