Je schulden en je financiële situatie zijn bepalend

Banken en geldverstrekkers kijken naar je financiële mogelijkheden en de hoogte van je nog af te lossen schulden bij het bepalen van de maximale hoogte van een hypotheek. Heb je dus bijvoorbeeld met een A2-codering op je BKR-overzicht te maken, dan bekijkt de bank of je met jouw financiële situatie een hypotheek ruim kunt betalen. Ook wordt er bij deze achterstandscodering een plausibele verklaring van je gevraagd, waarom deze achterstand ontstaan is.

Sowieso moet je minimaal 10% van de vastgoedwaarde zelf opbrengen om een hypotheek te kunnen aanvragen. Verder zijn er voor verschillende schulden ook verschillende regels. Een studieschuld wordt bijvoorbeeld anders bekeken dan een persoonlijke lening, en deze weer anders dan een doorlopend krediet of een telefoon op afbetaling.

Hypotheek met BKR-registratie

Je krijgt dus niet automatisch minder hypotheek door een BKR-registratie. De registratie geeft enkel een overzicht over jouw financiële situatie, je schulden en eventuele betalingsachterstanden. Deze worden dan door de bank of geldverstrekker in kaart gebracht zodat de maximale hypotheek berekend kan worden. Een hypotheek met negatieve BKR-registratie is trouwens in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Enkel bij een A3 codering of een A4 codering is dit onmogelijk. Als je wilt weten met welke BKR-coderingen jij precies te maken hebt, dan kun je gemakkelijk online je BKR-overzicht opvragen. Deze informatie heb je hoe dan ook nodig om te kunnen bepalen of je wel in aanmerking komt voor een hypotheek. Als je het BKR-overzicht hebt, kun je trouwens ook meteen onze gratis BKR Hypotheektest doen. Je komt dan binnen enkele minuten te weten wat er precies mogelijk is en wat niet.

Hulp en begeleiding door een ervaren BKR hypotheekadviseur

Gelukkig hoef je de rekensommetjes niet allemaal zelf te doen om te weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek, en hoe hoog deze dan mag zijn. Een feit is dat je niet minder hypotheek krijgt door een BKR registratie, en dat ondanks deze registratie een hypotheek in vele gevallen gewoon mogelijk is.

Laat je daarom begeleiden door een betrouwbare hypotheekadviseur met BKR ervaring. Wij kunnen aan jouw financiële situatie meteen zien wat er mogelijk is en kennen de markt ook heel goed. We weten welke banken of geldverstrekkers het, voor jouw situatie, beste hypotheekproduct hebben. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op als je over de eerste stappen van je volgende hypotheekaanvraag twijfelt.