Je hypotheek oversluiten met een BKR codering

Er bestaan allerlei redenen waarom het voor jou interessant zou kunnen zijn om je hypotheek over te sluiten, ook als je te maken hebt met een BKR codering. Eén van de hoofdredenen is wellicht een verandering in de markt waardoor er lagere hypotheekrentes of betere voorwaarden bestaan. Deze zorgen voor lagere maandlasten. Maar ook bijvoorbeeld situaties zoals een echtscheiding kan het noodzakelijk maken om je hypotheek over te sluiten. Echter gelden hier strenge voorwaarden voor, vooral als je te maken hebt met een BKR codering.

Start BKR hypotheektest

Wat zijn de voorwaarden voor het oversluiten van een hypotheek met BKR codering?

Om een hypotheek over te sluiten met BKR codering gelden eigenlijk dezelfde voorwaarden zoals bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek met BKR codering. Dit wil zeggen dat de mogelijkheden zeer afhankelijk zijn van welke van de BKR codering je precies hebt. Je hypotheek oversluiten met een BKR codering van het type A3 of A4 is bijvoorbeeld onmogelijk. In de meeste andere gevallen kunnen wij je wel helpen om je hypotheek over te sluiten met een BKR codering. Weet je niet met welke BKR codering je te maken hebt? Bekijk dan hier hoe je snel en gemakkelijk je BKR overzicht kunt aanvragen.

Mijn BKR codering laat het oversluiten van mijn hypotheek niet toe. Wat kan ik doen?

Als je over een BKR codering van het type A3 of A4 beschikt, dan is het onmogelijk om je hypotheek over te sluiten. Ook in andere gevallen kan dit moeilijk liggen. Denk bijvoorbeeld aan een waardeverlies van je woning, waardoor de nog af te betalen hypotheek hoger ligt dan de waarde van je woning, of lagere maandelijkse inkomsten dan bij het afsluiten van je oorspronkelijk hypotheek. Vaak zit er dan niets anders op dan eerst een deel van je hypotheek af te lossen, of je huidige hypotheek te behouden en verder af te betalen.

Is het oversluiten van een hypotheek met BKR altijd interessant?

Enkel als je te maken hebt met een spaarhypotheek is het vaak minder of zelfs niet interessant om je hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met een lagere rentevoet. Dit komt omdat in dit geval de rentevergoeding in de polis of op de spaarrekening zal dalen. Het voordeel wat je dus uit een goedkopere hypotheekrente zou halen, wordt meestal opgeheven door de hogere inleg in je polis. Dit geldt vaak weer niet als je een flink deel aflossingsvrije hypotheek hebt naast de (bank)spaarhypotheek. Weet ook dat bij het oversluiten van een hypotheek met BKR er meestal een boete te betalen is. Bij het oversluiten van een hypotheek los je namelijk je hypotheekschuld bij je huidige bank eerder af dan was afgesproken. In sommige gevallen, zoals bij een verhuizing of als je nu een variabele rente hebt, dan is er vaak geen boeterente te betalen.

Omdat de situatie zo complex is, raden wij je aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij zullen vrijblijvend naar de mogelijkheden kijken en je helpen bij de succesvolle bemiddeling van het oversluiten tussen alle betrokken banken en partijen. Denk nooit dat je je hypotheek toch niet kunt oversluiten met een BKR codering. Laat dit door professionals voor je uitzoeken en neem vandaag nog contact met ons op. Als je weet met welke BKR codering je te maken hebt, dan kun je alvast onze gratis BKR Hypotheektest doen.

Start BKR hypotheektest

Jaap & Dennis

Veenendaal

Jeetje wat een top adviseur een adviseur die staat voor de werk maar daarin niet haar klanten vergeet en al helemaal niet denkt aan geld of haar .....

Tevreden klant;
Kristel

Zutphen

Prima uitleg en we hadden ook vaak contact over voortgang.

Tony

Vaassen

je denkt financieel alles netjes voor elkaar te hebben ivm de aankoop van ons nieuwe droomhuis...

;
Mehmet

Almelo

De adviseur heeft voor ons vlekkeloos een hypotheek geregeld. ING had ons geregistreerd bij de BKR met een code 2. Totaal onterecht! Met een code....

Daniëlle

Baarn

Prima adviseur. Wel veel papierwerk waar we zelf veel mee moesten doen en er stond nog een collega tussen via de mail wat ik soms lastig vond.....

Tevreden klant;
Ester

Zwolle

De adviseur heeft zich volledig ingezet om een goed advies te geven op onze lastige situatie, uiteindelijk is het gelukt!

Tevreden klant;
Jurgen

Amersfoort

De adviseur is vanaf het begin eerlijk geweest over onze problematische situatie maar heeft binnen twee weken de hypotheek helemaal rond gekregen. Fijn gesprek.

Tevreden klant;
Koos

Amsterdam

Met een BKR notering was het onmogelijk een hypotheek af te sluiten. Daar de BKR notering nog maar een aantal weken van kracht was is het de advi.....

R & A

Balkbrug

Vanaf de eerste minuut gaf zij ons vertrouwen en ook als persoon wist zijn een klik een met ons te maken. Ze had verstand van zaken en handelde zelf..

;
Karel & Marianne

Deventer

Helaas geen hypotheek door BKR Codering. Via BKRHypotheek is het wel gelukt!

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek