Wat is een BKR registratie?

Veel mensen verwarren een registratie bij het BKR met een negatieve registratie bij het BKR. Het is echter zo dat bijna elk krediet dat hoger is dan 250 euro, en dat langer loopt dan een maand, geregistreerd wordt bij het BKR. Uitzonderingen op deze regel zijn bijvoorbeeld:

Daarentegen staat een telefoonabonnement, waarbij je een telefoon ‘cadeau’ krijgt, wel geregistreerd bij BKR. Ook je kredietlimiet (rood staan), je lease-auto en sommige creditcards staan bij het BKR geregistreerd. Hoewel het verstandig is helemaal geen lopende kredieten te hebben als je een hypotheek aanvraagt, hoeven deze registraties niet direct voor een probleem te zorgen.Je krijgt namelijk pas een negatieve BKR registratie, als je niet aan je betalingsverplichtingen voldaan hebt. 

Coderingen en een hypotheek met negatieve BKR

Misschien vraag je je af: hoe werkt een BKR codering? Een betalingsachterstand wordt aangegeven bij het BKR, waarna er een A-codering aan je krediet wordt toegevoegd. Wanneer je de achterstand hebt ingelopen, wordt er een H-code bij het krediet geplaatst. Deze codering blijft nog vijf jaar staan. Wanneer jij een hypotheek wilt met een negatieve BKR registratie op je naam, moet je weten welke codering er bij jouw krediet geplaatst is. Dit doe je door je BKR overzicht op te vragen. Het verkrijgen van een hypotheek met negatieve BKR codering A3 en codering A4 is helaas niet mogelijk. 

Oorzaken van een negatieve BKR registratie

Een negatieve BKR registratie ontstaat dus wanneer je niet aan je financiële verplichtingen voldoet. Veel voorkomende oorzaken van betalingsachterstanden zijn het kwijtraken van overzicht in de financiën en persoonlijke omstandigheden waardoor iemand in zwaar weer is terechtgekomen, zoals een scheiding, ziekte of het verliezen van een baan. Dankzij onze ruime ervaring zijn wij al veel verschillende situaties tegengekomen en kunnen je daarom in veel gevallen van advies voorzien. Van belang is dat je, wanneer je een hypotheek met een negatieve BKR wilt aanvragen, op dat moment in elk geval geen lopende schulden hebt.

Raadpleeg een expert bij het aanvragen van een hypotheek met een negatieve BKR

Een hypotheek aanvragen is meestal ingewikkeld. Een hypotheek met een negatieve BKR aanvragen is zeker iets waar je hulp bij nodig hebt. De voorwaarden zijn strenger en je moet aan je geldverstrekker bewijzen dat je kredietwaardig bent. Daarom is het cruciaal dat je een expert in de arm neemt voor het afsluiten van een hypotheek en je een negatieve registratie op je naam hebt staan. Sinds 2006 hebben wij al veel klanten geholpen met het aanvragen van een hypotheek met een negatieve BKR codering. Vul daarom onze hypotheektest in en schroom niet contact op te nemen als je vragen hebt.