Wat is Plausibele verklaring BKR?

Als je een achterstandscodering hebt bij het BKR blijft deze codering vijf jaar staan nadat de achterstand is afbetaald of de betreffende lening of hypotheek volledig is afgelost. Binnen deze vijf jaar is het moeilijker om een hypotheek te verkrijgen. Maar dat is zeker niet onmogelijk in veel situaties.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden voor een hypotheek zijn doe de BKR hypotheektest.

Start BKR hypotheektest

Plausibele verklaring, wat is dat en wat kun je ermee?

Een plausibele verklaring een eigen verklaring hoe de codering of coderingen zijn ontstaan. De beschrijving moet kort en duidelijk zijn. Bijzaken zijn niet van belang en moeten zoveel mogelijk worden weggelaten. Het gaat om de beschrijvingen van de essentiële oorzaken van de achterstand(en) die hebben geleid tot de achterstandscodering(en). Duidelijke voorbeelden van oorzaken zijn verlies van jouw baan en langdurige ziekte. Maar er zijn ook legio andere redenen waardoor een achterstand kan  ontstaan. Wanneer je in de plausibele verklaring een begrijpelijke oorzaak aangeeft en indien noodzakelijk kunt aantonen dan is de kans groter dat een hypotheek verkrijgen haalbaar is. Uit het BKR overzicht blijkt wanneer de lening is geregistreerd in het BKR, wanneer de achterstand is gemeld en wanneer de achterstand is afgemeld of de lening of hypotheek is afgelost. Dit behoef je niet persé in plausibele verklaring te zetten. Je moet dit wel doen als het van toegevoegde waarde is voor de verklaring.

Er zijn in veel situaties wel mogelijkheden om een hypotheek te verkrijgen. Zo stelt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen die de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) regelt, dat bij bepaalde coderingen wel tot financiering van een woning kan worden overgegaan. Niet iedere bank volgt deze regelgeving en soms wijkt een bank in positieve zin ook af van de NHG regels. Het is dus niet zo makkelijk om te bepalen of jij wel een hypotheek kunt krijgen ondanks jouw BKR codering.

Als wij mogelijkheden denken te hebben proberen wij voor jou de laagste rente en de beste voorwaarden uit de markt te halen. Wij doen alleen zaken met banken die in Nederland werkzaam zijn en onder controle staan van de Nederlandse bank.

Heb je en A4 codering dan zijn er geen mogelijkheden. Bij een hypotheekaanvraag met A3 codering is er een hele kleine kans.

Jaap & Dennis

Veenendaal

Jeetje wat een top adviseur een adviseur die staat voor de werk maar daarin niet haar klanten vergeet en al helemaal niet denkt aan geld of haar .....

Tevreden klant;
Kristel

Zutphen

Prima uitleg en we hadden ook vaak contact over voortgang.

Tony

Vaassen

je denkt financieel alles netjes voor elkaar te hebben ivm de aankoop van ons nieuwe droomhuis...

;
Mehmet

Almelo

De adviseur heeft voor ons vlekkeloos een hypotheek geregeld. ING had ons geregistreerd bij de BKR met een code 2. Totaal onterecht! Met een code....

Daniëlle

Baarn

Prima adviseur. Wel veel papierwerk waar we zelf veel mee moesten doen en er stond nog een collega tussen via de mail wat ik soms lastig vond.....

Tevreden klant;
Ester

Zwolle

De adviseur heeft zich volledig ingezet om een goed advies te geven op onze lastige situatie, uiteindelijk is het gelukt!

Tevreden klant;
Jurgen

Amersfoort

De adviseur is vanaf het begin eerlijk geweest over onze problematische situatie maar heeft binnen twee weken de hypotheek helemaal rond gekregen. Fijn gesprek.

Tevreden klant;
Koos

Amsterdam

Met een BKR notering was het onmogelijk een hypotheek af te sluiten. Daar de BKR notering nog maar een aantal weken van kracht was is het de advi.....

R & A

Balkbrug

Vanaf de eerste minuut gaf zij ons vertrouwen en ook als persoon wist zijn een klik een met ons te maken. Ze had verstand van zaken en handelde zelf..

;
Karel & Marianne

Deventer

Helaas geen hypotheek door BKR Codering. Via BKRHypotheek is het wel gelukt!

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek