Hoe hoog is de rente bij een hypotheek met BKR codering?

Indien je voor het kopen van een huis een hypotheek afsluit, dan bepalen de voorwaarden zoals de duur van de terugbetaling, het type rente en andere afspraken de uiteindelijke rent. Ook de banken kunnen gedeeltelijk zelf beslissen hoeveel marge zij op je hypotheek nemen waardoor er van bank tot bank verschillen zijn. Wil je een hypotheek afsluiten, maar heb je een lening of hypotheek bij de Rabobank met een BKR codering? Lees dan hier meer over de mogelijkheden.

De invloed van een BKR codering op het rentetarief van je hypotheek

Of je als klant een BKR codering van welk type dan ook heeft, doet er bij het bepalen van de rente niet toe. Een BKR codering kan enkel invloed hebben op de beslissing of je hypotheekaanvraag al dan wel of niet goedgekeurd wordt. Terwijl je met een A1 of A2 codering redelijk veel kans maakt op de goedkeuring van je hypotheekaanvraag, wordt dit bij een codering van het type A3 al vrij moeilijk. Met een codering van het type A4 maak je enkel in uitzonderlijke gevallen kans op een hypotheek.

Maar zodra de hypotheek is goedgekeurd, wordt deze ondergebracht bij een reguliere bank, dus ook aan het reguliere rentetarief.

Het rentetarief van de goedkeurende geldverstrekkers

Het grote nadeel bij een huis kopen met BKR codering is een verminderde kans op goedkeuring door de geldverstrekker en daarmee ook minder of zelfs geen keuze bij het kiezen van de geldverstrekker of bank. In de meeste gevallen kun je namelijk niet gewoon de goedkoopste bank kiezen, omdat juist bij een goedkopere hypotheek de vereisten extra streng zijn. Natuurlijk wil dit niet betekenen dat je altijd de hoogste rente bij een hypotheek met BKR codering betaalt.

De hulp van een hypotheekadviseur

Kies bij voorkeur een hypotheekadviseur die specifieke en langdurige ervaring heeft bij hypotheken met BKR codering. Deze weet je financiƫle capaciteiten het best te analyseren en zal helpen bij de onderhandelingen om op lange termijn een voor jou zo laag mogelijke rente bij een hypotheek met BKR codering te verkrijgen.

Met de gratis BKR hypotheektest krijg je alvast snel en gemakkelijk een idee over de haalbaarheid om een huis te kopen met BKR codering. Uiteraard kun je bij extra vragen altijd en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Jaap & Dennis

Veenendaal

Jeetje wat een top adviseur een adviseur die staat voor de werk maar daarin niet haar klanten vergeet en al helemaal niet denkt aan geld of haar .....

Tevreden klant;
Kristel

Zutphen

Prima uitleg en we hadden ook vaak contact over voortgang.

Tony

Vaassen

je denkt financieel alles netjes voor elkaar te hebben ivm de aankoop van ons nieuwe droomhuis...

;
Mehmet

Almelo

De adviseur heeft voor ons vlekkeloos een hypotheek geregeld. ING had ons geregistreerd bij de BKR met een code 2. Totaal onterecht! Met een code....

Daniƫlle

Baarn

Prima adviseur. Wel veel papierwerk waar we zelf veel mee moesten doen en er stond nog een collega tussen via de mail wat ik soms lastig vond.....

Tevreden klant;
Ester

Zwolle

De adviseur heeft zich volledig ingezet om een goed advies te geven op onze lastige situatie, uiteindelijk is het gelukt!

Tevreden klant;
Jurgen

Amersfoort

De adviseur is vanaf het begin eerlijk geweest over onze problematische situatie maar heeft binnen twee weken de hypotheek helemaal rond gekregen. Fijn gesprek.

Tevreden klant;
Koos

Amsterdam

Met een BKR notering was het onmogelijk een hypotheek af te sluiten. Daar de BKR notering nog maar een aantal weken van kracht was is het de advi.....

R & A

Balkbrug

Vanaf de eerste minuut gaf zij ons vertrouwen en ook als persoon wist zijn een klik een met ons te maken. Ze had verstand van zaken en handelde zelf..

;
Karel & Marianne

Deventer

Helaas geen hypotheek door BKR Codering. Via BKRHypotheek is het wel gelukt!

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek