Je hypotheek oversluiten met een BKR codering

Er bestaan allerlei redenen waarom het voor jou interessant zou kunnen zijn om je hypotheek over te sluiten, ook als je te maken hebt met een BKR codering. Eén van de hoofdredenen is wellicht een verandering in de markt waardoor er lagere hypotheekrentes of betere voorwaarden bestaan. Deze zorgen voor lagere maandlasten. Ook het verduurzamen van je huis kan een goede reden zijn, zeker omdat dit zorgt voor een lagere energierekening. Maar ook bijvoorbeeld situaties zoals een echtscheiding kan het noodzakelijk maken om je hypotheek over te sluiten. Echter gelden hier strenge voorwaarden voor, vooral als je te maken hebt met een BKR codering.

Start BKR hypotheektest

Wat zijn de voorwaarden voor het oversluiten van een hypotheek met BKR codering?

Om een hypotheek over te sluiten met BKR codering gelden eigenlijk dezelfde voorwaarden zoals bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek met BKR codering. Dit wil zeggen dat de mogelijkheden zeer afhankelijk zijn van welke van de BKR codering je precies hebt. Je hypotheek oversluiten met een BKR codering van het type A3 of A4 is bijvoorbeeld onmogelijk. In de meeste andere gevallen kunnen wij je wel helpen om je hypotheek over te sluiten met een BKR codering. Weet je niet met welke BKR codering je te maken hebt? Bekijk dan hier hoe je snel en gemakkelijk je BKR overzicht kunt aanvragen.

Mijn BKR codering laat het oversluiten van mijn hypotheek niet toe. Wat kan ik doen?

Als je over een BKR codering van het type A3 of A4 beschikt, dan is het onmogelijk om je hypotheek over te sluiten. Ook in andere gevallen kan dit moeilijk liggen. Denk bijvoorbeeld aan een waardeverlies van je woning, waardoor de nog af te betalen hypotheek hoger ligt dan de waarde van je woning, of lagere maandelijkse inkomsten dan bij het afsluiten van je oorspronkelijk hypotheek. Vaak zit er dan niets anders op dan eerst een deel van je hypotheek af te lossen, of je huidige hypotheek te behouden en verder af te betalen.

Is het oversluiten van een hypotheek met BKR altijd interessant?

Enkel als je te maken hebt met een spaarhypotheek is het vaak minder of zelfs niet interessant om je hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met een lagere rentevoet. Dit komt omdat in dit geval de rentevergoeding in de polis of op de spaarrekening zal dalen. Het voordeel wat je dus uit een goedkopere hypotheekrente zou halen, wordt meestal opgeheven door de hogere inleg in je polis. Dit geldt vaak weer niet als je een flink deel aflossingsvrije hypotheek hebt naast de (bank)spaarhypotheek. Weet ook dat bij het oversluiten van een hypotheek met BKR er meestal een boete te betalen is. Bij het oversluiten van een hypotheek los je namelijk je hypotheekschuld bij je huidige bank eerder af dan was afgesproken. In sommige gevallen, zoals bij een verhuizing of als je nu een variabele rente hebt, dan is er vaak geen boeterente te betalen.

Omdat de situatie zo complex is, raden wij je aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij zullen vrijblijvend naar de mogelijkheden kijken en je helpen bij de succesvolle bemiddeling van het oversluiten tussen alle betrokken banken en partijen. Denk nooit dat je je hypotheek toch niet kunt oversluiten met een BKR codering. Laat dit door professionals voor je uitzoeken en neem vandaag nog contact met ons op. Als je weet met welke BKR codering je te maken hebt, dan kun je alvast onze gratis BKR Hypotheektest doen.

Start BKR hypotheektest

Frank

De adviseur is erg kundig, handelt snel en is efficiënt en effectief.

RB

Voor Danny is een 5 sterren nog te weinig, mijn hypotheek was elders afgewezen en ik was er al 5 weken mee bezig en ik had nog maar 5 dagen om mijn hypotheek te regelen anders zou mijn koopcontract verlopen. Danny heeft dit voor mijn binnen 5 dagen geregeld met zelfs koningsdag er tussen. Duidelijk advies en uitleg, zelfs met bkr in de weg zei Danny dat hij positief was. Geen woorden maar daden. Ook de NIBC bank heeft meegewerkt. Super bedankt Danny en team advidens. Dankzij jullie kan ik straks mijn droomhuis in.

Anoniem

Professioneel en vriendelijk
Prima en snel geholpen

Matthijs

Erg prettig persoon die echt de tijd voor je neemt, en mee denkt.

TD

Vriendelijk en goed advies, heldere uitleg met duidelijkheid over kosten.

Maureen Bellmann-Pelt

Paul is laagdrempelig en duidelijk, zodat we wisten waar we aan toe waren. Er ontstond direct vertrouwen. Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt, heel erg prettig. Naast het zakelijke kon er ook gelachen worden en te allen tijde was er ruimte om vragen te stellen, zowel persoonlijk als digitaal. Kortom, een prettige en leuke persoonlijkheid zonder al te moeilijke en technische uitleg.

AM

Prima adviseur.
Goede uitleg.
prettige communicatie

Danielle

Hele deskundige en klantvriendelijke adviseur. Niet alleen zakelijk geïnteresseerd maar ook persoonlijke benadering.

K.d.K

Paul denkt met je mee. Zal het beste aanbod voor de situatie zoeken.

anoniem

Heeft verstand van zaken en geeft eerlijk advies

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek