Maar zodra de hypotheek is goedgekeurd, wordt deze ondergebracht bij een reguliere bank, dus ook aan het reguliere rentetarief.

Het rentetarief van de goedkeurende geldverstrekkers

Het grote nadeel bij een huis kopen met BKR codering is een verminderde kans op goedkeuring door de geldverstrekker en daarmee ook minder of zelfs geen keuze bij het kiezen van de geldverstrekker of bank. In de meeste gevallen kun je namelijk niet gewoon de goedkoopste bank kiezen, omdat juist bij een goedkopere hypotheek de vereisten extra streng zijn. Natuurlijk wil dit niet betekenen dat je altijd de hoogste rente bij een hypotheek met BKR codering betaalt.

De hulp van een hypotheekadviseur

Kies bij voorkeur een hypotheekadviseur die specifieke en langdurige ervaring heeft bij hypotheken met BKR codering. Deze weet je financiële capaciteiten het best te analyseren en zal helpen bij de onderhandelingen om op lange termijn een voor jou zo laag mogelijke rente bij een hypotheek met BKR codering te verkrijgen.

Met de gratis BKR hypotheektest krijg je alvast snel en gemakkelijk een idee over de haalbaarheid om een huis te kopen met BKR codering. Uiteraard kun je bij extra vragen altijd en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Moet ik meer rente betalen als ik een BKR-registratie heb?

Nee, bij het bepalen van de rente doet een BKR-registratie er niet toe.