Je hypotheek verhogen met een BKR codering

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je hypotheek wilt verhogen, zoals een onvoorziene verbouwing, een verbouwing die duurder uitvalt dan verwacht of misschien wil je graag je huis verduurzamen. Of bijvoorbeeld een financiële tegenslag waardoor de eigen financiering van je huis moeilijker wordt. Als je dan ook nog te maken hebt met een BKR codering, dan vraag je je natuurlijk terecht af of je je hypotheek überhaupt wel kunt verhogen.

Start BKR hypotheektest

Bij een verhoging van je hypotheek hangt alles af van welke BKR codering je precies hebt

Om je hypotheek te kunnen verhogen, moet je in principe aan dezelfde acceptatieregels voldoen als bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Er wordt dan niet enkel naar het totale bedrag van je leningen gekeken, maar natuurlijk ook naar je BKR codering. Terwijl het met een BKR codering van het type A3 of A4 vrijwel onmogelijk is om je hypotheek te verhogen, kan dat bij andere types coderingen meestal wel. Als je niet precies weet met welke type BKR codering jij te maken hebt, dan lees je hier hoe je snel en gemakkelijk je BKR overzicht kunt opvragen.

De mogelijkheden om je hypotheek te verhogen

Je bestaande hypotheek verhogen

Je bestaande hypotheek verhogen is vaak de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing. Echter is dit enkel mogelijk als je een hogere hypotheek bij de notaris hebt ingeschreven dan de hypotheek die je uiteindelijk genomen hebt. Heb je op dit moment dus nog geen hypotheek opgenomen en twijfel je over bijvoorbeeld de verbouwingskosten, dan raden wij je zeker aan om een hogere hypotheek bij de notaris te laten inschrijven dan wat je op dit moment nodig hebt. Je hebt dan voldoende financiële speelruimte voor een eventuele verhoging.

Een tweede hypotheek afsluiten

Als de hoogte van de hypotheekinschrijving bij de notaris niet voldoende is voor een onderhandse hypotheekverhoging, dan kun je ook een tweede hypotheek afsluiten. Voor de goedkeuring van een tweede hypotheek wordt naar het totaal van je lopende leningen en uiteraard naar je type BKR codering gekeken. Aangezien een tweede hypotheek opnieuw bij de notaris moet worden ingeschreven, krijg je weer met dezelfde kosten te maken als bij je eerste hypotheek. Als je dus maar €1000 nodig hebt, dan is een persoonlijke lening vaak verstandiger.

Je hypotheek oversluiten

Uiteraard is het ook mogelijk om je volledige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe, hogere hypotheek. In sommige gevallen kan dit voordeliger of beter uitkomen dan het afsluiten van een tweede hypotheek. Ook hier raden wij je aan om voor advies eerst contact op te nemen met onze hypotheekadviseurs. Wij kennen de markt en de voorwaarden van de verschillende geldverstrekkers en kunnen het volledige kostenplaatje voor jou berekenen. Op deze pagina kun je meer te weten komen over het oversluiten van een hypotheek met BKR codering.

Doe de BKR hypotheektest

Omdat je in alle gevallen aan de acceptatieregels van een gewone hypotheek moet voldoen, kom je met onze BKR Hypotheektest snel te weten of jij in aanmerking komt voor een hogere hypotheek en wat je eerste stappen moeten zijn.

Start BKR hypotheektest

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

Benjamins

Oprecht, eerlijk, goed bereikbaar, denkt mee in oplossingen, komt gemaakte afspraken na. Positief ingesteld! Leeft mee en toont interesse in onze persoonlijke situatie.

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

WB

Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie

JH

Paul is mensgericht, luistert goed en komt met goede adviezen

Roland

zeer goed geholpen. en als je vragen had kon je altijd bij hem terecht.

Michel

Zeer goed en geduldig uitgelegd, nam de tijd en zeer vriendelijk .

Jan K

Afgelopen half jaar meerdere keren met Paul om tafel gezeten om geïnformeerd te worden over een voor ons passende en verantwoorde hypotheek. In alle gesprekken hebben we ervaren dat Paul goed kan luisteren, innemend is, snel schakelt, maar zeker zo belangrijk: hij is zeer (financieel) deskundig, komt met een goed onderbouwd en onafhankelijk voorstel. Het aanbod sloot volledig aan bij onze wensen en mogelijkheden en was zeer gunstig voor wat betreft de voorwaarden. Alle in de tussentijd gestelde vragen werden per omgaande en duidelijk beantwoord. Paul stopt pas als alles goed is geregeld en de klant helemaal tevreden is. De kosten voor al zijn inspanningen staan zeker in verhouding tot de geleverde "prestatie".
Op basis van minder gunstige ervaringen met andere adviseurs waren we best een beetje sceptisch aangezien we Paul voorheen niet kenden. We zijn afgegaan op reviews die we lazen op internet.
Gelukkig hebben we in Paul nu iemand gevonden die wel betrouwbaar en deskundig is.
Als je goed geadviseerd wil worden en een betrouwbare partner zoekt voor een financieel vraagstuk dan kunnen we Paul / Advidens van harte aanbevelen.

Dennis

Zeer veel kennis en ervaring.altijd een luisterend oor

Vanya

Zeer professioneel, denkt erg met je mee, vriendelijk. We zijn erg deskundig en goed geholpen. Hij nam echt de tijd voor ons, zodat we een goed overwogen keuze hebben kunnen maken.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek