Kun je met een BKR-codering NHG krijgen?

Goed nieuws, je kunt met een BKR-codering NHG krijgen. Echter, dit verschilt wel per BKR-codering. Het is daarom van belang om dit goed uit te zoeken. Lees daarom snel verder!

Doe nu de BKR hypotheektest

Wat is een BKR-codering?

BKR-registratie

Vanaf een lening van €250 met een looptijd langer dan één maand is de bank of kredietverstrekker verplicht deze aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo wordt bijvoorbeeld het verstrekken van een creditcard of het aangaan van een telefoonabonnement of private leasecontract geregistreerd. Dit alles met als doel om kredietverstrekkers zoveel mogelijk financiële informatie over een particulier te geven. Het grote voordeel hiervan is dat de kredietverstrekker een accurate inschatting kan maken van datgene wat iemand per maand leent en of die persoon dat op tijd terug kan betalen.

BKR-codering

Mochten er zich tijdens het terugbetalen van de eerder genoemde lening ‘bijzonderheden’ hebben voorgedaan, dan wordt dit geregistreerd door middel van coderingen. Deze BKR-coderingen kunnen qua betekenis flink verschillen en hebben daarom een andere invloed op het feit of je NHG kunt krijgen. Lees daarom de verschillende BKR-codes eens goed door. Naast deze coderingen bestaan er ook de zogenoemde ‘bijzonderheidscodes BKR’.

Nationale Hypotheek Garantie (ofwel NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie heeft als doel jouw geldverstrekker te verzekeren van het feit dat de hypotheekschuld terugbetaald wordt. De NHG fungeert dus als een vangnet als je niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. Ook staat de NHG bij wanneer je na de verkoop van je huis een restschuld overhoudt. Daarnaast neemt de NHG de restschuld over in het geval van baanverlies of scheiding.

Om het maximale bedrag van de NHG te bepalen, wordt de gemiddelde maandelijkse huizenprijs voor aankomend jaar geraamd. Voor 2022 is bijvoorbeeld de grens van €355.000 bepaald. Steeds meer woningen worden overigens zonder NHG gekocht, simpelweg om het feit dat er steeds minder woningen onder de grens van €355.000 (kostengrens) te koop staan.

Is je BKR-codering van invloed op NHG?

De vraag of je met een BKR-codering ook NHG kunt krijgen, is gelukkig goed te beantwoorden. Het is in sommige gevallen met bepaalde coderingen zeker mogelijk. Belangrijk om te weten, is welke BKR-codering je precies hebt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Doe voor meer informatie onze BKR hypotheektest of neem voor advies contact met ons op.

Nathalie

Altijd fijn om met Danny te praten. Heeft onze wensen goed begrepen en goed advies gegeven.

Laura

Wij hebben met paul een heel fijn gesprek gehad, begreep onze situatie en kwam snel met oplossingen. Heeft ons zeer goed begeleid en alles met snelheid afgewikkeld. Als we in de toekomst nog een keer een advies nodig hebben dan is paul zeker de man bij wie wij aan gaan kloppen. Hij is professioneel, persoonlijk en vakbekwaam. Kijkt verder dan alleen het huidige advies maar denkt ook mee met de toekomst.

O

Hij weet waar hij over praat en weet wat bij ons past daarom zeker een aanrader

TD

Vriendelijk en goed advies, heldere uitleg met duidelijkheid over kosten.

Dennis

Zeer veel kennis en ervaring.altijd een luisterend oor

Chris

Ik word altijd heel goed geholpen door Advidens, ze nemen ook de tijd voor je en geen enkele vraag is te veel.

Anoniem

Duidelijk en bij vragen onmiddelijk duidelijk antwoord

Rene Rutter

Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

h.j.

gaf precies weer wat er gevraagd werd door ons en was correct in alles

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek