Staat een hypotheek geregistreerd bij het BKR?

Als je een hypotheek hebt en een tweede hypotheek of een lening wil aanvragen, dan is het belangrijk om te weten of je hypotheek geregistreerd staat bij BKR. Vaak denkt men dat dit altijd het geval is. Echter staat een hypotheek op je eerste huis niet per definitie bij BKR geregistreerd. Wanneer dat wel zo is, lees je hieronder.

Doe nu de BKR hypotheektest

Betalingsachterstand op je hypotheek

Als je meer dan 3 maanden betalingsachterstand hebt opgelopen op je hypotheek, dan wordt dit wel bij het BKR geregistreerd. Je hypotheekaanbieder is namelijk verplicht om dit door te geven. Let wel, deze registratie blijft in alle gevallen minimaal 5 jaar staan, ook als je je betalingsachterstand weer hebt ingehaald.

Hypotheek voor een vakantiehuis of een tweede pand

Ook een hypotheek voor een vakantiehuis of tweede pand wordt bij het BKR geregistreerd. Het maakt niet uit of je het tweede huis zelf (bijvoorbeeld als vakantiehuis) gebruikt, of als je het verhuurt. Ook deze BKR registratie blijft nog 5 jaar bij het BKR staan nadat je schuld is afgelost.

Restschuld op hypotheek na verkoop huis

Als je je huis met hypotheek verkoopt, en de hypotheek hoger is dan de verkoopwaarde van je huis, dan heb je te maken met een restschuld. Een restschuld wordt ook aan het BKR gemeld, zelfs als de Nationale Hypotheek Garantie je restschuld heeft overgenomen en afgelost.

Je BKR overzicht opvragen

Als je dus een hypotheek op je eerste huis hebt, en nooit met betaalachterstanden te maken had, dan is deze hypotheek niet geregistreerd bij het BKR. Maar om hier helemaal zeker van te zijn, raden wij je aan om je BKR overzicht op te vragen. Dit kan gemakkelijk online. Dan weet je namelijk helemaal zeker wat er allemaal over je bekend is bij het BKR. Lees hier hoe je je BKR overzicht opvraagt.

Krediet of tweede hypotheek met BKR registratie

Staat je hypotheek geregistreerd op je BKR overzicht? Of heb je te maken met een BKR registratie door een andere betalingsachterstand? Vele mensen denken dat dan de aanvraag op een krediet of nieuwe hypotheek nooit goedgekeurd kan worden. Dit klopt echter niet. In vele gevallen kan men ook met negatieve BKR-registratie een krediet of hypotheek aanvragen. Belangrijk is dan wel dat je contact opneemt met een ervaren hypotheekadviseur en je laat begeleiden. Deze weet namelijk het beste hoe je je aanvraag moet indienen, en welke condities van welke bank het beste bij jouw financiƫle situatie passen.

Doe de BKR Hypotheektest

Heb je je BKR-overzicht opgevraagd en staat je hypotheek in het BKR overzicht? Of een andere registratie? Als je meteen wil weten of je in aanmerking komt voor een lening of een nieuwe hypotheek, doe dan de BKR Hypotheektest. Binnen enkele minuten kom je te weten of je in aanmerking komt en ontvang je ook een e-mail met de volgende te ondernemen stappen. Of lees eerst onze meest gestelde vragen over een lening of hypotheek met BKR registratie.

MB

Danny luister naar je wensen en geeft daar een passend advies bij.

Wazier

Uitstekende gesprek. Adviseur was zeer kundig. Na afronding gesprek wisten we 100% zeker waar we aan toe waren. Alles was helder en de afwerking was super. Geen inkijken naar gehad.

Sandra

Worden altijd keurig geholpen, met juist advies. Ze denkt mee met d'r situatie. Hoe kunnen dingen anders in ons voordeel etc

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

Anoniem

Duidelijk en bij vragen onmiddelijk duidelijk antwoord

h.j.

gaf precies weer wat er gevraagd werd door ons en was correct in alles

anoniem

Professioneel. Denkt en helpt mee. Goede advisering. Accuraat. Vriendelijk. Komt afspraken na.

Matthijs

Erg prettig persoon die echt de tijd voor je neemt, en mee denkt.

H.R.T.

Deskundig en zeer prettig in contact.
Het is fijn om vlot antwoorden te krijgen op vragen, hier gaat Paul (en alle medewerkers) zeer accuraat mee om.

J

Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek