Lening afbetaald met BKR registratie

Je lening is eindelijk afbetaald, en je wil nu een huis kopen waar je een hypotheek voor nodig hebt. Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten of je afbetaalde lening nog zichtbaar is bij het BKR en of de BKR registratie je toekomstplannen in de weg kan staan.

Doe nu de BKR hypotheektest

Positieve en negatieve BKR registratie

Een BKR registratie is niet altijd nadelig. Er bestaan namelijk positieve en negatieve BKR registraties. Heb je bijvoorbeeld je lening netjes afbetaald, zonder ooit een betaalachterstand te hebben opgelopen, dan staat dit bij het BKR als positieve registratie vermeld. Banken en geldverstrekkers zien dit als een teken dat je financieel betrouwbaar bent. Vanaf dat de lening is afbetaald, blijft deze registratie nog vijf jaar op je BKR overzicht staan.

Heb je tijdens de afbetalingsperiode langer dan drie maanden betaalachterstand opgelopen, dan werd dit door de geldverstrekker bij het BKR gemeld. Je krijgt dan een A-codering, waarbij de A voor achterstand staat. Dit is een negatieve BKR registratie en maakt het verkrijgen van een nieuwe lening of hypotheek moeilijker. Zodra de betaalachterstand is ingehaald, verandert deze A-codering in een H-codering, waarbij de H voor herstel staat. Vanaf dit moment blijft deze registratie nog vijf jaar op je overzicht staan.

Lening afbetaald met negatieve BKR registratie

Heb je je lening afbetaald en een negatieve BKR registratie opgelopen? Dit is niet per se een probleem en betekent dus ook niet dat je vijf jaar moet wachten totdat je een nieuwe lening of een hypotheek kunt aanvragen. Veel hangt namelijk af van je persoonlijke situatie en met welke A-codering je precies te maken hebt. Terwijl bij een A1– of A2-codering een nieuwe lening of hypotheek vaak mogelijk is, is dit bij een A3– of A4-codering vrijwel onmogelijk. Bij een A5-codering is een nieuwe lening of hypotheek dan meestal weer wel mogelijk.
Weet je niet met welke codering je bij het BKR registreert staat? Vraag dan snel en gemakkelijk online je BKR overzicht op.

Kan ik na het afbetalen van mijn lening makkelijker een hypotheek krijgen?

Om kans te maken op een hypotheek, is het noodzakelijk je coderingen volledig hersteld of afbetaald te hebben.

Ik heb mijn lening afbetaald, waarom sta ik dan nog steeds bij het BKR geregistreerd?

Vanaf het moment dat de lening is afbetaald, blijf je nog 5 jaar geregistreerd. Dit gebeurt om te voorkomen dat mensen opnieuw in de betaalproblemen komen.

Verhoog je kansen op een nieuwe lening of hypotheek

Als je met een negatieve BKR registratie te maken hebt en een nieuwe lening of hypotheek nodig hebt, kun je het beste contact opnemen met een ervaren en op BKR gespecialiseerd hypotheekadviseur. Als de aanvraag namelijk op de juiste manier wordt ingediend en rekening houdt met jouw persoonlijke financiƫle situatie, is de kans veel groter dat je alsnog goedkeuring krijgt voor een lening of hypotheek. Bovendien kennen hypotheekadviseurs de markt perfect en weten bij welke bank of geldverstrekker de slagingskans het grootste is, en welke rentevoet het beste bij jouw situatie past.

Met onze speciaal ontwikkelde BKR Hypotheektest kom je trouwens meteen te weten of je kans maakt op een nieuwe lening of hypotheek. Je krijgt dan binnen enkele minuten uitslag en een e-mail met een uitgebreid stappenplan naar een nieuwe lening of hypotheek. Je mag natuurlijk ook altijd rechtstreeks contact met ons opnemen. Onze ervaren adviseurs helpen u graag verder.

T.P.

No nonsense, duidelijk, pro-actief en uitstekende terugkoppeling.

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

Gerard

Alle ruimte voor alle vragen. Via mail uitgewerkt advies.

Matthijs

Erg prettig persoon die echt de tijd voor je neemt, en mee denkt.

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

Vanya

Zeer professioneel, denkt erg met je mee, vriendelijk. We zijn erg deskundig en goed geholpen. Hij nam echt de tijd voor ons, zodat we een goed overwogen keuze hebben kunnen maken.

Eric

Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft

Michel

Zeer goed en geduldig uitgelegd, nam de tijd en zeer vriendelijk .

h.j.

gaf precies weer wat er gevraagd werd door ons en was correct in alles

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek