Met pgb inkomen een hypotheek afsluiten

Banken en geldverstrekkers lenen niet graag geld uit op basis van een pgb inkomen. Dit komt omdat een persoonsgebonden budget (pgb) gebonden is aan de zorg van een zorgbehoevend kind of ander familielid of overige zorgbehoevende. Zodra het kind of andere familielid door genezing of overlijden niet meer zorgbehoevend is, valt het pgb inkomen zomaar weg en kan de afbetaling van de hypotheek in gedrang komen.

Ook bestaat er geen verplichte arbeidsverzekering of WW voor mensen, die via een pgb zorg verstrekken. Als men dus door ziekte geen zorg meer kan verstrekken, dan stopt ook de uitbetaling van het persoonsgebonden budget. Hier kun je je wel vrijwillig voor verzekeren, maar dan kan het ook nog gebeuren dat de wet plotseling verandert, en daarmee ook je pgb inkomen.

Een hypotheekaanvraag op basis van een pgb is maatwerk

Standaard verstrekt geen enkele bank geld op basis van een persoonsgebonden budget. Maar als de hypotheekaanvraag niet in het geheel afhankelijk is van het pgb inkomen, dan kan een hypotheek aanvragen in sommige gevallen wel mogelijk zijn. Je moet dus een ander hoofdinkomen hebben om met een pgb inkomen een hypotheek te kunnen aanvragen. Ook helpt het als je aan kunt tonen dat je over spaargeld of andere waardes beschikt. Verder mag je geen fulltime tewerkstelling hebben, om met je pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Inkomen uit pgb wordt soms wel volledig meegeteld. Dit is maatwerk en afhankelijk van de situatie. Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Je gehele persoonlijke situatie is hierin van belang.

Met een BKR-registratie en pgb inkomen een hypotheek aanvragen

We hoeven je zeker niet uit te leggen dat op basis van een pgb inkomen een hypotheek aanvragen nog moeilijker wordt als je te maken hebt met een BKR-registratie. Maar ook in dit geval bestaat er nog hoop. Zeker als je aan alle andere eerder genoemde voorwaarden voldoet en kunt aantonen dat je al langere tijd over een pgb inkomen beschikt, is het, afhankelijk van het soort BKR-codering, mogelijk om met een pgb inkomen een hypotheek aan te vragen. Wel raden wij je aan om je hierbij door onze ervaren en deskundige adviseurs te laten begeleiden. Wij weten precies bij welke geldverstrekkers de kansen het grootste zijn en welke rente en hypotheekvoorwaarden het beste bij jouw situatie passen. Je kunt hierover altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Joshua

Een zeer prettig gesprek en goede terugkoppeling met stand van zaken . Goede uitleg wat er mogelijk was, daardoor ook snel een keuze kunnen maken.

Rene Rutter

Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden

Nathalie

Altijd fijn om met Danny te praten. Heeft onze wensen goed begrepen en goed advies gegeven.

Hulshof

Vanwege pittige maandelijkse lasten hebben we een oriƫnterend gesprek bij Advidens aangevraagd. Danny Schuler heeft ons geholpen met raad en daad. Een lastenverlichting door oversluiten kon weleens moeilijk worden vanwege een BKR registratie. Danny heeft enorm zijn best gedaan om onze belangen te behartigen en .. het is hem gelukt! We betalen nu een stuk minder aan maandelijkse lasten waardoor we met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Wat we tevens als zeer prettig hebben ervaren is de vriendelijkheid van de mensen bij Advidens en de bereikbaarheid van Danny. We mochten hem altijd appen ook al was het weekend.

anoniem

Veel inhoudelijke kennis, denkt mee in je huidige situatie, zoekt naar oplossingen, snelle reacties op app en mail, komt afspraken na, vriendelijk

Anoniem

Danny was zeer duidelijk en helder. Heeft ons echt geholpen om onze hypotheek er door heen te krijgen het was voor hem een zware opdracht maar zat er bovenop

Dennie & Sandra

Zeer vakkundig en vriendelijk ,

Danny weet waar die over praat en zorgt dat alles heel duidelijk is en je geen zorgen hoeft te hebben omtrent de hypotheek aanvraag

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Inge

Heel erg goed en vriendelijk geholpen je kan ook na kantooruren appe hij staat altijd voor je klaar en heeft voor ons ons droomhuis gerealiseerd

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek