Hoeveel minder hypotheek door BKR?

Als je te maken hebt met een negatieve BKR-registratie, dan vraag je je wellicht af hoeveel minder hypotheek je door je BKR-registratie kunt aanvragen. Echter speelt je BKR-registratie op zich geen rol bij het bepalen van de hoogte van je hypotheek. De BKR-registratie geeft enkel aan dat er schulden en eventuele betalingsachterstanden bestaan. Deze worden dan door de bank of geldverstrekker nauwkeurig bekeken. Ook naar jouw persoonlijke financiële situatie wordt gekeken om de maximaal mogelijke hoogte van je hypotheek te berekenen.

Start BKR hypotheektest

Je schulden en je financiële situatie zijn bepalend

Banken en geldverstrekkers kijken naar je financiële mogelijkheden en de hoogte van je nog af te lossen schulden bij het bepalen van de maximale hoogte van een hypotheek. Heb je dus bijvoorbeeld met een A2-codering op je BKR-overzicht te maken, dan bekijkt de bank of je met jouw financiële situatie een hypotheek ruim kunt betalen. Ook wordt er bij deze achterstandscodering een plausibele verklaring van je gevraagd, waarom deze achterstand ontstaan is.

Sowieso moet je minimaal 10% van de vastgoedwaarde zelf opbrengen om een hypotheek te kunnen aanvragen. Verder zijn er voor verschillende schulden ook verschillende regels. Een studieschuld wordt bijvoorbeeld anders bekeken dan een persoonlijke lening, en deze weer anders dan een doorlopend krediet of een telefoon op afbetaling.

Hypotheek met BKR-registratie

Je krijgt dus niet automatisch minder hypotheek door een BKR-registratie. De registratie geeft enkel een overzicht over jouw financiële situatie, je schulden en eventuele betalingsachterstanden. Deze worden dan door de bank of geldverstrekker in kaart gebracht zodat de maximale hypotheek berekend kan worden. Een hypotheek met negatieve BKR-registratie is trouwens in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Enkel bij een A3 codering of een A4 codering is dit onmogelijk. Als je wilt weten met welke BKR-coderingen jij precies te maken hebt, dan kun je gemakkelijk online je BKR-overzicht opvragen. Deze informatie heb je hoe dan ook nodig om te kunnen bepalen of je wel in aanmerking komt voor een hypotheek. Als je het BKR-overzicht hebt, kun je trouwens ook meteen onze gratis BKR Hypotheektest doen. Je komt dan binnen enkele minuten te weten wat er precies mogelijk is en wat niet.

Hulp en begeleiding door een ervaren BKR hypotheekadviseur

Gelukkig hoef je de rekensommetjes niet allemaal zelf te doen om te weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek, en hoe hoog deze dan mag zijn. Een feit is dat je niet minder hypotheek krijgt door een BKR registratie, en dat ondanks deze registratie een hypotheek in vele gevallen gewoon mogelijk is.

Laat je daarom begeleiden door een betrouwbare hypotheekadviseur met BKR ervaring. Wij kunnen aan jouw financiële situatie meteen zien wat er mogelijk is en kennen de markt ook heel goed. We weten welke banken of geldverstrekkers het, voor jouw situatie, beste hypotheekproduct hebben. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op als je over de eerste stappen van je volgende hypotheekaanvraag twijfelt.

Daniëlle

Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen

Vanya

Zeer professioneel, denkt erg met je mee, vriendelijk. We zijn erg deskundig en goed geholpen. Hij nam echt de tijd voor ons, zodat we een goed overwogen keuze hebben kunnen maken.

Arthur

Tevreden, nemen de tijd en komen betrouwbaar over.

RB

Voor Danny is een 5 sterren nog te weinig, mijn hypotheek was elders afgewezen en ik was er al 5 weken mee bezig en ik had nog maar 5 dagen om mijn hypotheek te regelen anders zou mijn koopcontract verlopen. Danny heeft dit voor mijn binnen 5 dagen geregeld met zelfs koningsdag er tussen. Duidelijk advies en uitleg, zelfs met bkr in de weg zei Danny dat hij positief was. Geen woorden maar daden. Ook de NIBC bank heeft meegewerkt. Super bedankt Danny en team advidens. Dankzij jullie kan ik straks mijn droomhuis in.

MB

Danny luister naar je wensen en geeft daar een passend advies bij.

Hulshof

Vanwege pittige maandelijkse lasten hebben we een oriënterend gesprek bij Advidens aangevraagd. Danny Schuler heeft ons geholpen met raad en daad. Een lastenverlichting door oversluiten kon weleens moeilijk worden vanwege een BKR registratie. Danny heeft enorm zijn best gedaan om onze belangen te behartigen en .. het is hem gelukt! We betalen nu een stuk minder aan maandelijkse lasten waardoor we met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Wat we tevens als zeer prettig hebben ervaren is de vriendelijkheid van de mensen bij Advidens en de bereikbaarheid van Danny. We mochten hem altijd appen ook al was het weekend.

Juliët

Wij kwamen terecht bij Danny omdat onze plaatselijke hypotheek adviseur ons niet wilde/kon helpen. Voor Advidens geen probleem en we zijn super behandeld ondanks de aantal keren dat ik weer vragen had en zelfs in het weekend! Dus op en top TOP !

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Annette

Prettig en open gesprek. We kenden Danny al van een vorige keer.

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek