Wat als jouw hypotheek moet passeren na de afloopdatum van de periode van 5 jaar?

Een hypotheek met BKR aanvragen is zeker niet gemakkelijk. Terwijl je met een A1, A2 of A5 codering in vele gevallen een kans maakt op een goedgekeurde hypotheek, is dit bij een A3 of A4 codering onmogelijk. Met welke coderingen we jou aan een nieuwe lening kunnen helpen, lees je hier. Beschik je over een A-codering of is een eerdere aanvraag door een andere BKR codering niet goedgekeurd, dan is het eventueel mogelijk om na de afloop van de BKR registratieperiode van 5 jaar alsnog een goedgekeurde hypotheek te krijgen. Weet je niet welke BKR codering je hebt? Bekijk dan hoe je je BKR codering online kunt opvragen.
.

Wanneer is mijn periode van 5 jaar bij het BKR gestart?

Door het oplopen van betalingsachterstanden op een bestaande hypotheek of lening, of zelfs een telefoonabonnement, krijg je te maken met een negatieve BKR registratie, oftewel een BKR A-codering. De A staat hierbij voor “achterstand”. De registratieperiode van 5 jaar begint echter niet bij je eerste achterstandsmelding bij het BKR, maar bij het begin van de herstelperiode bij het BKR. Deze herstelperiode is te herkennen aan een H-codering. Dus pas als je betalingsachterstand is hersteld, begint de registratieperiode van 5 jaar te lopen. Op jouw BKR overzicht staat duidelijk wanneer de 5 jaars periode afloopt.

De kans op een goedgekeurde hypotheek vergroten na afloop van die 5 jaar

Als je hypotheek moet passeren bij de notaris na de afloopdatum van de periode van 5 jaar, dan is het bij een beperkt aantal banken mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Bij een hypotheekaanvraag wordt jouw volledige financiële en persoonlijk situatie bekeken, en dus ook jouw historie van meldingen bij het BKR. Je kunt daarom het beste beroep doen op een deskundige BKR hypotheekadviseur. Wij weten bij welke banken het überhaupt loont om een hypotheek aan te vragen en welk rentepercentage het beste voor jouw financiële situatie haalbaar is. Het is niet verstandig om meteen zelf enkele aanvragen rond te sturen. De banken zien dit van elkaar en het wekt geen vertrouwen op als je een hypotheek aanvraagt, terwijl je bij andere banken nog aanvragen hebt open staan. Doe alvast onze BKR hypotheektest om te weten welke mogelijkheden er voor jou zijn en wat de volgende stappen moeten zijn.

Start BKR hypotheektest

Kan ik mijn kansen op een hypotheek vergroten na afloop van de registratieperiode?

Na het aflopen van de registratieperiode van 5 jaar, kun je bij het aanvragen van een hypotheek het beste beroep doen op een deskundige. Zelf aanvragen versturen is niet verstandig.

Laura

Wij hebben met paul een heel fijn gesprek gehad, begreep onze situatie en kwam snel met oplossingen. Heeft ons zeer goed begeleid en alles met snelheid afgewikkeld. Als we in de toekomst nog een keer een advies nodig hebben dan is paul zeker de man bij wie wij aan gaan kloppen. Hij is professioneel, persoonlijk en vakbekwaam. Kijkt verder dan alleen het huidige advies maar denkt ook mee met de toekomst.

Joshua

Een zeer prettig gesprek en goede terugkoppeling met stand van zaken . Goede uitleg wat er mogelijk was, daardoor ook snel een keuze kunnen maken.

Daniëlle

Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen

Dennie & Sandra

Zeer vakkundig en vriendelijk ,

Danny weet waar die over praat en zorgt dat alles heel duidelijk is en je geen zorgen hoeft te hebben omtrent de hypotheek aanvraag

J

Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes

jg

goed advies en begeleiding en duidelijk overleg en uiteindelijk goed resultaat

Jeroen

Alles werd duidelijk uitgelegd en alles is geregeld!

Yvonne

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde. Paul gaf me veel vertrouwen, heeft mij goed geholpen. Ik ben zeer tevreden.

Anja

Danny is een adviseur die het voor ons mogelijk maakte om onze hypotheek om te zetten ondanks een lease auto waar andere adviseurs het voor onmogelijk hielden. En daarbij ook nog een bouwdepot voor een nieuwe keuken,

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek