Hoe lang blijft een BKR registratie staan?

Als je te maken hebt met een BKR registratie en erover nadenkt om een nieuwe hypotheek af te sluiten, dan is het de vraag hoe lang een BKR registratie blijft staan. Vooral als het een eenmalige situatie was die al een tijdje achter de rug ligt. Een voorbeeld van een dergelijke unieke situatie is het te laat betalen van een telefoonrekening boven de €250. Ook al heb je deze telefoonrekening uiteindelijk betaald, zo heeft de vertraging van de betaling wel voor een BKR registratie gezorgd en kun je hier jarenlang last van ondervinden.

Start BKR hypotheektest

De meldingen en coderingen bepalen hoe lang jouw BKR registratie blijft staan

Hoe lang een BKR registratie blijft staan, hangt vooral van jouw specifieke BKR registratie af. In principe blijft een BKR registratie nog 5 jaar na afbetaling van de schuld staan. In het voorbeeld van de éénmalig te laat betaalde telefoonfactuur van €250 of meer, die dan uiteindelijk wel door jou werd betaald, verandert de melding op jouw BKR registratie van A (achterstandsmelding) naar H (herstelmelding). Een herstelmelding wil zeggen dat je weer helemaal bij bent met het betalen van je betaalachterstanden. Doordat je met je betalingen weer op schema bent, is ook de datum van de eindafbetaling bekend. De herstelcode H blijft daarna nog 5 jaar bij het BKR geregistreerd.

In vele gevallen kan het zijn dat met de betaling van je achterstanden ook de hypotheek uiteindelijk is afbetaald. In dit geval komt er geen herstelmelding op je BKR registratie te staan, maar enkel de einddatum van de afbetaling. Ook dit blijft nog 5 jaar na deze einddatum op je BKR overzicht zichtbaar.

In het geval dat er een preventieve betalingsregeling getroffen is voor je hypotheek, dan krijgt je BKR registratie de tijdelijke melding A5. Deze melding blijft geen 5 jaar staan, maar vervalt op het moment dat de hypotheek is afbetaald.

De mogelijkheden met een nog bestaande BKR registratie

Indien je nadenkt over een hypotheek voor het kopen van een nieuwe woning, dan is het zeker verstandig om eerst een overzicht van je huidige BKR registratie op te vragen. Dit kan geheel gratis en digitaal via de website van het BKR.

Indien er op jouw registratie sprake is van een H code of er een feitelijke einddatum van je lening of hypotheek vermeld staat, dan zullen veel banken je geen geld verstrekken gedurende de 5 jaar waar deze melding blijft staan.

In sommige gevallen maakt het niet echt uit hoe lang een BKR registratie blijft staan. Dit komt omdat niet iedere BKR achterstandscodering even zwaar door de bank beoordeeld wordt. Zo wordt een codering op een hypotheek meestal zwaarder beoordeeld dan een persoonlijke lening. Zodra je je BKR overzicht in handen hebt, kun je alvast gemakkelijk en geheel vrijblijvend de BKR hypotheektest doen. De testuitkomst zie je direct en als er een hypotheekmogelijkheid is, dan ontvang je verdere instructies per e-mail.

Start BKR hypotheektest

Natuurlijk mag je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen. Onze bekwame adviseurs helpen je graag verder.

Annette

Prettig en open gesprek. We kenden Danny al van een vorige keer.

Dennie & Sandra

Zeer vakkundig en vriendelijk ,

Danny weet waar die over praat en zorgt dat alles heel duidelijk is en je geen zorgen hoeft te hebben omtrent de hypotheek aanvraag

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

K.d.K

Paul denkt met je mee. Zal het beste aanbod voor de situatie zoeken.

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

Meindert

Paul van Disseldorp is een heel goede hypotheekadviseur die creatief met je meedenkt. Hij is uiterst kundig en ziet oplossingen waar anderen die niet zien. Vervolgens weet hij die oplossingen ook concreet te maken. Paul leefde zich in in onze situatie en heeft daar een geweldige oplossing bij gerealiseerd.
Wij zijn bij een heel aantal hypotheekadviseurs geweest voor we Paul vonden en geen van allen zag mogelijkheden voor onze complexe en afwijkende situatie. Paul bleef altijd positief en heeft voor ons een heel goede hypotheek weten te regelen waar uiteindelijk zelfs ook nog ruimte was voor een stukje verduurzaming.
Tijdens het hele traject was hij vriendelijk, positief, optimistisch, nauwkeurig, reëel en met name zakelijk slim.

RB

Voor Danny is een 5 sterren nog te weinig, mijn hypotheek was elders afgewezen en ik was er al 5 weken mee bezig en ik had nog maar 5 dagen om mijn hypotheek te regelen anders zou mijn koopcontract verlopen. Danny heeft dit voor mijn binnen 5 dagen geregeld met zelfs koningsdag er tussen. Duidelijk advies en uitleg, zelfs met bkr in de weg zei Danny dat hij positief was. Geen woorden maar daden. Ook de NIBC bank heeft meegewerkt. Super bedankt Danny en team advidens. Dankzij jullie kan ik straks mijn droomhuis in.

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Anoniem

Duidelijk en bij vragen onmiddelijk duidelijk antwoord

Hulshof

Vanwege pittige maandelijkse lasten hebben we een oriënterend gesprek bij Advidens aangevraagd. Danny Schuler heeft ons geholpen met raad en daad. Een lastenverlichting door oversluiten kon weleens moeilijk worden vanwege een BKR registratie. Danny heeft enorm zijn best gedaan om onze belangen te behartigen en .. het is hem gelukt! We betalen nu een stuk minder aan maandelijkse lasten waardoor we met een gerust hart naar de toekomst kunnen kijken. Wat we tevens als zeer prettig hebben ervaren is de vriendelijkheid van de mensen bij Advidens en de bereikbaarheid van Danny. We mochten hem altijd appen ook al was het weekend.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek