Met welke BKR-codering krijg je geen hypotheek?

Vaak wordt er gedacht dat je met een BKR-codering geen hypotheek kan krijgen. Dit klopt niet. In vele gevallen is het zelfs met een BKR-registratie mogelijk om een hypotheek te krijgen. Er zijn maar enkele BKR-coderingen waarbij het aanvragen van een hypotheek onmogelijk is. Deze lichten wij hieronder nader toe.

Doe nu de BKR hypotheektest

Met een A3 of A4 BKR-codering krijg je geen hypotheek

Als je bij het BKR met een A-codering geregistreerd staat, is het krijgen van een hypotheek lastiger, maar niet onmogelijk. De A staat in dit geval voor achterstand. Als je op je lening of hypotheek een betaalachterstand van 3 maanden oploopt, dan wordt dit aan het BKR doorgegeven en daar met een A-codering geregistreerd.

De verschillende ondergroepen van de A-coderingen geven de zwaarte van het probleem aan.

A1 en A2 codering

Terwijl bij een A1 of een A2 codering de meeste banken en geldverstrekkers bereid zijn om volgens je persoonlijke situatie alsnog een lening of hypotheek toe te staan, is dit bij een A3 codering onmogelijk.

A3 codering

De A3 codering wil namelijk zeggen dat de geldeiser een deel of de gehele lening heeft kwijtgescholden of afgeboekt.

A4 codering

Ook een A4 codering bij het BKR maakt het onmogelijk om een hypotheek te verkrijgen. Deze codering houdt namelijk in dat de geldverstrekker geen informatie heeft over je huidige verblijfplaats en het hem niet lukt om met je in contact te treden.

A5 codering

Bij een A5 codering is het meestal wel mogelijk om een hypotheek te krijgen. Hier is er namelijk, en meestal op eigen verzoek, door een tijdelijke situatie om een betaalregeling gevraagd. Dit toont aan dat je serieus bezig bent met geldzaken en in staat bent eventuele problemen op te lossen.

Kortom: Het antwoord op de vraag met welke BKR-codering je geen hypotheek krijgt is een A3 of A4 codering. In alle andere gevallen is het meestal wel mogelijk om een nieuwe hypotheek te krijgen of over te sluiten.

Je BKR-overzicht opvragen

Weet je niet of en met welke codering je bij het BKR geregistreerd bent? Dan vraag je het beste eerst je BKR overzicht op. Dit kan gemakkelijk en snel online. Aangezien behalve de A5 codering alle coderingen 5 jaar blijven vermeld, is het handig om zeker te weten wat er nog allemaal over je financiële situaties uit het verleden bij het BKR bekend is. Zo voorkom je negatieve verrassingen tijdens je hypotheekaanvraag. Lees hier hoe je je BKR overzicht opvraagt.

Kan ik met een BKR-codering een hypotheek krijgen?

Het is mogelijk een hypotheek te krijgen met een A1- of A2-codering. Wel moet deze volledig hersteld of afbetaald zijn. Neem het liefst contact op met een professional voor het doen van de hypotheekaanvraag.

Met welke codering kan ik een hypotheek krijgen?

Met een A1- of A2-codering zijn de meeste banken en geldverstrekkers bereid om volgens je persoonlijke situatie alsnog een lening of hypotheek toe te staan.

Met welke BKR-codering kan ik geen hypotheek krijgen?

Met een A3- of A4-codering is het niet mogelijk een hypotheek te krijgen.

Vraag in alle gevallen hulp van een hypotheekadviseur

Met welke BKR-codering je geen hypotheek kunt krijgen, hangt ook altijd voor een stuk van je persoonlijke financiële situatie af. Daarom is het altijd aan te raden om een BKR gespecialiseerde hypotheekadviseur in te schakelen. Wij kunnen jouw situatie het beste inschatten en weten ook meteen bij welke bank of welke geldverstrekker je het meeste kans maakt op een goedgekeurde hypotheek. Neem gerust vrijblijvend contact met onze deskundige BKR hypotheekadviseurs op.

Wil je meteen weten hoeveel kans je met jouw BKR-codering op een hypotheek maakt? Doe dan onze speciaal ontwikkelde BKR Hypotheektest.

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

MS

Snelle en prettige communicatie door de heer van Disseldorp

Anoniem

Ondanks de drukte toch goed geholpen. Ondanks enkele verstoringen

Maureen Bellmann-Pelt

Paul is laagdrempelig en duidelijk, zodat we wisten waar we aan toe waren. Er ontstond direct vertrouwen. Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, heel erg prettig. Naast het zakelijke kon er ook gelachen worden en te allen tijde was er ruimte om vragen te stellen, zowel persoonlijk als digitaal. Kortom, een prettige en leuke persoonlijkheid zonder al te moeilijke en technische uitleg.

Nathalie

Altijd fijn om met Danny te praten. Heeft onze wensen goed begrepen en goed advies gegeven.

Hulshof

Vanwege pittige maandelijkse lasten hebben we een oriënterend gesprek bij Advidens aangevraagd. Danny Schuler heeft ons geholpen met raad en daad. Een lastenverlichting door oversluiten kon weleens moeilijk worden vanwege een BKR registratie. Danny heeft enorm zijn best gedaan om onze belangen te behartigen en .. het is hem gelukt! We betalen nu een stuk minder aan maandelijkse lasten waardoor we met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Wat we tevens als zeer prettig hebben ervaren is de vriendelijkheid van de mensen bij Advidens en de bereikbaarheid van Danny. We mochten hem altijd appen ook al was het weekend.

anoniem

Veel inhoudelijke kennis, denkt mee in je huidige situatie, zoekt naar oplossingen, snelle reacties op app en mail, komt afspraken na, vriendelijk

Danielle

Hele deskundige en klantvriendelijke adviseur. Niet alleen zakelijk geïnteresseerd maar ook persoonlijke benadering.

Yvonne

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde. Paul gaf me veel vertrouwen, heeft mij goed geholpen. Ik ben zeer tevreden.

Juliët

Wij kwamen terecht bij Danny omdat onze plaatselijke hypotheek adviseur ons niet wilde/kon helpen. Voor Advidens geen probleem en we zijn super behandeld ondanks de aantal keren dat ik weer vragen had en zelfs in het weekend! Dus op en top TOP !

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek