Kun je met een BKR-codering NHG krijgen?

Goed nieuws, je kunt met een BKR-codering NHG krijgen. Echter, dit verschilt wel per BKR-codering. Het is daarom van belang om dit goed uit te zoeken. Lees daarom snel verder!

Doe nu de BKR hypotheektest

Wat is een BKR-codering?

BKR-registratie

Vanaf een lening van €250 met een looptijd langer dan één maand is de bank of kredietverstrekker verplicht deze aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo wordt bijvoorbeeld het verstrekken van een creditcard of het aangaan van een telefoonabonnement of private leasecontract geregistreerd. Dit alles met als doel om kredietverstrekkers zoveel mogelijk financiële informatie over een particulier te geven. Het grote voordeel hiervan is dat de kredietverstrekker een accurate inschatting kan maken van datgene wat iemand per maand leent en of die persoon dat op tijd terug kan betalen.

BKR-codering

Mochten er zich tijdens het terugbetalen van de eerder genoemde lening ‘bijzonderheden’ hebben voorgedaan, dan wordt dit geregistreerd door middel van coderingen. Deze BKR-coderingen kunnen qua betekenis flink verschillen en hebben daarom een andere invloed op het feit of je NHG kunt krijgen. Lees daarom de verschillende BKR-codes eens goed door. Naast deze coderingen bestaan er ook de zogenoemde ‘bijzonderheidscodes BKR’.

Nationale Hypotheek Garantie (ofwel NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie heeft als doel jouw geldverstrekker te verzekeren van het feit dat de hypotheekschuld terugbetaald wordt. De NHG fungeert dus als een vangnet als je niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. Ook staat de NHG bij wanneer je na de verkoop van je huis een restschuld overhoudt. Daarnaast neemt de NHG de restschuld over in het geval van baanverlies of scheiding.

Om het maximale bedrag van de NHG te bepalen, wordt de gemiddelde maandelijkse huizenprijs voor aankomend jaar geraamd. Voor 2022 is bijvoorbeeld de grens van €355.000 bepaald. Steeds meer woningen worden overigens zonder NHG gekocht, simpelweg om het feit dat er steeds minder woningen onder de grens van €355.000 (kostengrens) te koop staan.

Is je BKR-codering van invloed op NHG?

De vraag of je met een BKR-codering ook NHG kunt krijgen, is gelukkig goed te beantwoorden. Het is in sommige gevallen met bepaalde coderingen zeker mogelijk. Belangrijk om te weten, is welke BKR-codering je precies hebt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Doe voor meer informatie onze BKR hypotheektest of neem voor advies contact met ons op.

Joshua

Een zeer prettig gesprek en goede terugkoppeling met stand van zaken . Goede uitleg wat er mogelijk was, daardoor ook snel een keuze kunnen maken.

anoniem

Veel inhoudelijke kennis, denkt mee in je huidige situatie, zoekt naar oplossingen, snelle reacties op app en mail, komt afspraken na, vriendelijk

Arthur

Tevreden, nemen de tijd en komen betrouwbaar over.

Gravesteijn

Neemt de tijd en legt nog een keer uit als het nodig is.

Liesbeth

Heel duidelijk, vriendelijk en heel goede tussentijdse begeleiding en informatie, zowel persoonlijk als per mail en telefonisch. Ook achteraf nog informeren of alles goed is gegaan. Super

Inge

Heel erg goed en vriendelijk geholpen je kan ook na kantooruren appe hij staat altijd voor je klaar en heeft voor ons ons droomhuis gerealiseerd

Mark

De adviseur vraagt door,is positief kritisch en denkt mee in oplossingen en alternatieven.
Daarnaast wijst de adviseur op de huidige situatie mogelijke veranderingen en lange termijn haalbaar. Tevens maakt hij duurzame oplossingen bespreekbaar in relatie tot mogelijkheden en eventuele subsidies.

MB

Danny luister naar je wensen en geeft daar een passend advies bij.

Danielle

Hele deskundige en klantvriendelijke adviseur. Niet alleen zakelijk geïnteresseerd maar ook persoonlijke benadering.

Benjamins

Oprecht, eerlijk, goed bereikbaar, denkt mee in oplossingen, komt gemaakte afspraken na. Positief ingesteld! Leeft mee en toont interesse in onze persoonlijke situatie.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek