Hoe lang blijft een BKR registratie staan?

Als je te maken hebt met een BKR registratie en erover nadenkt om een nieuwe hypotheek af te sluiten, dan is het de vraag hoe lang een BKR registratie blijft staan. Vooral als het een eenmalige situatie was die al een tijdje achter de rug ligt. Een voorbeeld van een dergelijke unieke situatie is het te laat betalen van een telefoonrekening boven de €250. Ook al heb je deze telefoonrekening uiteindelijk betaald, zo heeft de vertraging van de betaling wel voor een BKR registratie gezorgd en kun je hier jarenlang last van ondervinden.

Start BKR hypotheektest

De meldingen en coderingen bepalen hoe lang jouw BKR registratie blijft staan

Hoe lang een BKR registratie blijft staan, hangt vooral van jouw specifieke BKR registratie af. In principe blijft een BKR registratie nog 5 jaar na afbetaling van de schuld staan. In het voorbeeld van de éénmalig te laat betaalde telefoonfactuur van €250 of meer, die dan uiteindelijk wel door jou werd betaald, verandert de melding op jouw BKR registratie van A (achterstandsmelding) naar H (herstelmelding). Een herstelmelding wil zeggen dat je weer helemaal bij bent met het betalen van je betaalachterstanden. Doordat je met je betalingen weer op schema bent, is ook de datum van de eindafbetaling bekend. De herstelcode H blijft daarna nog 5 jaar bij het BKR geregistreerd.

In vele gevallen kan het zijn dat met de betaling van je achterstanden ook de hypotheek uiteindelijk is afbetaald. In dit geval komt er geen herstelmelding op je BKR registratie te staan, maar enkel de einddatum van de afbetaling. Ook dit blijft nog 5 jaar na deze einddatum op je BKR overzicht zichtbaar.

In het geval dat er een preventieve betalingsregeling getroffen is voor je hypotheek, dan krijgt je BKR registratie de tijdelijke melding A5. Deze melding blijft geen 5 jaar staan, maar vervalt op het moment dat de hypotheek is afbetaald.

De mogelijkheden met een nog bestaande BKR registratie

Indien je nadenkt over een hypotheek voor het kopen van een nieuwe woning, dan is het zeker verstandig om eerst een overzicht van je huidige BKR registratie op te vragen. Dit kan geheel gratis en digitaal via de website van het BKR.

Indien er op jouw registratie sprake is van een H code of er een feitelijke einddatum van je lening of hypotheek vermeld staat, dan zullen veel banken je geen geld verstrekken gedurende de 5 jaar waar deze melding blijft staan.

In sommige gevallen maakt het niet echt uit hoe lang een BKR registratie blijft staan. Dit komt omdat niet iedere BKR achterstandscodering even zwaar door de bank beoordeeld wordt. Zo wordt een codering op een hypotheek meestal zwaarder beoordeeld dan een persoonlijke lening. Zodra je je BKR overzicht in handen hebt, kun je alvast gemakkelijk en geheel vrijblijvend de BKR hypotheektest doen. De testuitkomst zie je direct en als er een hypotheekmogelijkheid is, dan ontvang je verdere instructies per e-mail.

Start BKR hypotheektest

Natuurlijk mag je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen. Onze bekwame adviseurs helpen je graag verder.

T.P.J.

Ze heeft zeer veel kennis van zaken. En ze is zeer vakbekwaam.

Meindert

Paul van Disseldorp is een heel goede hypotheekadviseur die creatief met je meedenkt. Hij is uiterst kundig en ziet oplossingen waar anderen die niet zien. Vervolgens weet hij die oplossingen ook concreet te maken. Paul leefde zich in in onze situatie en heeft daar een geweldige oplossing bij gerealiseerd.
Wij zijn bij een heel aantal hypotheekadviseurs geweest voor we Paul vonden en geen van allen zag mogelijkheden voor onze complexe en afwijkende situatie. Paul bleef altijd positief en heeft voor ons een heel goede hypotheek weten te regelen waar uiteindelijk zelfs ook nog ruimte was voor een stukje verduurzaming.
Tijdens het hele traject was hij vriendelijk, positief, optimistisch, nauwkeurig, reëel en met name zakelijk slim.

anoniem

Heeft verstand van zaken en geeft eerlijk advies

Nathalie

Altijd fijn om met Danny te praten. Heeft onze wensen goed begrepen en goed advies gegeven.

AM

Prima adviseur.
Goede uitleg.
prettige communicatie

RB

Voor Danny is een 5 sterren nog te weinig, mijn hypotheek was elders afgewezen en ik was er al 5 weken mee bezig en ik had nog maar 5 dagen om mijn hypotheek te regelen anders zou mijn koopcontract verlopen. Danny heeft dit voor mijn binnen 5 dagen geregeld met zelfs koningsdag er tussen. Duidelijk advies en uitleg, zelfs met bkr in de weg zei Danny dat hij positief was. Geen woorden maar daden. Ook de NIBC bank heeft meegewerkt. Super bedankt Danny en team advidens. Dankzij jullie kan ik straks mijn droomhuis in.

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

Wazier

Uitstekende gesprek. Adviseur was zeer kundig. Na afronding gesprek wisten we 100% zeker waar we aan toe waren. Alles was helder en de afwerking was super. Geen inkijken naar gehad.

ESK

Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek