Hypotheek zonder BKR toetsing?

Een hypotheek aanvragen zonder BKR toetsing is niet mogelijk. Alle banken zijn verplicht om te toetsen hoe jouw BKR historie er uitziet. Om de betaalbaarheid van de maandlasten van  de hypotheek te kunnen bepalen moet de bank ook weten wat je aan overige leningen hebt lopen. De maandlast van die leningen worden meegenomen in jouw uitgaven. Heb je een lening dan kun je minder hypotheek krijgen. Het is niet onmogelijk om een hypotheek te krijgen als je een lening hebt lopen.

Heb je een BKR codering wegens een betalingsachterstand dan zijn er vaak toch nog mogelijkheden om een hypotheek te krijgen. Je hebt een keer een minder betaalgedrag laten zien. De bank is dan verplicht om dit te melden bij het BKR. Als de bank een achterstand meldt krijg je een BKR Codering.

Een keer slecht van betalen geweest, wil niet zeggen dat je altijd slecht betaald. Je kunt ook gewoon pech in het leven hebben gehad omdat je bijvoorbeeld langdurig ziek bent geweest of dat je jouw baan bent kwijt geraakt. Met regelmaat leidt ook een relatiebeëindiging  tot een betalingsachterstand met als gevolg een codering.

Het is belangrijk dat je alle achterstanden hebt afgelost en dat de lening of hypotheek in het BKR een zogenaamde herstelcode H heeft gekregen. Is jouw achterstand nog niet opgelost? Kun je dat wel regelen. Betaal dan de achterstand. Je codering krijgt dan een H code. Goede kans dat je dan meer mogelijkheden hebt om een hypotheek te krijgen.

Wat is jouw verhaal. Het is van belang hoe de achterstand ontstaan is. Hiervoor kun je een korte duidelijke verklaring schrijven. Dit noemen we een plausibele verklaring.

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een hypotheek te krijgen als je een BKR codering hebt. Heb je en A4 codering dan zijn er geen mogelijkheden. Bij een hypotheekaanvraag met A3 codering is er een hele kleine kans. Benieuwd of een hypotheek voor jou mogelijk is? Doe de BKR hypotheektest.

Start BKR hypotheektest

Bert

Fijne kerel die Paul duidelijk in de gesprekken goed bereikbaar denkt met je me zoekt naar mogelijkheden
Bijzonder prettig in de omgang
Geen onverwachte dingen gewoon duidelijk en klantgericht

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Gravesteijn

Neemt de tijd en legt nog een keer uit als het nodig is.

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

Marcel

Luistert goed naar de klant, komt met een goed onderbouwd plan, verteld de voor maar ook de nadelen.
Dat is nu net waarom dit kantoor ver boven alles uit stijgt.

Pelle Tobias

Danny heeft een ontzettend goed netwerk en is zeer kundig in het geven van een passend advies. Ook is het zo dat ze net die ene meter extra maken, waardoor je een nog beter resultaat krijgt. Dit had nergens anders gekund!

jg

goed advies en begeleiding en duidelijk overleg en uiteindelijk goed resultaat

MS

Snelle en prettige communicatie door de heer van Disseldorp

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

Maureen Bellmann-Pelt

Paul is laagdrempelig en duidelijk, zodat we wisten waar we aan toe waren. Er ontstond direct vertrouwen. Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, heel erg prettig. Naast het zakelijke kon er ook gelachen worden en te allen tijde was er ruimte om vragen te stellen, zowel persoonlijk als digitaal. Kortom, een prettige en leuke persoonlijkheid zonder al te moeilijke en technische uitleg.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek