Wat als jouw hypotheek moet passeren na de afloopdatum van de periode van 5 jaar?

Een hypotheek met BKR aanvragen is zeker niet gemakkelijk. Terwijl je met een A1, A2 of A5 codering in vele gevallen een kans maakt op een goedgekeurde hypotheek, is dit bij een A3 of A4 codering onmogelijk. Met welke coderingen we jou aan een nieuwe lening kunnen helpen, lees je hier. Beschik je over een A-codering of is een eerdere aanvraag door een andere BKR codering niet goedgekeurd, dan is het eventueel mogelijk om na de afloop van de BKR registratieperiode van 5 jaar alsnog een goedgekeurde hypotheek te krijgen. Weet je niet welke BKR codering je hebt? Bekijk dan hoe je je BKR codering online kunt opvragen.
.

Wanneer is mijn periode van 5 jaar bij het BKR gestart?

Door het oplopen van betalingsachterstanden op een bestaande hypotheek of lening, of zelfs een telefoonabonnement, krijg je te maken met een negatieve BKR registratie, oftewel een BKR A-codering. De A staat hierbij voor “achterstand”. De registratieperiode van 5 jaar begint echter niet bij je eerste achterstandsmelding bij het BKR, maar bij het begin van de herstelperiode bij het BKR. Deze herstelperiode is te herkennen aan een H-codering. Dus pas als je betalingsachterstand is hersteld, begint de registratieperiode van 5 jaar te lopen. Op jouw BKR overzicht staat duidelijk wanneer de 5 jaars periode afloopt.

De kans op een goedgekeurde hypotheek vergroten na afloop van die 5 jaar

Als je hypotheek moet passeren bij de notaris na de afloopdatum van de periode van 5 jaar, dan is het bij een beperkt aantal banken mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Bij een hypotheekaanvraag wordt jouw volledige financiële en persoonlijk situatie bekeken, en dus ook jouw historie van meldingen bij het BKR. Je kunt daarom het beste beroep doen op een deskundige BKR hypotheekadviseur. Wij weten bij welke banken het überhaupt loont om een hypotheek aan te vragen en welk rentepercentage het beste voor jouw financiële situatie haalbaar is. Het is niet verstandig om meteen zelf enkele aanvragen rond te sturen. De banken zien dit van elkaar en het wekt geen vertrouwen op als je een hypotheek aanvraagt, terwijl je bij andere banken nog aanvragen hebt open staan. Doe alvast onze BKR hypotheektest om te weten welke mogelijkheden er voor jou zijn en wat de volgende stappen moeten zijn.

Start BKR hypotheektest

Kan ik mijn kansen op een hypotheek vergroten na afloop van de registratieperiode?

Na het aflopen van de registratieperiode van 5 jaar, kun je bij het aanvragen van een hypotheek het beste beroep doen op een deskundige. Zelf aanvragen versturen is niet verstandig.

Bert

Fijne kerel die Paul duidelijk in de gesprekken goed bereikbaar denkt met je me zoekt naar mogelijkheden
Bijzonder prettig in de omgang
Geen onverwachte dingen gewoon duidelijk en klantgericht

h.j.

gaf precies weer wat er gevraagd werd door ons en was correct in alles

Eric

Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft

JP_Arnhem

Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht

anoniem

Veel inhoudelijke kennis, denkt mee in je huidige situatie, zoekt naar oplossingen, snelle reacties op app en mail, komt afspraken na, vriendelijk

Roland

zeer goed geholpen. en als je vragen had kon je altijd bij hem terecht.

K.d.K

Paul denkt met je mee. Zal het beste aanbod voor de situatie zoeken.

Jos

Hypotheek geregeld voor een Complex dossier waarbij er rekening gehouden moest worden met meer dan 1 complexe factor

Funda

Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over

Meindert

Paul van Disseldorp is een heel goede hypotheekadviseur die creatief met je meedenkt. Hij is uiterst kundig en ziet oplossingen waar anderen die niet zien. Vervolgens weet hij die oplossingen ook concreet te maken. Paul leefde zich in in onze situatie en heeft daar een geweldige oplossing bij gerealiseerd.
Wij zijn bij een heel aantal hypotheekadviseurs geweest voor we Paul vonden en geen van allen zag mogelijkheden voor onze complexe en afwijkende situatie. Paul bleef altijd positief en heeft voor ons een heel goede hypotheek weten te regelen waar uiteindelijk zelfs ook nog ruimte was voor een stukje verduurzaming.
Tijdens het hele traject was hij vriendelijk, positief, optimistisch, nauwkeurig, reëel en met name zakelijk slim.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek