Hoe lang blijft een BKR registratie staan?

Als je te maken hebt met een BKR registratie en erover nadenkt om een nieuwe hypotheek af te sluiten, dan is het de vraag hoe lang een BKR registratie blijft staan. Vooral als het een eenmalige situatie was die al een tijdje achter de rug ligt. Een voorbeeld van een dergelijke unieke situatie is het te laat betalen van een telefoonrekening boven de €250. Ook al heb je deze telefoonrekening uiteindelijk betaald, zo heeft de vertraging van de betaling wel voor een BKR registratie gezorgd en kun je hier jarenlang last van ondervinden.

Start BKR hypotheektest

De meldingen en coderingen bepalen hoe lang jouw BKR registratie blijft staan

Hoe lang een BKR registratie blijft staan, hangt vooral van jouw specifieke BKR registratie af. In principe blijft een BKR registratie nog 5 jaar na afbetaling van de schuld staan. In het voorbeeld van de éénmalig te laat betaalde telefoonfactuur van €250 of meer, die dan uiteindelijk wel door jou werd betaald, verandert de melding op jouw BKR registratie van A (achterstandsmelding) naar H (herstelmelding). Een herstelmelding wil zeggen dat je weer helemaal bij bent met het betalen van je betaalachterstanden. Doordat je met je betalingen weer op schema bent, is ook de datum van de eindafbetaling bekend. De herstelcode H blijft daarna nog 5 jaar bij het BKR geregistreerd.

In vele gevallen kan het zijn dat met de betaling van je achterstanden ook de hypotheek uiteindelijk is afbetaald. In dit geval komt er geen herstelmelding op je BKR registratie te staan, maar enkel de einddatum van de afbetaling. Ook dit blijft nog 5 jaar na deze einddatum op je BKR overzicht zichtbaar.

In het geval dat er een preventieve betalingsregeling getroffen is voor je hypotheek, dan krijgt je BKR registratie de tijdelijke melding A5. Deze melding blijft geen 5 jaar staan, maar vervalt op het moment dat de hypotheek is afbetaald.

De mogelijkheden met een nog bestaande BKR registratie

Indien je nadenkt over een hypotheek voor het kopen van een nieuwe woning, dan is het zeker verstandig om eerst een overzicht van je huidige BKR registratie op te vragen. Dit kan geheel gratis en digitaal via de website van het BKR.

Indien er op jouw registratie sprake is van een H code of er een feitelijke einddatum van je lening of hypotheek vermeld staat, dan zullen veel banken je geen geld verstrekken gedurende de 5 jaar waar deze melding blijft staan.

In sommige gevallen maakt het niet echt uit hoe lang een BKR registratie blijft staan. Dit komt omdat niet iedere BKR achterstandscodering even zwaar door de bank beoordeeld wordt. Zo wordt een codering op een hypotheek meestal zwaarder beoordeeld dan een persoonlijke lening. Zodra je je BKR overzicht in handen hebt, kun je alvast gemakkelijk en geheel vrijblijvend de BKR hypotheektest doen. De testuitkomst zie je direct en als er een hypotheekmogelijkheid is, dan ontvang je verdere instructies per e-mail.

Start BKR hypotheektest

Natuurlijk mag je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen. Onze bekwame adviseurs helpen je graag verder.

Jaap & Dennis

Veenendaal

Jeetje wat een top adviseur een adviseur die staat voor de werk maar daarin niet haar klanten vergeet en al helemaal niet denkt aan geld of haar .....

Tevreden klant;
Kristel

Zutphen

Prima uitleg en we hadden ook vaak contact over voortgang.

Tony

Vaassen

je denkt financieel alles netjes voor elkaar te hebben ivm de aankoop van ons nieuwe droomhuis...

;
Mehmet

Almelo

De adviseur heeft voor ons vlekkeloos een hypotheek geregeld. ING had ons geregistreerd bij de BKR met een code 2. Totaal onterecht! Met een code....

Daniëlle

Baarn

Prima adviseur. Wel veel papierwerk waar we zelf veel mee moesten doen en er stond nog een collega tussen via de mail wat ik soms lastig vond.....

Tevreden klant;
Ester

Zwolle

De adviseur heeft zich volledig ingezet om een goed advies te geven op onze lastige situatie, uiteindelijk is het gelukt!

Tevreden klant;
Jurgen

Amersfoort

De adviseur is vanaf het begin eerlijk geweest over onze problematische situatie maar heeft binnen twee weken de hypotheek helemaal rond gekregen. Fijn gesprek.

Tevreden klant;
Koos

Amsterdam

Met een BKR notering was het onmogelijk een hypotheek af te sluiten. Daar de BKR notering nog maar een aantal weken van kracht was is het de advi.....

R & A

Balkbrug

Vanaf de eerste minuut gaf zij ons vertrouwen en ook als persoon wist zijn een klik een met ons te maken. Ze had verstand van zaken en handelde zelf..

;
Karel & Marianne

Deventer

Helaas geen hypotheek door BKR Codering. Via BKRHypotheek is het wel gelukt!

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek