Voorkom een lagere hypotheek door je telefoonabonnement

Bij de veel voorkomende telefoonabonnementen waarbij er tegelijkertijd tijdens de abonnementsduur ook een nieuwe smartphone wordt afbetaald, moeten de aanbieders dit als een lening bij het BKR aangeven. Dit geldt echter enkel voor smartphones die een waarde boven de €250 hebben. Voor goedkopere toestellen is er geen sprake van een telefoonabonnement met BKR die je hypotheek kan beïnvloeden.

Grote providers zoals KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone bieden ook allemaal abonnementen zonder smartphone aan. Deze worden niet als lening gezien en voorkomen dat je minder hypotheek door je telefoonabonnement krijgt.

Aangezien de telefoonabonnementen met BKR je hypotheek beïnvloeden, doe je er dus verstandig aan om enkel voor je simkaart een abonnement af te sluiten en de financiering van je nieuwe smartphone op een andere manier te regelen. Vrienden en familie kunnen eventueel een uitkomst bieden. De bedragen voor een mobiele telefoon lopen immers minder hoog op dan het geld dat je bij een lagere hypotheek in de toekomst tekort komt. Daarnaast wordt er bij het niet (tijdig) betalen een negatieve codering geplaatst. Dit kan ook negatieve gevolgen hebben voor het verkrijgen van een hypotheek.

De invloed van je telefoonabonnement met BKR op je hypotheek

Aangezien een telefoonabonnement met smartphone als lening wordt gezien, wordt de maandelijkse afbetaling hiervan als BKR geregistreerde last gezien. Deze lasten worden dan bij een hypotheekaanvraag in mindering gebracht. Voor de gemiddelde maandelijkse afbetaling van maar €25 per maand, zou het weleens kunnen zijn dat je rond de €7.000 minder hypotheek kunt krijgen door je telefoonabonnement.

Krijg ik minder hypotheek door mijn telefoonabonnement?

Wanneer je een abonnement hebt waarbij ook een smartphone wordt afbetaald, kan dit van invloed zijn op je (toekomstige) hypotheek.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn telefoonabonnement mijn hypotheekaanvraag beïnvloedt?

Door een telefoonabonnement te kiezen waar geen smartphone bij inbegrepen zit, kun je voorkomen dat je hypotheek aanzienlijk lager uitvalt.

Heb je een telefoonabonnement met BKR en wil je een hypotheek aanvragen?

Als je een telefoonabonnement met BKR registratie hebt en je bent bang om minder hypotheek door je telefoonabonnement te krijgen, neem dan eerst contact op met ons op. Eventueel zijn er aanpassingen aan het abonnement mogelijk of zijn er hypotheekaanbiedingen die bij jouw financiële profiel passen. Wij houden hier rekening mee en zullen helpen met een succesvolle bemiddeling bij de bank of geldverstrekker.

Wil je meteen weten of je minder hypotheek door je telefoonabonnement krijgt? Doe dan de BKR hypotheektest. Je ontvangt de uitslagen per mail, inclusief handige tips om zo snel mogelijk tot een goedgekeurde hypotheek te komen.

Gerelateerde artikelen:
Is private lease van invloed op je BKR hypotheek?
Heeft een creditcard invloed op je BKR hypotheek?
Hoeveel minder hypotheek door BKR?