Met pgb inkomen een hypotheek afsluiten

Banken en geldverstrekkers lenen niet graag geld uit op basis van een pgb inkomen. Dit komt omdat een persoonsgebonden budget (pgb) gebonden is aan de zorg van een zorgbehoevend kind of ander familielid of overige zorgbehoevende. Zodra het kind of andere familielid door genezing of overlijden niet meer zorgbehoevend is, valt het pgb inkomen zomaar weg en kan de afbetaling van de hypotheek in gedrang komen.

Ook bestaat er geen verplichte arbeidsverzekering of WW voor mensen, die via een pgb zorg verstrekken. Als men dus door ziekte geen zorg meer kan verstrekken, dan stopt ook de uitbetaling van het persoonsgebonden budget. Hier kun je je wel vrijwillig voor verzekeren, maar dan kan het ook nog gebeuren dat de wet plotseling verandert, en daarmee ook je pgb inkomen.

Een hypotheekaanvraag op basis van een pgb is maatwerk

Standaard verstrekt geen enkele bank geld op basis van een persoonsgebonden budget. Maar als de hypotheekaanvraag niet in het geheel afhankelijk is van het pgb inkomen, dan kan een hypotheek aanvragen in sommige gevallen wel mogelijk zijn. Je moet dus een ander hoofdinkomen hebben om met een pgb inkomen een hypotheek te kunnen aanvragen. Ook helpt het als je aan kunt tonen dat je over spaargeld of andere waardes beschikt. Verder mag je geen fulltime tewerkstelling hebben, om met je pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Inkomen uit pgb wordt soms wel volledig meegeteld. Dit is maatwerk en afhankelijk van de situatie. Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Je gehele persoonlijke situatie is hierin van belang.

Met een BKR-registratie en pgb inkomen een hypotheek aanvragen

We hoeven je zeker niet uit te leggen dat op basis van een pgb inkomen een hypotheek aanvragen nog moeilijker wordt als je te maken hebt met een BKR-registratie. Maar ook in dit geval bestaat er nog hoop. Zeker als je aan alle andere eerder genoemde voorwaarden voldoet en kunt aantonen dat je al langere tijd over een pgb inkomen beschikt, is het, afhankelijk van het soort BKR-codering, mogelijk om met een pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Wel raden wij je aan om je hierbij door onze ervaren en deskundige adviseurs te laten begeleiden. Wij weten precies bij welke geldverstrekkers de kansen het grootste zijn en welke rente en hypotheekvoorwaarden het beste bij jouw situatie passen. Je kunt hierover altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

peter

Paul werkt snel en professioneel en heeft belang van de klant voorop. Gaat verder dan menig hypotheekadviseur en denkt met de klant in mogelijkheden en oplossingen.

Inge

Heel erg goed en vriendelijk geholpen je kan ook na kantooruren appe hij staat altijd voor je klaar en heeft voor ons ons droomhuis gerealiseerd

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

anoniem

Veel inhoudelijke kennis, denkt mee in je huidige situatie, zoekt naar oplossingen, snelle reacties op app en mail, komt afspraken na, vriendelijk

Anoniem

Ondanks de drukte toch goed geholpen. Ondanks enkele verstoringen

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Maureen Bellmann-Pelt

Paul is laagdrempelig en duidelijk, zodat we wisten waar we aan toe waren. Er ontstond direct vertrouwen. Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, heel erg prettig. Naast het zakelijke kon er ook gelachen worden en te allen tijde was er ruimte om vragen te stellen, zowel persoonlijk als digitaal. Kortom, een prettige en leuke persoonlijkheid zonder al te moeilijke en technische uitleg.

H.R.T.

Deskundig en zeer prettig in contact.
Het is fijn om vlot antwoorden te krijgen op vragen, hier gaat Paul (en alle medewerkers) zeer accuraat mee om.

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek