Hoe hoog is de rente bij een hypotheek met BKR codering?

Indien je voor het kopen van een huis een hypotheek afsluit, dan bepalen de voorwaarden zoals de duur van de terugbetaling, het type rente en andere afspraken de uiteindelijke rent. Ook de banken kunnen gedeeltelijk zelf beslissen hoeveel marge zij op je hypotheek nemen waardoor er van bank tot bank verschillen zijn. Wil je een hypotheek afsluiten, maar heb je een lening of hypotheek bij de Rabobank met een BKR codering? Lees dan hier meer over de mogelijkheden.

De invloed van een BKR codering op het rentetarief van je hypotheek

Of je als klant een BKR codering van welk type dan ook heeft, doet er bij het bepalen van de rente niet toe. Een BKR codering kan enkel invloed hebben op de beslissing of je hypotheekaanvraag al dan wel of niet goedgekeurd wordt. Terwijl je met een A1 of A2 codering redelijk veel kans maakt op de goedkeuring van je hypotheekaanvraag, wordt dit bij een codering van het type A3 al vrij moeilijk. Met een codering van het type A4 maak je enkel in uitzonderlijke gevallen kans op een hypotheek.

Maar zodra de hypotheek is goedgekeurd, wordt deze ondergebracht bij een reguliere bank, dus ook aan het reguliere rentetarief.

Het rentetarief van de goedkeurende geldverstrekkers

Het grote nadeel bij een huis kopen met BKR codering is een verminderde kans op goedkeuring door de geldverstrekker en daarmee ook minder of zelfs geen keuze bij het kiezen van de geldverstrekker of bank. In de meeste gevallen kun je namelijk niet gewoon de goedkoopste bank kiezen, omdat juist bij een goedkopere hypotheek de vereisten extra streng zijn. Natuurlijk wil dit niet betekenen dat je altijd de hoogste rente bij een hypotheek met BKR codering betaalt.

De hulp van een hypotheekadviseur

Kies bij voorkeur een hypotheekadviseur die specifieke en langdurige ervaring heeft bij hypotheken met BKR codering. Deze weet je financiƫle capaciteiten het best te analyseren en zal helpen bij de onderhandelingen om op lange termijn een voor jou zo laag mogelijke rente bij een hypotheek met BKR codering te verkrijgen.

Met de gratis BKR hypotheektest krijg je alvast snel en gemakkelijk een idee over de haalbaarheid om een huis te kopen met BKR codering. Uiteraard kun je bij extra vragen altijd en geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Start BKR hypotheektest

Anoniem

Danny was zeer duidelijk en helder. Heeft ons echt geholpen om onze hypotheek er door heen te krijgen het was voor hem een zware opdracht maar zat er bovenop

Jos

Hypotheek geregeld voor een Complex dossier waarbij er rekening gehouden moest worden met meer dan 1 complexe factor

Marcel

Luistert goed naar de klant, komt met een goed onderbouwd plan, verteld de voor maar ook de nadelen.
Dat is nu net waarom dit kantoor ver boven alles uit stijgt.

Erica

Regelt altijd onze hypotheek goed. Kent ons en weet wat we willen

Klaas

deskundig, hulpvaardig, aangenaam zowel in voor- als nazorg

Bert

Fijne kerel die Paul duidelijk in de gesprekken goed bereikbaar denkt met je me zoekt naar mogelijkheden
Bijzonder prettig in de omgang
Geen onverwachte dingen gewoon duidelijk en klantgericht

Dick

Er zijn verschillende opties verkend en waarbij uiteendelijk de best passende oplossing voor ons werd aangeboden

marjo

Danny is al jaren onze financieel adviseur. Wij zijn zeer tevreden over de manier hoe hij dit doet. Hij denkt erg mee en is zeker in voor "out of the box"denken.

Yvonne

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde. Paul gaf me veel vertrouwen, heeft mij goed geholpen. Ik ben zeer tevreden.

Benjamins

Oprecht, eerlijk, goed bereikbaar, denkt mee in oplossingen, komt gemaakte afspraken na. Positief ingesteld! Leeft mee en toont interesse in onze persoonlijke situatie.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek