Hoe lang blijft een BKR registratie staan?

Als je te maken hebt met een BKR registratie en erover nadenkt om een nieuwe hypotheek af te sluiten, dan is het de vraag hoe lang een BKR registratie blijft staan. Vooral als het een eenmalige situatie was die al een tijdje achter de rug ligt. Een voorbeeld van een dergelijke unieke situatie is het te laat betalen van een telefoonrekening boven de €250. Ook al heb je deze telefoonrekening uiteindelijk betaald, zo heeft de vertraging van de betaling wel voor een BKR registratie gezorgd en kun je hier jarenlang last van ondervinden.

Start BKR hypotheektest

De meldingen en coderingen bepalen hoe lang jouw BKR registratie blijft staan

Hoe lang een BKR registratie blijft staan, hangt vooral van jouw specifieke BKR registratie af. In principe blijft een BKR registratie nog 5 jaar na afbetaling van de schuld staan. In het voorbeeld van de éénmalig te laat betaalde telefoonfactuur van €250 of meer, die dan uiteindelijk wel door jou werd betaald, verandert de melding op jouw BKR registratie van A (achterstandsmelding) naar H (herstelmelding). Een herstelmelding wil zeggen dat je weer helemaal bij bent met het betalen van je betaalachterstanden. Doordat je met je betalingen weer op schema bent, is ook de datum van de eindafbetaling bekend. De herstelcode H blijft daarna nog 5 jaar bij het BKR geregistreerd.

In vele gevallen kan het zijn dat met de betaling van je achterstanden ook de hypotheek uiteindelijk is afbetaald. In dit geval komt er geen herstelmelding op je BKR registratie te staan, maar enkel de einddatum van de afbetaling. Ook dit blijft nog 5 jaar na deze einddatum op je BKR overzicht zichtbaar.

In het geval dat er een preventieve betalingsregeling getroffen is voor je hypotheek, dan krijgt je BKR registratie de tijdelijke melding A5. Deze melding blijft geen 5 jaar staan, maar vervalt op het moment dat de hypotheek is afbetaald.

De mogelijkheden met een nog bestaande BKR registratie

Indien je nadenkt over een hypotheek voor het kopen van een nieuwe woning, dan is het zeker verstandig om eerst een overzicht van je huidige BKR registratie op te vragen. Dit kan geheel gratis en digitaal via de website van het BKR.

Indien er op jouw registratie sprake is van een H code of er een feitelijke einddatum van je lening of hypotheek vermeld staat, dan zullen veel banken je geen geld verstrekken gedurende de 5 jaar waar deze melding blijft staan.

In sommige gevallen maakt het niet echt uit hoe lang een BKR registratie blijft staan. Dit komt omdat niet iedere BKR achterstandscodering even zwaar door de bank beoordeeld wordt. Zo wordt een codering op een hypotheek meestal zwaarder beoordeeld dan een persoonlijke lening. Zodra je je BKR overzicht in handen hebt, kun je alvast gemakkelijk en geheel vrijblijvend de BKR hypotheektest doen. De testuitkomst zie je direct en als er een hypotheekmogelijkheid is, dan ontvang je verdere instructies per e-mail.

Start BKR hypotheektest

Natuurlijk mag je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen. Onze bekwame adviseurs helpen je graag verder.

Hoe lang blijft mijn BKR-registratie staan?

Na het inlopen van je achterstand of het afbetalen van je lening of hypotheek, blijft deze registratie nog 5 jaar staan.

Waarom blijft mijn registratie staan, terwijl ik alles afbetaald heb?

Wanneer je je achterstand hebt ingelopen, wordt vijf naar na dit herstelmoment de registratie verwijderd. Dit is voor jouw eigen financiële veiligheid alsook voor die van potentiële geldverstrekkers.

MS

Snelle en prettige communicatie door de heer van Disseldorp

Anoniem

Duidelijk en bij vragen onmiddelijk duidelijk antwoord

h.j.

gaf precies weer wat er gevraagd werd door ons en was correct in alles

ESK

Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil

jar

fijn gesprek en goed advies resultaat een nieuwe woning gekocht

Joshua

Een zeer prettig gesprek en goede terugkoppeling met stand van zaken . Goede uitleg wat er mogelijk was, daardoor ook snel een keuze kunnen maken.

Bert

Fijne kerel die Paul duidelijk in de gesprekken goed bereikbaar denkt met je me zoekt naar mogelijkheden
Bijzonder prettig in de omgang
Geen onverwachte dingen gewoon duidelijk en klantgericht

TD

Vriendelijk en goed advies, heldere uitleg met duidelijkheid over kosten.

C.C.

Hanita heeft voor ons klaar gestaan met de aankoop van ons eerste huis. Van de eerste informatieve gesprekken (mijn partner en ik geen verstand van veel zaken), tot de finale afronding van de hypotheek en bijbehorende verzekeringen. Habitat heeft zeker druk gehouden bij de hypotheek verstrekker om alles rond te krijgen (Hypotheek werd door de bank op de laatste dag gecancelled, gelukkig verlenging gekregen en Hanita had binnen 3 dagen al weer een nieuwe rond gekregen).
Zeer vriendelijke en behulpzame vrouw waar niks te veel voor is en iedereen zn hart kan luchten en wensen kan bespreken.

Anoniem

Danny kwam vriendelijk,betrouwbaar en deskundig over op ons.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek