Hoe hoog is de rente bij een hypotheek met BKR codering?

Indien je voor het kopen van een huis een hypotheek afsluit, dan bepalen de voorwaarden zoals de duur van de terugbetaling, het type rente en andere afspraken de uiteindelijke rent. Ook de banken kunnen gedeeltelijk zelf beslissen hoeveel marge zij op je hypotheek nemen waardoor er van bank tot bank verschillen zijn. Wil je een hypotheek afsluiten, maar heb je een lening of hypotheek bij de Rabobank met een BKR codering? Lees dan hier meer over de mogelijkheden.

De invloed van een BKR codering op het rentetarief van je hypotheek

Of je als klant een BKR codering van welk type dan ook heeft, doet er bij het bepalen van de rente niet toe. Een BKR codering kan enkel invloed hebben op de beslissing of je hypotheekaanvraag al dan wel of niet goedgekeurd wordt. Terwijl je met een A1 of A2 codering redelijk veel kans maakt op de goedkeuring van je hypotheekaanvraag, wordt deze bij een codering van het type A3 of A4 nihil.

Maar zodra de hypotheek is goedgekeurd, wordt deze ondergebracht bij een reguliere bank, dus ook aan het reguliere rentetarief.

Het rentetarief van de goedkeurende geldverstrekkers

Het grote nadeel bij een huis kopen met BKR codering is een verminderde kans op goedkeuring door de geldverstrekker en daarmee ook minder of zelfs geen keuze bij het kiezen van de geldverstrekker of bank. In de meeste gevallen kun je namelijk niet gewoon de goedkoopste bank kiezen, omdat juist bij een goedkopere hypotheek de vereisten extra streng zijn. Natuurlijk wil dit niet betekenen dat je altijd de hoogste rente bij een hypotheek met BKR codering betaalt.

De hulp van een hypotheekadviseur

Kies bij voorkeur een hypotheekadviseur die specifieke en langdurige ervaring heeft bij hypotheken met BKR codering. Deze weet je financiële capaciteiten het best te analyseren en zal helpen bij de onderhandelingen om op lange termijn een voor jou zo laag mogelijke rente bij een hypotheek met BKR codering te verkrijgen.

Met de gratis BKR hypotheektest krijg je alvast snel en gemakkelijk een idee over de haalbaarheid om een huis te kopen met BKR codering. Uiteraard kun je bij extra vragen altijd en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Start BKR hypotheektest

Moet ik meer rente betalen als ik een BKR-registratie heb?

Nee, bij het bepalen van de rente doet een BKR-registratie er niet toe.

Inge

Heel erg goed en vriendelijk geholpen je kan ook na kantooruren appe hij staat altijd voor je klaar en heeft voor ons ons droomhuis gerealiseerd

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

Jan K

Afgelopen half jaar meerdere keren met Paul om tafel gezeten om geïnformeerd te worden over een voor ons passende en verantwoorde hypotheek. In alle gesprekken hebben we ervaren dat Paul goed kan luisteren, innemend is, snel schakelt, maar zeker zo belangrijk: hij is zeer (financieel) deskundig, komt met een goed onderbouwd en onafhankelijk voorstel. Het aanbod sloot volledig aan bij onze wensen en mogelijkheden en was zeer gunstig voor wat betreft de voorwaarden. Alle in de tussentijd gestelde vragen werden per omgaande en duidelijk beantwoord. Paul stopt pas als alles goed is geregeld en de klant helemaal tevreden is. De kosten voor al zijn inspanningen staan zeker in verhouding tot de geleverde "prestatie".
Op basis van minder gunstige ervaringen met andere adviseurs waren we best een beetje sceptisch aangezien we Paul voorheen niet kenden. We zijn afgegaan op reviews die we lazen op internet.
Gelukkig hebben we in Paul nu iemand gevonden die wel betrouwbaar en deskundig is.
Als je goed geadviseerd wil worden en een betrouwbare partner zoekt voor een financieel vraagstuk dan kunnen we Paul / Advidens van harte aanbevelen.

Matthijs

Erg prettig persoon die echt de tijd voor je neemt, en mee denkt.

Mark

De adviseur vraagt door,is positief kritisch en denkt mee in oplossingen en alternatieven.
Daarnaast wijst de adviseur op de huidige situatie mogelijke veranderingen en lange termijn haalbaar. Tevens maakt hij duurzame oplossingen bespreekbaar in relatie tot mogelijkheden en eventuele subsidies.

Benjamins

Oprecht, eerlijk, goed bereikbaar, denkt mee in oplossingen, komt gemaakte afspraken na. Positief ingesteld! Leeft mee en toont interesse in onze persoonlijke situatie.

Laura

Wij hebben met paul een heel fijn gesprek gehad, begreep onze situatie en kwam snel met oplossingen. Heeft ons zeer goed begeleid en alles met snelheid afgewikkeld. Als we in de toekomst nog een keer een advies nodig hebben dan is paul zeker de man bij wie wij aan gaan kloppen. Hij is professioneel, persoonlijk en vakbekwaam. Kijkt verder dan alleen het huidige advies maar denkt ook mee met de toekomst.

Eric

Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek