Kun je met een BKR-codering NHG krijgen?

Goed nieuws, je kunt met een BKR-codering NHG krijgen. Echter, dit verschilt wel per BKR-codering. Het is daarom van belang om dit goed uit te zoeken. Lees daarom snel verder!

Doe nu de BKR hypotheektest

Wat is een BKR-codering?

BKR-registratie

Vanaf een lening van €250 met een looptijd langer dan één maand is de bank of kredietverstrekker verplicht deze aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo wordt bijvoorbeeld het verstrekken van een creditcard of het aangaan van een telefoonabonnement of private leasecontract geregistreerd. Dit alles met als doel om kredietverstrekkers zoveel mogelijk financiële informatie over een particulier te geven. Het grote voordeel hiervan is dat de kredietverstrekker een accurate inschatting kan maken van datgene wat iemand per maand leent en of die persoon dat op tijd terug kan betalen.

BKR-codering

Mochten er zich tijdens het terugbetalen van de eerder genoemde lening ‘bijzonderheden’ hebben voorgedaan, dan wordt dit geregistreerd door middel van coderingen. Deze BKR-coderingen kunnen qua betekenis flink verschillen en hebben daarom een andere invloed op het feit of je NHG kunt krijgen. Lees daarom de verschillende BKR-codes eens goed door. Naast deze coderingen bestaan er ook de zogenoemde ‘bijzonderheidscodes BKR’.

Nationale Hypotheek Garantie (ofwel NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie heeft als doel jouw geldverstrekker te verzekeren van het feit dat de hypotheekschuld terugbetaald wordt. De NHG fungeert dus als een vangnet als je niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. Ook staat de NHG bij wanneer je na de verkoop van je huis een restschuld overhoudt. Daarnaast neemt de NHG de restschuld over in het geval van baanverlies of scheiding.

Om het maximale bedrag van de NHG te bepalen, wordt de gemiddelde maandelijkse huizenprijs voor aankomend jaar geraamd. Voor 2022 is bijvoorbeeld de grens van €355.000 bepaald. Steeds meer woningen worden overigens zonder NHG gekocht, simpelweg om het feit dat er steeds minder woningen onder de grens van €355.000 (kostengrens) te koop staan.

Is je BKR-codering van invloed op NHG?

De vraag of je met een BKR-codering ook NHG kunt krijgen, is gelukkig goed te beantwoorden. Het is in sommige gevallen met bepaalde coderingen zeker mogelijk. Belangrijk om te weten, is welke BKR-codering je precies hebt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Doe voor meer informatie onze BKR hypotheektest of neem voor advies contact met ons op.

NRD

Altijd zeer enthousiast, deskundig, denken met je mee.

Anoniem

Danny was zeer duidelijk en helder. Heeft ons echt geholpen om onze hypotheek er door heen te krijgen het was voor hem een zware opdracht maar zat er bovenop

Juliët

Wij kwamen terecht bij Danny omdat onze plaatselijke hypotheek adviseur ons niet wilde/kon helpen. Voor Advidens geen probleem en we zijn super behandeld ondanks de aantal keren dat ik weer vragen had en zelfs in het weekend! Dus op en top TOP !

Michel

Zeer goed en geduldig uitgelegd, nam de tijd en zeer vriendelijk .

Roland

zeer goed geholpen. en als je vragen had kon je altijd bij hem terecht.

Maureen Bellmann-Pelt

Paul is laagdrempelig en duidelijk, zodat we wisten waar we aan toe waren. Er ontstond direct vertrouwen. Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, heel erg prettig. Naast het zakelijke kon er ook gelachen worden en te allen tijde was er ruimte om vragen te stellen, zowel persoonlijk als digitaal. Kortom, een prettige en leuke persoonlijkheid zonder al te moeilijke en technische uitleg.

RB

Voor Danny is een 5 sterren nog te weinig, mijn hypotheek was elders afgewezen en ik was er al 5 weken mee bezig en ik had nog maar 5 dagen om mijn hypotheek te regelen anders zou mijn koopcontract verlopen. Danny heeft dit voor mijn binnen 5 dagen geregeld met zelfs koningsdag er tussen. Duidelijk advies en uitleg, zelfs met bkr in de weg zei Danny dat hij positief was. Geen woorden maar daden. Ook de NIBC bank heeft meegewerkt. Super bedankt Danny en team advidens. Dankzij jullie kan ik straks mijn droomhuis in.

Jos

Hypotheek geregeld voor een Complex dossier waarbij er rekening gehouden moest worden met meer dan 1 complexe factor

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

MvW

Danny is vindingrijk, positief, assertief, meedenkend

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek