Je hypotheek verhogen met een BKR codering

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je hypotheek wilt verhogen, zoals een onvoorziene verbouwing, een verbouwing die duurder uitvalt dan verwacht of misschien wil je graag je huis verduurzamen. Of bijvoorbeeld een financiële tegenslag waardoor de eigen financiering van je huis moeilijker wordt. Als je dan ook nog te maken hebt met een BKR codering, dan vraag je je natuurlijk terecht af of je je hypotheek überhaupt wel kunt verhogen.

Start BKR hypotheektest

Bij een verhoging van je hypotheek hangt alles af van welke BKR codering je precies hebt

Om je hypotheek te kunnen verhogen, moet je in principe aan dezelfde acceptatieregels voldoen als bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Er wordt dan niet enkel naar het totale bedrag van je leningen gekeken, maar natuurlijk ook naar je BKR codering. Terwijl het met een BKR codering van het type A3 of A4 vrijwel onmogelijk is om je hypotheek te verhogen, kan dat bij andere types coderingen meestal wel. Als je niet precies weet met welke type BKR codering jij te maken hebt, dan lees je hier hoe je snel en gemakkelijk je BKR overzicht kunt opvragen.

De mogelijkheden om je hypotheek te verhogen

Je bestaande hypotheek verhogen

Je bestaande hypotheek verhogen is vaak de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing. Echter is dit enkel mogelijk als je een hogere hypotheek bij de notaris hebt ingeschreven dan de hypotheek die je uiteindelijk genomen hebt. Heb je op dit moment dus nog geen hypotheek opgenomen en twijfel je over bijvoorbeeld de verbouwingskosten, dan raden wij je zeker aan om een hogere hypotheek bij de notaris te laten inschrijven dan wat je op dit moment nodig hebt. Je hebt dan voldoende financiële speelruimte voor een eventuele verhoging.

Een tweede hypotheek afsluiten

Als de hoogte van de hypotheekinschrijving bij de notaris niet voldoende is voor een onderhandse hypotheekverhoging, dan kun je ook een tweede hypotheek afsluiten. Voor de goedkeuring van een tweede hypotheek wordt naar het totaal van je lopende leningen en uiteraard naar je type BKR codering gekeken. Aangezien een tweede hypotheek opnieuw bij de notaris moet worden ingeschreven, krijg je weer met dezelfde kosten te maken als bij je eerste hypotheek. Als je dus maar €1000 nodig hebt, dan is een persoonlijke lening vaak verstandiger.

Je hypotheek oversluiten

Uiteraard is het ook mogelijk om je volledige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe, hogere hypotheek. In sommige gevallen kan dit voordeliger of beter uitkomen dan het afsluiten van een tweede hypotheek. Ook hier raden wij je aan om voor advies eerst contact op te nemen met onze hypotheekadviseurs. Wij kennen de markt en de voorwaarden van de verschillende geldverstrekkers en kunnen het volledige kostenplaatje voor jou berekenen. Op deze pagina kun je meer te weten komen over het oversluiten van een hypotheek met BKR codering.

Doe de BKR hypotheektest

Omdat je in alle gevallen aan de acceptatieregels van een gewone hypotheek moet voldoen, kom je met onze BKR Hypotheektest snel te weten of jij in aanmerking komt voor een hogere hypotheek en wat je eerste stappen moeten zijn.

Start BKR hypotheektest

Matthijs

Erg prettig persoon die echt de tijd voor je neemt, en mee denkt.

Dennie & Sandra

Zeer vakkundig en vriendelijk ,

Danny weet waar die over praat en zorgt dat alles heel duidelijk is en je geen zorgen hoeft te hebben omtrent de hypotheek aanvraag

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

JP_Arnhem

Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht

Nathalie

Altijd fijn om met Danny te praten. Heeft onze wensen goed begrepen en goed advies gegeven.

Anoniem

Duidelijk en bij vragen onmiddelijk duidelijk antwoord

JH

Paul is mensgericht, luistert goed en komt met goede adviezen

K.d.K

Paul denkt met je mee. Zal het beste aanbod voor de situatie zoeken.

Maureen Bellmann-Pelt

Paul is laagdrempelig en duidelijk, zodat we wisten waar we aan toe waren. Er ontstond direct vertrouwen. Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, heel erg prettig. Naast het zakelijke kon er ook gelachen worden en te allen tijde was er ruimte om vragen te stellen, zowel persoonlijk als digitaal. Kortom, een prettige en leuke persoonlijkheid zonder al te moeilijke en technische uitleg.

NRD

Altijd zeer enthousiast, deskundig, denken met je mee.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek