Verhuisregeling hypotheek met BKR

Nog niet zo lang geleden lag de hypotheekrente historisch laag. Hierdoor konden veel mensen een erg voordelige hypotheek afsluiten. Maar wat als je wil verhuizen? Moet je dan een nieuwe en duurdere hypotheek afsluiten of kun je de voordelige hypotheek gewoon overzetten naar de nieuwe woning? En wat als je ook nog met een BKR registratie te maken hebt? Aangezien iedere hypotheek andere voorwaarden heeft en iedere bank haar eigen regels hanteert, zijn er op deze vragen geen gemakkelijke antwoorden te geven. Hieronder geven we wel alvast meer uitleg over wat de eventuele mogelijkheden voor jou zijn.

Start BKR hypotheektest

Je hypotheek meenemen naar een nieuw huis

Met een verhuisregeling geeft de bank of geldverstrekker je de mogelijkheid om je hypotheek mee te nemen naar een nieuw huis. Als je jouw hypotheek hebt afgesloten toen de hypotheekrentes heel laag stonden, is zo’n verhuisregeling financieel erg aantrekkelijk. Dit geldt des te meer, indien je je hypotheekrente voor een lange periode hebt vastgezet. In principe is dit ook mogelijk. Wel moet je hiervoor bij dezelfde bank blijven. Je kunt je bestaande hypotheek dus dankzij een verhuisregeling wel meenemen naar een nieuw huis, maar niet naar een nieuwe bank. Ook moet je ermee rekening houden, dat je opnieuw getoetst wordt. De mogelijkheid van een verhuisregeling voor je hypotheek met BKR is dus afhankelijk van de BKR-codering op je overzicht en je huidige financiële situatie. Omdat je opnieuw getoetst wordt en je natuurlijk het beste resultaat wilt bereiken, ga je hier liever niet zelf mee aan de slag: wij kennen de wegen en kunnen voor jou snel en op effectief wijze bekijken of een verhuisregeling voor jou, ondanks een codering, mogelijk is.

Je hypotheek meenemen naar een duurder huis

Een verhuisregeling voor je hypotheek met BKR-registratie is meestal ook mogelijk als je nieuwe huis duurder is. Voor je huidige hypotheekbedrag behoud je dan dezelfde voordelige rente, maar voor het resterende bedrag moet je een nieuwe hypotheek aan de nieuwe rentevoorwaarden afsluiten. Ook voor het hogere bedrag wordt er dan gekeken naar je BKR-overzicht en je financiële situatie.

Zet op tijd je eerste stappen

In enkele gevallen is een verhuisregeling niet mogelijk. Als bijvoorbeeld je resterende rentevaste periode minder dan 10 jaar is, kan het zijn dat je door de toetsrente van 5% te weinig kunt lenen en je aanvraag wordt afgewezen. Maar ook hiervoor zijn er eventueel oplossingen zoals een rentemiddeling. Bepaalde BKR coderingen op je overzicht maken een verhuisregeling per definitie onmogelijk: de A3 en A4-codering. Veel geldverstrekkers en ook sommige banken hebben hun procedure voor het afhandelen van verhuisregelingen bovendien nog niet op orde. De bewerkingstijd kan daarom erg lang zijn. Het is dus belangrijk om vroeg je eerste stappen te zetten als je een verhuisregeling voor je hypotheek wilt regelen.

Betrek je hypotheekadviseur in je plannen

Om je slagingskans voor een verhuisregeling van je hypotheek met BKR te kennen, is het belangrijk dat je een goed beeld van je huidige financiële situatie kunt schetsen. Begin alvast met het opvragen van je BKR overzicht en neem contact met ons op. Wij kunnen in vrijwel alle gevallen al vrij snel zeggen wat er mogelijk is en hoe de aanvraag in te dienen is om de kans op een goedgekeurde verhuisregeling met BKR te vergroten.

AM

Prima adviseur.
Goede uitleg.
prettige communicatie

Ewald Davelaar

Zeer veel tijd, geduld en energie gestoken om ons een prima voorstel te doen vwb overstappen hypotheek en verzekeringsplan

MvW

Danny is vindingrijk, positief, assertief, meedenkend

Inge

Heel erg goed en vriendelijk geholpen je kan ook na kantooruren appe hij staat altijd voor je klaar en heeft voor ons ons droomhuis gerealiseerd

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

Dennis

Zeer veel kennis en ervaring.altijd een luisterend oor

H.R.T.

Deskundig en zeer prettig in contact.
Het is fijn om vlot antwoorden te krijgen op vragen, hier gaat Paul (en alle medewerkers) zeer accuraat mee om.

Arjan

Zeer snel met zaken opsturen en vrijwel direct reactie terug.

Gerard

Alle ruimte voor alle vragen. Via mail uitgewerkt advies.

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek