Minder hypotheek door je telefoonabonnement

Sinds 2017 moeten aanbieders zoals KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone aan dezelfde eisen voldoen als geldverstrekkers. Abonnementen met een afbetalingsplan voor een nieuwe smartphone boven de €250 worden sinds 2017 immers gezien als leningen, die aan het Bureau Krediet Registratie (BKR) gemeld moeten worden. Door deze melding heeft een telefoonabonnement met een afbetalingsplan voor je smartphone dan ook gevolgen voor je (toekomstige) hypotheek.

Voorkom een lagere hypotheek door je telefoonabonnement

Bij de veel voorkomende telefoonabonnementen waarbij er tegelijkertijd tijdens de abonnementsduur ook een nieuwe smartphone wordt afbetaald, moeten de aanbieders dit als een lening bij het BKR aangeven. Dit geldt echter enkel voor smartphones die een waarde boven de €250 hebben. Voor goedkopere toestellen is er geen sprake van een telefoonabonnement met BKR die je hypotheek kan beïnvloeden.

Grote providers zoals KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone bieden ook allemaal abonnementen zonder smartphone aan. Deze worden niet als lening gezien en voorkomen dat je minder hypotheek door je telefoonabonnement krijgt.

Aangezien de telefoonabonnementen met BKR je hypotheek beïnvloeden, doe je er dus verstandig aan om enkel voor je simkaart een abonnement af te sluiten en de financiering van je nieuwe smartphone op een andere manier te regelen. Vrienden en familie kunnen eventueel een uitkomst bieden. De bedragen voor een mobiele telefoon lopen immers minder hoog op dan het geld dat je bij een lagere hypotheek in de toekomst tekort komt. Daarnaast wordt er bij het niet (tijdig) betalen een negatieve codering geplaatst. Dit kan ook negatieve gevolgen hebben voor het verkrijgen van een hypotheek.

De invloed van je telefoonabonnement met BKR op je hypotheek

Aangezien een telefoonabonnement met smartphone als lening wordt gezien, wordt de maandelijkse afbetaling hiervan als BKR geregistreerde last gezien. Deze lasten worden dan bij een hypotheekaanvraag in mindering gebracht. Voor de gemiddelde maandelijkse afbetaling van maar €25 per maand, zou het weleens kunnen zijn dat je rond de €7.000 minder hypotheek kunt krijgen door je telefoonabonnement.

Heb je een telefoonabonnement met BKR en wil je een hypotheek aanvragen?

Als je een telefoonabonnement met BKR registratie hebt en je bent bang om minder hypotheek door je telefoonabonnement te krijgen, neem dan eerst contact op met ons op. Eventueel zijn er aanpassingen aan het abonnement mogelijk of zijn er hypotheekaanbiedingen die bij jouw financiële profiel passen. Wij houden hier rekening mee en zullen helpen met een succesvolle bemiddeling bij de bank of geldverstrekker.

Wil je meteen weten of je minder hypotheek door je telefoonabonnement krijgt? Doe dan de BKR hypotheektest. Je ontvangt de uitslagen per mail, inclusief handige tips om zo snel mogelijk tot een goedgekeurde hypotheek te komen.

Jaap & Dennis

Veenendaal

Jeetje wat een top adviseur een adviseur die staat voor de werk maar daarin niet haar klanten vergeet en al helemaal niet denkt aan geld of haar .....

Tevreden klant;
Kristel

Zutphen

Prima uitleg en we hadden ook vaak contact over voortgang.

Tony

Vaassen

je denkt financieel alles netjes voor elkaar te hebben ivm de aankoop van ons nieuwe droomhuis...

;
Mehmet

Almelo

De adviseur heeft voor ons vlekkeloos een hypotheek geregeld. ING had ons geregistreerd bij de BKR met een code 2. Totaal onterecht! Met een code....

Daniëlle

Baarn

Prima adviseur. Wel veel papierwerk waar we zelf veel mee moesten doen en er stond nog een collega tussen via de mail wat ik soms lastig vond.....

Tevreden klant;
Ester

Zwolle

De adviseur heeft zich volledig ingezet om een goed advies te geven op onze lastige situatie, uiteindelijk is het gelukt!

Tevreden klant;
Jurgen

Amersfoort

De adviseur is vanaf het begin eerlijk geweest over onze problematische situatie maar heeft binnen twee weken de hypotheek helemaal rond gekregen. Fijn gesprek.

Tevreden klant;
Koos

Amsterdam

Met een BKR notering was het onmogelijk een hypotheek af te sluiten. Daar de BKR notering nog maar een aantal weken van kracht was is het de advi.....

R & A

Balkbrug

Vanaf de eerste minuut gaf zij ons vertrouwen en ook als persoon wist zijn een klik een met ons te maken. Ze had verstand van zaken en handelde zelf..

;
Karel & Marianne

Deventer

Helaas geen hypotheek door BKR Codering. Via BKRHypotheek is het wel gelukt!

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek