Verhoog je hypotheek met BKR om je woning duurzamer te maken

Heb je er al eens over nagedacht om je woning duurzamer te maken? Gelijk heb je, want je woning energiezuinig maken, levert altijd iets op. Niet enkel help je mee om het milieu te beschermen, maar je woning verduurzamen zorgt vooral voor een lagere energierekening en dus ook lagere maandlasten. Bovendien stijgt met het verduurzamen van je woning ook de waarde van je huis of appartement.

Start BKR hypotheektest

Door het verduurzamen van je woning krijg je extra financieringsruimte

Ook al kon je door een negatieve BKR codering je hypotheek eerder niet verhogen, zo kan dit wel mogelijk zijn als de verhoging specifiek bedoeld is om je woning met verbouwingswerkzaamheden duurzamer te maken. Omdat het algemeen bekend is dat een duurzamere woning voor lagere maandlasten en een hogere eigendomswaarde zorgt, ontstaat er door een energiezuinige woning ook extra financieringsruimte. Wij noemen deze financieringsruimte ook wel energiespaarbudget. Door dit spaarbudget kun je in plaats van de normale 100% tot maximaal 106% van de eigendomswaarde lenen.

Meerdere mogelijkheden om je hypotheek te verhogen

Bovendien kun je op meerdere manieren je hypotheek verhogen. Wellicht had je al verbouwingswerkzaamheden voorzien en daarom een hogere hypotheek bij je notaris laten inschrijven dan dat je daadwerkelijk opgenomen hebt. In dit geval kan deze speelruimte alvast gebruikt worden om op een gemakkelijke manier je hypotheek te verhogen. Maar er kan ook aan een tweede hypotheek gedacht worden. Hiervoor moeten dan wel weer de notaris en andere aan een nieuwe hypotheek gerelateerde kosten betaald worden. Daarom kan een hypotheek oversluiten even interessant zijn. Wij kunnen dit precies voor jou berekenen en kennen in geval van een oversluiting van je hypotheek ook de voordeligste geldverstrekkers.

In de meeste gevallen staat een negatieve BKR codering je niet in de weg

Juist omdat het verduurzamen van je woning op lange termijn ook je financiële situatie verbetert, wordt een verhoging of het af- of oversluiten van een hypotheek met doel je woning te verduurzamen, makkelijker door de geldverstrekkers en banken goedgekeurd dan een gewone hypotheekaanvraag. Een negatieve BKR codering hoeft daarbij niet in de weg te staan. Alleen mensen die te maken hebben met een A3 of A4 codering kunnen in de meeste gevallen geen nieuwe hypotheek aanvragen. Als je niet weet met welke codering jij precies te maken hebt, dan lees je hier hoe je snel en gemakkelijk online je BKR overzicht op kunt vragen.

Laat je begeleiden door een betrouwbare BKR hypotheekadviseur

Als je het slim aanpakt, heb je bij alle andere BKR coderingen wel de mogelijkheid om je hypotheek via één van de mogelijkheden te verhogen. Laat je daarom zeker begeleiden door een betrouwbare BKR hypotheekadviseur. Wij kennen de markt het beste, weten meteen welke mogelijkheden er in jouw situatie bestaan en welke rente voor jouw situatie haalbaar is. Om de slagingskans te vergroten is het namelijk belangrijk de aanvraag zo op te stellen dat de bank of geldverstrekker geen reden heeft om deze te weigeren.

Wil je direct  weten of je wel kans maakt op een hogere of tweede hypotheek? Doe dan onze speciaal ontwikkelde BKR Hypotheektest en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn en welke volgende stappen je moet ondernemen. Of neem rechtstreeks contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag vrijblijvend verder.

Start BKR hypotheektest

Dennis

Zeer veel kennis en ervaring.altijd een luisterend oor

Inge

Heel erg goed en vriendelijk geholpen je kan ook na kantooruren appe hij staat altijd voor je klaar en heeft voor ons ons droomhuis gerealiseerd

Rene Rutter

Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden

T.P.J.

Ze heeft zeer veel kennis van zaken. En ze is zeer vakbekwaam.

Anoniem

Ondanks de drukte toch goed geholpen. Ondanks enkele verstoringen

Paul

Goede voorlichting en duidelijk in war wel er niet realistisch wa

Hulshof

Vanwege pittige maandelijkse lasten hebben we een oriënterend gesprek bij Advidens aangevraagd. Danny Schuler heeft ons geholpen met raad en daad. Een lastenverlichting door oversluiten kon weleens moeilijk worden vanwege een BKR registratie. Danny heeft enorm zijn best gedaan om onze belangen te behartigen en .. het is hem gelukt! We betalen nu een stuk minder aan maandelijkse lasten waardoor we met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Wat we tevens als zeer prettig hebben ervaren is de vriendelijkheid van de mensen bij Advidens en de bereikbaarheid van Danny. We mochten hem altijd appen ook al was het weekend.

TD

Vriendelijk en goed advies, heldere uitleg met duidelijkheid over kosten.

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Anoniem

Danny was zeer duidelijk en helder. Heeft ons echt geholpen om onze hypotheek er door heen te krijgen het was voor hem een zware opdracht maar zat er bovenop

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek