Met pgb inkomen een hypotheek afsluiten

Banken en geldverstrekkers lenen niet graag geld uit op basis van een pgb inkomen. Dit komt omdat een persoonsgebonden budget (pgb) gebonden is aan de zorg van een zorgbehoevend kind of ander familielid of overige zorgbehoevende. Zodra het kind of andere familielid door genezing of overlijden niet meer zorgbehoevend is, valt het pgb inkomen zomaar weg en kan de afbetaling van de hypotheek in gedrang komen.

Ook bestaat er geen verplichte arbeidsverzekering of WW voor mensen, die via een pgb zorg verstrekken. Als men dus door ziekte geen zorg meer kan verstrekken, dan stopt ook de uitbetaling van het persoonsgebonden budget. Hier kun je je wel vrijwillig voor verzekeren, maar dan kan het ook nog gebeuren dat de wet plotseling verandert, en daarmee ook je pgb inkomen.

Een hypotheekaanvraag op basis van een pgb is maatwerk

Standaard verstrekt geen enkele bank geld op basis van een persoonsgebonden budget. Maar als de hypotheekaanvraag niet in het geheel afhankelijk is van het pgb inkomen, dan kan een hypotheek aanvragen in sommige gevallen wel mogelijk zijn. Je moet dus een ander hoofdinkomen hebben om met een pgb inkomen een hypotheek te kunnen aanvragen. Ook helpt het als je aan kunt tonen dat je over spaargeld of andere waardes beschikt. Verder mag je geen fulltime tewerkstelling hebben, om met je pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Inkomen uit pgb wordt soms wel volledig meegeteld. Dit is maatwerk en afhankelijk van de situatie. Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Je gehele persoonlijke situatie is hierin van belang.

Met een BKR-registratie en pgb inkomen een hypotheek aanvragen

We hoeven je zeker niet uit te leggen dat op basis van een pgb inkomen een hypotheek aanvragen nog moeilijker wordt als je te maken hebt met een BKR-registratie. Maar ook in dit geval bestaat er nog hoop. Zeker als je aan alle andere eerder genoemde voorwaarden voldoet en kunt aantonen dat je al langere tijd over een pgb inkomen beschikt, is het, afhankelijk van het soort BKR-codering, mogelijk om met een pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Wel raden wij je aan om je hierbij door onze ervaren en deskundige adviseurs te laten begeleiden. Wij weten precies bij welke geldverstrekkers de kansen het grootste zijn en welke rente en hypotheekvoorwaarden het beste bij jouw situatie passen. Je kunt hierover altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Jaap & Dennis

Veenendaal

Jeetje wat een top adviseur een adviseur die staat voor de werk maar daarin niet haar klanten vergeet en al helemaal niet denkt aan geld of haar .....

Tevreden klant;
Kristel

Zutphen

Prima uitleg en we hadden ook vaak contact over voortgang.

Tony

Vaassen

je denkt financieel alles netjes voor elkaar te hebben ivm de aankoop van ons nieuwe droomhuis...

;
Mehmet

Almelo

De adviseur heeft voor ons vlekkeloos een hypotheek geregeld. ING had ons geregistreerd bij de BKR met een code 2. Totaal onterecht! Met een code....

Daniƫlle

Baarn

Prima adviseur. Wel veel papierwerk waar we zelf veel mee moesten doen en er stond nog een collega tussen via de mail wat ik soms lastig vond.....

Tevreden klant;
Ester

Zwolle

De adviseur heeft zich volledig ingezet om een goed advies te geven op onze lastige situatie, uiteindelijk is het gelukt!

Tevreden klant;
Jurgen

Amersfoort

De adviseur is vanaf het begin eerlijk geweest over onze problematische situatie maar heeft binnen twee weken de hypotheek helemaal rond gekregen. Fijn gesprek.

Tevreden klant;
Koos

Amsterdam

Met een BKR notering was het onmogelijk een hypotheek af te sluiten. Daar de BKR notering nog maar een aantal weken van kracht was is het de advi.....

R & A

Balkbrug

Vanaf de eerste minuut gaf zij ons vertrouwen en ook als persoon wist zijn een klik een met ons te maken. Ze had verstand van zaken en handelde zelf..

;
Karel & Marianne

Deventer

Helaas geen hypotheek door BKR Codering. Via BKRHypotheek is het wel gelukt!

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek