Welke leningen staan BKR geregistreerd

Banken zijn verplicht om bepaald lening te registreren bij het BKR. Dit is niet erg, want er wordt in eerste instantie geregistreerd welke leningen er zijn, wanneer ze zijn aangegaan, hoe hoog het geleende bedrag en hoe lang de looptijd is. Pas als er achterstand in betalingen ontstaan wordt er een codering gemeld en geregistreerd bij het BKR op die betreffende lening. Een zogenaamde achterstandscodering kan je een afwijzing opleven bij het aanvragen van een hypotheek. Echter er is hoop, want bij veel soorten coderingen is een hypotheek wel mogelijk.

Start BKR hypotheektest

Heb je en A4 codering? Dan zijn er geen mogelijkheden. Ook bij een hypotheekaanvraag met A3 codering zal de hypotheekaanvraag afgewezen worden.

De eerste voorwaarde is dat het krediet meer dan € 250,- is. Tweede voorwaarde is dat de looptijd meer dan één mand is.

Deze lening worden geregistreerd bij het BKR

 • persoonlijke lening ook wel AK
 • doorlopend krediet ook wel RK
 • rood stand bij jouw bank
 • hypotheek restschuld na aanspraak op NHG, ook wel RN, na vrijwillige verkoop van een woning
 • hypotheek restschuld zonder aanspraak op NHG, ook wel RH
 • telefoonkrediet, als je een telefoon koopt van € 250 of meer en je betaalt het aankoopbedrag in jouw telefoonabonnement
 • winkelpassen of verzendhuiskrediet, RK voorheen ook wel VK, zoals Wehkamp, Otto, Bijenkorf
 • creditcards
 • private lease, ook wel OA, zogenaamde operational lease
 • uitgestelde betalingen
 • financial lease
 • salariskredieten
 • schuldregeling, ook wel SR

Deze leningen worden niet geregistreerd bij het BKR

Er zijn ook leningen die niet bij het BKR geregistreerd worden, zoals:

 • studieleningen bij het DUO
 • onderhandse leningen
 • telefoonkredieten onder € 250,-
 • hypotheek, deze worden wel geregistreerd als 3maanden of meer achterstand op de betalingen van de hypotheek is. Dan wordt er een achterstandscodering A1 of hoger geregistreerd
 • Overige obligo ook wel RO, bijvoorbeeld zakelijke kredieten, worden geregistreerd bij een achterstand van 4 maanden of langer
 • huurschuld
 • belastingschuld
 • achterstand op de premie van de zorgverzekeraar

Heb je een achterstandscodering opgelopen en je wilt een hypotheek doe de BKR Hypotheektest

Wat is niet bekend bij het BKR

Veel mensen denken dat bij het BKR alles over iemands financiële situatie bekend is. Dit is niet het geval. Zaken als inkomen, huurschuld, belastingschuld of onbetaalde rekeningen bij het energiebedrijf zijn niet bij het BKR bekend. Het BKR verwerkt alleen wie in Nederland welk krediet op zijn/haar naam heeft of had staan (maximaal 5 jaar na einddatum), mits het binnen de voorwaarden voor gegevensverwerking valt.

Lees hier of het mogelijk is om een huis te kopen met BKR codering.

Start BKR hypotheektest

Vanaf welk bedrag staat een lening geregistreerd bij het BKR?

Een krediet moet hoger zijn dan €250,-- en langer dan een maand lopen om geregistreerd te staan bij het BKR.

Staat mijn studieschuld geregistreerd bij het BKR?

Studieleningen bij DUO staan niet geregistreerd bij het BKR. Hypotheekverstrekkers moeten echter wel vragen naar je studieschuld.

Valt mijn leaseauto onder een BKR-registratie?

Een leaseauto wordt geregistreerd bij het BKR en kan dus door een hypotheekverstrekker worden meegenomen in het bepalen van de hoogte van de financiering.

Heb ik minder kans op een hypotheek door mijn telefoonabonnement?

Je telefoonabonnement kan van invloed zijn op het verkrijgen van een hypotheek.

MB

Danny luister naar je wensen en geeft daar een passend advies bij.

Liesbeth

Heel duidelijk, vriendelijk en heel goede tussentijdse begeleiding en informatie, zowel persoonlijk als per mail en telefonisch. Ook achteraf nog informeren of alles goed is gegaan. Super

Jeanette

Een geweldige adviseur. Goede ideeë,denkt mee!
Geeft goede adviezen!
Wij zijn dankbaar hem ontmoet te hebben.

Laura

Wij hebben met paul een heel fijn gesprek gehad, begreep onze situatie en kwam snel met oplossingen. Heeft ons zeer goed begeleid en alles met snelheid afgewikkeld. Als we in de toekomst nog een keer een advies nodig hebben dan is paul zeker de man bij wie wij aan gaan kloppen. Hij is professioneel, persoonlijk en vakbekwaam. Kijkt verder dan alleen het huidige advies maar denkt ook mee met de toekomst.

Pelle Tobias

Danny heeft een ontzettend goed netwerk en is zeer kundig in het geven van een passend advies. Ook is het zo dat ze net die ene meter extra maken, waardoor je een nog beter resultaat krijgt. Dit had nergens anders gekund!

C.C.

Hanita heeft voor ons klaar gestaan met de aankoop van ons eerste huis. Van de eerste informatieve gesprekken (mijn partner en ik geen verstand van veel zaken), tot de finale afronding van de hypotheek en bijbehorende verzekeringen. Habitat heeft zeker druk gehouden bij de hypotheek verstrekker om alles rond te krijgen (Hypotheek werd door de bank op de laatste dag gecancelled, gelukkig verlenging gekregen en Hanita had binnen 3 dagen al weer een nieuwe rond gekregen).
Zeer vriendelijke en behulpzame vrouw waar niks te veel voor is en iedereen zn hart kan luchten en wensen kan bespreken.

marjo

Danny is al jaren onze financieel adviseur. Wij zijn zeer tevreden over de manier hoe hij dit doet. Hij denkt erg mee en is zeker in voor "out of the box"denken.

Jan K

Afgelopen half jaar meerdere keren met Paul om tafel gezeten om geïnformeerd te worden over een voor ons passende en verantwoorde hypotheek. In alle gesprekken hebben we ervaren dat Paul goed kan luisteren, innemend is, snel schakelt, maar zeker zo belangrijk: hij is zeer (financieel) deskundig, komt met een goed onderbouwd en onafhankelijk voorstel. Het aanbod sloot volledig aan bij onze wensen en mogelijkheden en was zeer gunstig voor wat betreft de voorwaarden. Alle in de tussentijd gestelde vragen werden per omgaande en duidelijk beantwoord. Paul stopt pas als alles goed is geregeld en de klant helemaal tevreden is. De kosten voor al zijn inspanningen staan zeker in verhouding tot de geleverde "prestatie".
Op basis van minder gunstige ervaringen met andere adviseurs waren we best een beetje sceptisch aangezien we Paul voorheen niet kenden. We zijn afgegaan op reviews die we lazen op internet.
Gelukkig hebben we in Paul nu iemand gevonden die wel betrouwbaar en deskundig is.
Als je goed geadviseerd wil worden en een betrouwbare partner zoekt voor een financieel vraagstuk dan kunnen we Paul / Advidens van harte aanbevelen.

JH

Paul is mensgericht, luistert goed en komt met goede adviezen

Joshua

Een zeer prettig gesprek en goede terugkoppeling met stand van zaken . Goede uitleg wat er mogelijk was, daardoor ook snel een keuze kunnen maken.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek