Betalingsachterstand op je hypotheek

Als je meer dan 3 maanden betalingsachterstand hebt opgelopen op je hypotheek, dan wordt dit wel bij het BKR geregistreerd. Je hypotheekaanbieder is namelijk verplicht om dit door te geven. Let wel, deze registratie blijft in alle gevallen minimaal 5 jaar staan, ook als je je betalingsachterstand weer hebt ingehaald.

Hypotheek voor een vakantiehuis of een tweede pand

Ook een hypotheek voor een vakantiehuis of tweede pand wordt bij het BKR geregistreerd. Het maakt niet uit of je het tweede huis zelf (bijvoorbeeld als vakantiehuis) gebruikt, of als je het verhuurt. Ook deze BKR registratie blijft nog 5 jaar bij het BKR staan nadat je schuld is afgelost.

Restschuld op hypotheek na verkoop huis

Als je je huis met hypotheek verkoopt, en de hypotheek hoger is dan de verkoopwaarde van je huis, dan heb je te maken met een restschuld. Een restschuld wordt ook aan het BKR gemeld, zelfs als de Nationale Hypotheek Garantie je restschuld heeft overgenomen en afgelost.

Je BKR overzicht opvragen

Als je dus een hypotheek op je eerste huis hebt, en nooit met betaalachterstanden te maken had, dan is deze hypotheek niet geregistreerd bij het BKR. Maar om hier helemaal zeker van te zijn, raden wij je aan om je BKR overzicht op te vragen. Dit kan gemakkelijk online. Dan weet je namelijk helemaal zeker wat er allemaal over je bekend is bij het BKR. Lees hier hoe je je BKR overzicht opvraagt.

Krediet of tweede hypotheek met BKR registratie

Staat je hypotheek geregistreerd op je BKR overzicht? Of heb je te maken met een BKR registratie door een andere betalingsachterstand? Vele mensen denken dat dan de aanvraag op een krediet of nieuwe hypotheek nooit goedgekeurd kan worden. Dit klopt echter niet. In vele gevallen kan men ook met negatieve BKR-registratie een krediet of hypotheek aanvragen. Belangrijk is dan wel dat je contact opneemt met een ervaren hypotheekadviseur en je laat begeleiden. Deze weet namelijk het beste hoe je je aanvraag moet indienen, en welke condities van welke bank het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Doe de BKR Hypotheektest

Heb je je BKR-overzicht opgevraagd en staat je hypotheek in het BKR overzicht? Of een andere registratie? Als je meteen wil weten of je in aanmerking komt voor een lening of een nieuwe hypotheek met BKR-registratie, doe dan de BKR Hypotheektest. Binnen enkele minuten kom je te weten of je in aanmerking komt en ontvang je ook een e-mail met de volgende te ondernemen stappen. Of lees eerst onze meest gestelde vragen over een lening of hypotheek met BKR registratie.