Hoe hoog is de rente bij een hypotheek met BKR codering?

Indien je voor het kopen van een huis een hypotheek afsluit, dan bepalen de voorwaarden zoals de duur van de terugbetaling, het type rente en andere afspraken de uiteindelijke rent. Ook de banken kunnen gedeeltelijk zelf beslissen hoeveel marge zij op je hypotheek nemen waardoor er van bank tot bank verschillen zijn. Wil je een hypotheek afsluiten, maar heb je een lening of hypotheek bij de Rabobank met een BKR codering? Lees dan hier meer over de mogelijkheden.

De invloed van een BKR codering op het rentetarief van je hypotheek

Of je als klant een BKR codering van welk type dan ook heeft, doet er bij het bepalen van de rente niet toe. Een BKR codering kan enkel invloed hebben op de beslissing of je hypotheekaanvraag al dan wel of niet goedgekeurd wordt. Terwijl je met een A1 of A2 codering redelijk veel kans maakt op de goedkeuring van je hypotheekaanvraag, wordt deze bij een codering van het type A3 of A4 nihil.

Maar zodra de hypotheek is goedgekeurd, wordt deze ondergebracht bij een reguliere bank, dus ook aan het reguliere rentetarief.

Het rentetarief van de goedkeurende geldverstrekkers

Het grote nadeel bij een huis kopen met BKR codering is een verminderde kans op goedkeuring door de geldverstrekker en daarmee ook minder of zelfs geen keuze bij het kiezen van de geldverstrekker of bank. In de meeste gevallen kun je namelijk niet gewoon de goedkoopste bank kiezen, omdat juist bij een goedkopere hypotheek de vereisten extra streng zijn. Natuurlijk wil dit niet betekenen dat je altijd de hoogste rente bij een hypotheek met BKR codering betaalt.

De hulp van een hypotheekadviseur

Kies bij voorkeur een hypotheekadviseur die specifieke en langdurige ervaring heeft bij hypotheken met BKR codering. Deze weet je financiƫle capaciteiten het best te analyseren en zal helpen bij de onderhandelingen om op lange termijn een voor jou zo laag mogelijke rente bij een hypotheek met BKR codering te verkrijgen.

Met de gratis BKR hypotheektest krijg je alvast snel en gemakkelijk een idee over de haalbaarheid om een huis te kopen met BKR codering. Uiteraard kun je bij extra vragen altijd en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Start BKR hypotheektest

Moet ik meer rente betalen als ik een BKR-registratie heb?

Nee, bij het bepalen van de rente doet een BKR-registratie er niet toe.

Nancy

Vriendelijke man en luisterd goed naar wat jou wensen zijn en stel je op je gemak .

Bennie

Man komt zijn afspraak goed na. Hij was diudelijk over de zaak

Benjamins

Oprecht, eerlijk, goed bereikbaar, denkt mee in oplossingen, komt gemaakte afspraken na. Positief ingesteld! Leeft mee en toont interesse in onze persoonlijke situatie.

Inge

Heel erg goed en vriendelijk geholpen je kan ook na kantooruren appe hij staat altijd voor je klaar en heeft voor ons ons droomhuis gerealiseerd

JP_Arnhem

Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht

jg

goed advies en begeleiding en duidelijk overleg en uiteindelijk goed resultaat

marjo

Danny is al jaren onze financieel adviseur. Wij zijn zeer tevreden over de manier hoe hij dit doet. Hij denkt erg mee en is zeker in voor "out of the box"denken.

Sandra

Worden altijd keurig geholpen, met juist advies. Ze denkt mee met d'r situatie. Hoe kunnen dingen anders in ons voordeel etc

Funda

Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over

Marcel

Luistert goed naar de klant, komt met een goed onderbouwd plan, verteld de voor maar ook de nadelen.
Dat is nu net waarom dit kantoor ver boven alles uit stijgt.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek