Wat als jouw hypotheek moet passeren na de afloopdatum van de periode van 5 jaar?

Een hypotheek met BKR aanvragen is zeker niet gemakkelijk. Terwijl je met een A1, A2 of A5 codering in vele gevallen een kans maakt op een goedgekeurde hypotheek, is dit bij een A3 of A4 codering onmogelijk. Met welke coderingen we jou aan een nieuwe lening kunnen helpen, lees je hier. Beschik je over een A-codering of is een eerdere aanvraag door een andere BKR codering niet goedgekeurd, dan is het eventueel mogelijk om na de afloop van de BKR registratieperiode van 5 jaar alsnog een goedgekeurde hypotheek te krijgen. Weet je niet welke BKR codering je hebt? Bekijk dan hoe je je BKR codering online kunt opvragen.
.

Wanneer is mijn periode van 5 jaar bij het BKR gestart?

Door het oplopen van betalingsachterstanden op een bestaande hypotheek of lening, of zelfs een telefoonabonnement, krijg je te maken met een negatieve BKR registratie, oftewel een BKR A-codering. De A staat hierbij voor “achterstand”. De registratieperiode van 5 jaar begint echter niet bij je eerste achterstandsmelding bij het BKR, maar bij het begin van de herstelperiode bij het BKR. Deze herstelperiode is te herkennen aan een H-codering. Dus pas als je betalingsachterstand is hersteld, begint de registratieperiode van 5 jaar te lopen. Op jouw BKR overzicht staat duidelijk wanneer de 5 jaars periode afloopt.

De kans op een goedgekeurde hypotheek vergroten na afloop van die 5 jaar

Als je hypotheek moet passeren bij de notaris na de afloopdatum van de periode van 5 jaar, dan is het bij een beperkt aantal banken mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Bij een hypotheekaanvraag wordt jouw volledige financiële en persoonlijk situatie bekeken, en dus ook jouw historie van meldingen bij het BKR. Je kunt daarom het beste beroep doen op een deskundige BKR hypotheekadviseur. Wij weten bij welke banken het überhaupt loont om een hypotheek aan te vragen en welk rentepercentage het beste voor jouw financiële situatie haalbaar is. Het is niet verstandig om meteen zelf enkele aanvragen rond te sturen. De banken zien dit van elkaar en het wekt geen vertrouwen op als je een hypotheek aanvraagt, terwijl je bij andere banken nog aanvragen hebt open staan. Doe alvast onze BKR hypotheektest om te weten welke mogelijkheden er voor jou zijn en wat de volgende stappen moeten zijn.

Start BKR hypotheektest

Chris

Ik word altijd heel goed geholpen door Advidens, ze nemen ook de tijd voor je en geen enkele vraag is te veel.

AM

Prima adviseur.
Goede uitleg.
prettige communicatie

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Roland

zeer goed geholpen. en als je vragen had kon je altijd bij hem terecht.

Wazier

Uitstekende gesprek. Adviseur was zeer kundig. Na afronding gesprek wisten we 100% zeker waar we aan toe waren. Alles was helder en de afwerking was super. Geen inkijken naar gehad.

Anoniem

Ondanks de drukte toch goed geholpen. Ondanks enkele verstoringen

Gravesteijn

Neemt de tijd en legt nog een keer uit als het nodig is.

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

RB

Voor Danny is een 5 sterren nog te weinig, mijn hypotheek was elders afgewezen en ik was er al 5 weken mee bezig en ik had nog maar 5 dagen om mijn hypotheek te regelen anders zou mijn koopcontract verlopen. Danny heeft dit voor mijn binnen 5 dagen geregeld met zelfs koningsdag er tussen. Duidelijk advies en uitleg, zelfs met bkr in de weg zei Danny dat hij positief was. Geen woorden maar daden. Ook de NIBC bank heeft meegewerkt. Super bedankt Danny en team advidens. Dankzij jullie kan ik straks mijn droomhuis in.

marjo

Danny is al jaren onze financieel adviseur. Wij zijn zeer tevreden over de manier hoe hij dit doet. Hij denkt erg mee en is zeker in voor "out of the box"denken.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek