Kun je met een BKR-codering NHG krijgen?

Goed nieuws, je kunt met een BKR-codering NHG krijgen. Echter, dit verschilt wel per BKR-codering. Het is daarom van belang om dit goed uit te zoeken. Lees daarom snel verder!

Doe nu de BKR hypotheektest

Wat is een BKR-codering?

BKR-registratie

Vanaf een lening van €250 met een looptijd langer dan één maand is de bank of kredietverstrekker verplicht deze aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo wordt bijvoorbeeld het verstrekken van een creditcard of het aangaan van een telefoonabonnement of private leasecontract geregistreerd. Dit alles met als doel om kredietverstrekkers zoveel mogelijk financiële informatie over een particulier te geven. Het grote voordeel hiervan is dat de kredietverstrekker een accurate inschatting kan maken van datgene wat iemand per maand leent en of die persoon dat op tijd terug kan betalen.

BKR-codering

Mochten er zich tijdens het terugbetalen van de eerder genoemde lening ‘bijzonderheden’ hebben voorgedaan, dan wordt dit geregistreerd door middel van coderingen. Deze BKR-coderingen kunnen qua betekenis flink verschillen en hebben daarom een andere invloed op het feit of je NHG kunt krijgen. Lees daarom de verschillende BKR-codes eens goed door. Naast deze coderingen bestaan er ook de zogenoemde ‘bijzonderheidscodes BKR’.

Nationale Hypotheek Garantie (ofwel NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie heeft als doel jouw geldverstrekker te verzekeren van het feit dat de hypotheekschuld terugbetaald wordt. De NHG fungeert dus als een vangnet als je niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. Ook staat de NHG bij wanneer je na de verkoop van je huis een restschuld overhoudt. Daarnaast neemt de NHG de restschuld over in het geval van baanverlies of scheiding.

Om het maximale bedrag van de NHG te bepalen, wordt de gemiddelde maandelijkse huizenprijs voor aankomend jaar geraamd. Voor 2022 is bijvoorbeeld de grens van €355.000 bepaald. Steeds meer woningen worden overigens zonder NHG gekocht, simpelweg om het feit dat er steeds minder woningen onder de grens van €355.000 (kostengrens) te koop staan.

Is je BKR-codering van invloed op NHG?

De vraag of je met een BKR-codering ook NHG kunt krijgen, is gelukkig goed te beantwoorden. Het is in sommige gevallen met bepaalde coderingen zeker mogelijk. Belangrijk om te weten, is welke BKR-codering je precies hebt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Doe voor meer informatie onze BKR hypotheektest of neem voor advies contact met ons op.

MS

Snelle en prettige communicatie door de heer van Disseldorp

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

Joshua

Een zeer prettig gesprek en goede terugkoppeling met stand van zaken . Goede uitleg wat er mogelijk was, daardoor ook snel een keuze kunnen maken.

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

peter

Paul werkt snel en professioneel en heeft belang van de klant voorop. Gaat verder dan menig hypotheekadviseur en denkt met de klant in mogelijkheden en oplossingen.

Top

Kennis van zaken. Persoonlijk contact. Goed bereikbaar voor vragen. Ook duidelijke antwoorden

Anja

Danny is een adviseur die het voor ons mogelijk maakte om onze hypotheek om te zetten ondanks een lease auto waar andere adviseurs het voor onmogelijk hielden. En daarbij ook nog een bouwdepot voor een nieuwe keuken,

Gerard

Alle ruimte voor alle vragen. Via mail uitgewerkt advies.

Marcel

Luistert goed naar de klant, komt met een goed onderbouwd plan, verteld de voor maar ook de nadelen.
Dat is nu net waarom dit kantoor ver boven alles uit stijgt.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek