Met pgb inkomen een hypotheek afsluiten

Banken en geldverstrekkers lenen niet graag geld uit op basis van een pgb inkomen. Dit komt omdat een persoonsgebonden budget (pgb) gebonden is aan de zorg van een zorgbehoevend kind of ander familielid of overige zorgbehoevende. Zodra het kind of andere familielid door genezing of overlijden niet meer zorgbehoevend is, valt het pgb inkomen zomaar weg en kan de afbetaling van de hypotheek in gedrang komen.

Ook bestaat er geen verplichte arbeidsverzekering of WW voor mensen, die via een pgb zorg verstrekken. Als men dus door ziekte geen zorg meer kan verstrekken, dan stopt ook de uitbetaling van het persoonsgebonden budget. Hier kun je je wel vrijwillig voor verzekeren, maar dan kan het ook nog gebeuren dat de wet plotseling verandert, en daarmee ook je pgb inkomen.

Een hypotheekaanvraag op basis van een pgb is maatwerk

Standaard verstrekt geen enkele bank geld op basis van een persoonsgebonden budget. Maar als de hypotheekaanvraag niet in het geheel afhankelijk is van het pgb inkomen, dan kan een hypotheek aanvragen in sommige gevallen wel mogelijk zijn. Je moet dus een ander hoofdinkomen hebben om met een pgb inkomen een hypotheek te kunnen aanvragen. Ook helpt het als je aan kunt tonen dat je over spaargeld of andere waardes beschikt. Verder mag je geen fulltime tewerkstelling hebben, om met je pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Inkomen uit pgb wordt soms wel volledig meegeteld. Dit is maatwerk en afhankelijk van de situatie. Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Je gehele persoonlijke situatie is hierin van belang.

Met een BKR-registratie en pgb inkomen een hypotheek aanvragen

We hoeven je zeker niet uit te leggen dat op basis van een pgb inkomen een hypotheek aanvragen nog moeilijker wordt als je te maken hebt met een BKR-registratie. Maar ook in dit geval bestaat er nog hoop. Zeker als je aan alle andere eerder genoemde voorwaarden voldoet en kunt aantonen dat je al langere tijd over een pgb inkomen beschikt, is het, afhankelijk van het soort BKR-codering, mogelijk om met een pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Wel raden wij je aan om je hierbij door onze ervaren en deskundige adviseurs te laten begeleiden. Wij weten precies bij welke geldverstrekkers de kansen het grootste zijn en welke rente en hypotheekvoorwaarden het beste bij jouw situatie passen. Je kunt hierover altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Eric

Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft

O

Hij weet waar hij over praat en weet wat bij ons past daarom zeker een aanrader

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

NRD

Altijd zeer enthousiast, deskundig, denken met je mee.

ESK

Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil

Daniƫlle

Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen

Dennis

Zeer veel kennis en ervaring.altijd een luisterend oor

Mark

De adviseur vraagt door,is positief kritisch en denkt mee in oplossingen en alternatieven.
Daarnaast wijst de adviseur op de huidige situatie mogelijke veranderingen en lange termijn haalbaar. Tevens maakt hij duurzame oplossingen bespreekbaar in relatie tot mogelijkheden en eventuele subsidies.

Bert

Fijne kerel die Paul duidelijk in de gesprekken goed bereikbaar denkt met je me zoekt naar mogelijkheden
Bijzonder prettig in de omgang
Geen onverwachte dingen gewoon duidelijk en klantgericht

J

Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek