Hoeveel minder hypotheek door BKR?

Als je te maken hebt met een negatieve BKR-registratie, dan vraag je je wellicht af hoeveel minder hypotheek je door je BKR-registratie kunt aanvragen. Echter speelt je BKR-registratie op zich geen rol bij het bepalen van de hoogte van je hypotheek. De BKR-registratie geeft enkel aan dat er schulden en eventuele betalingsachterstanden bestaan. Deze worden dan door de bank of geldverstrekker nauwkeurig bekeken. Ook naar jouw persoonlijke financiële situatie wordt gekeken om de maximaal mogelijke hoogte van je hypotheek te berekenen.

Start BKR hypotheektest

Je schulden en je financiële situatie zijn bepalend

Banken en geldverstrekkers kijken naar je financiële mogelijkheden en de hoogte van je nog af te lossen schulden bij het bepalen van de maximale hoogte van een hypotheek. Heb je dus bijvoorbeeld met een A2-codering op je BKR-overzicht te maken, dan bekijkt de bank of je met jouw financiële situatie een hypotheek ruim kunt betalen. Ook wordt er bij deze achterstandscodering een plausibele verklaring van je gevraagd, waarom deze achterstand ontstaan is.

Sowieso moet je minimaal 10% van de vastgoedwaarde zelf opbrengen om een hypotheek te kunnen aanvragen. Verder zijn er voor verschillende schulden ook verschillende regels. Een studieschuld wordt bijvoorbeeld anders bekeken dan een persoonlijke lening, en deze weer anders dan een doorlopend krediet of een telefoon op afbetaling.

Hypotheek met BKR-registratie

Je krijgt dus niet automatisch minder hypotheek door een BKR-registratie. De registratie geeft enkel een overzicht over jouw financiële situatie, je schulden en eventuele betalingsachterstanden. Deze worden dan door de bank of geldverstrekker in kaart gebracht zodat de maximale hypotheek berekend kan worden. Een hypotheek met negatieve BKR-registratie is trouwens in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Enkel bij een A3 codering of een A4 codering is dit onmogelijk. Als je wilt weten met welke BKR-coderingen jij precies te maken hebt, dan kun je gemakkelijk online je BKR-overzicht opvragen. Deze informatie heb je hoe dan ook nodig om te kunnen bepalen of je wel in aanmerking komt voor een hypotheek. Als je het BKR-overzicht hebt, kun je trouwens ook meteen onze gratis BKR Hypotheektest doen. Je komt dan binnen enkele minuten te weten wat er precies mogelijk is en wat niet.

Hulp en begeleiding door een ervaren BKR hypotheekadviseur

Gelukkig hoef je de rekensommetjes niet allemaal zelf te doen om te weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek, en hoe hoog deze dan mag zijn. Een feit is dat je niet minder hypotheek krijgt door een BKR registratie, en dat ondanks deze registratie een hypotheek in vele gevallen gewoon mogelijk is.

Laat je daarom begeleiden door een betrouwbare hypotheekadviseur met BKR ervaring. Wij kunnen aan jouw financiële situatie meteen zien wat er mogelijk is en kennen de markt ook heel goed. We weten welke banken of geldverstrekkers het, voor jouw situatie, beste hypotheekproduct hebben. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op als je over de eerste stappen van je volgende hypotheekaanvraag twijfelt.

KKR

Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

MT

Zeer enthousiaste medewerker en ivm vakantie is er ook een collega geweest die de zaak tijdelijk over heeft genomen.

Juliët

Wij kwamen terecht bij Danny omdat onze plaatselijke hypotheek adviseur ons niet wilde/kon helpen. Voor Advidens geen probleem en we zijn super behandeld ondanks de aantal keren dat ik weer vragen had en zelfs in het weekend! Dus op en top TOP !

NRD

Altijd zeer enthousiast, deskundig, denken met je mee.

Anoniem

Danny kwam vriendelijk,betrouwbaar en deskundig over op ons.

Pelle Tobias

Danny heeft een ontzettend goed netwerk en is zeer kundig in het geven van een passend advies. Ook is het zo dat ze net die ene meter extra maken, waardoor je een nog beter resultaat krijgt. Dit had nergens anders gekund!

Mark

De adviseur vraagt door,is positief kritisch en denkt mee in oplossingen en alternatieven.
Daarnaast wijst de adviseur op de huidige situatie mogelijke veranderingen en lange termijn haalbaar. Tevens maakt hij duurzame oplossingen bespreekbaar in relatie tot mogelijkheden en eventuele subsidies.

Jeanette

Een geweldige adviseur. Goede ideeë,denkt mee!
Geeft goede adviezen!
Wij zijn dankbaar hem ontmoet te hebben.

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek