Wat is de Schuldenmonitor?

De Schulden Monitor is een jaarlijks terugkerend, statistisch rapport dat een overzicht geeft over het financieel welzijn van Nederland.

Kan ik de schuldenmonitor bekijken?

Je kunt de Schuldenmonitor bekijken op de website van het BKR. Je kunt daar ook aangeven dat je dit rapport digitaal wilt ontvangen.

De juiste voorwaarden voor de consument

Ook de consument heeft baat bij de Schulden Monitor. Consumenten die eventueel met geldproblemen te maken hebben, schamen zich hier vaak voor of lijden onder een verzwakt zelfvertrouwen. De Schulden Monitor laat zien dat de consument met geldzorgen niet alleen staat, maar deel uitmaakt van een algemene situatie in het land. Banken kunnen aan de Schulden Monitor zien waar het misloopt met het geld verstrekken en de kredietvoorwaarden zo aanpassen, dat de consument beter tegen nog grotere problemen beschermd is. Zo kunnen de BKR-coderingen, die in grote mate bepalen wie er wel of niet kredietwaardig is, aan de hand van de Schulden Monitor op nieuwe realiteiten worden aangepast. Zo zijn er recent een aantal nieuwe BKR-coderingen toegevoegd, die het voor een bepaalde groep mensen weer gemakkelijker maakt, om een hypotheek te krijgen of geld te lenen, en anderen mensen beter beschermt tegen nog hogere schulden.

Of jij op dit moment met jouw BKR-codering in aanmerking komt voor een hypotheek of lening, kun je trouwens altijd snel met de BKR Hypotheektest te weten komen.