Schulden Monitor: de digitale editie

De Schulden Monitor is een statistisch rapport dat een overzicht geeft over het financieel welzijn van Nederland. Aan de Schulden Monitor kun je bijvoorbeeld zien hoeveel kredieten er in de afgelopen 5 jaar werden verleend en hoeveel betaalachterstanden er ontstonden. Ook lees je er bijvoorbeeld in dat de gemiddelde leeftijd waarin mensen in financiële problemen komen steeds lager wordt. Of dat er meer mannen dan vrouwen betalingsproblemen hebben.

Financieel welzijn gaat ons allemaal aan

Je zou je wellicht af kunnen vragen waarom zo een statistisch overzicht eigenlijk nodig is. Zo’n rapport geeft niet alleen nuttige informatie over het financieel welzijn van de Nederlandse bevolking, maar creëert vooral ook bewustzijn en inzicht bij alle betrokken partijen. De geldverstrekkers en banken krijgen een beter inzicht hoe de markt rond leningen en hypotheken aan het evalueren is, en de regering krijgt de mogelijkheid om op bepaalde trends te anticiperen door knelpunten te verbeteren, of juist verdere verbeteringen te stimuleren. De coronacrisis heeft aan ons allemaal laten zien hoe belangrijk het is om krediet toegankelijk te houden voor iedereen, want iedereen kan weleens met onverwachte geldzorgen te maken krijgen.

De juiste voorwaarden voor de consument

Ook de consument heeft baat bij de Schulden Monitor. Consumenten die eventueel met geldproblemen te maken hebben, schamen zich hier vaak voor of lijden onder een verzwakt zelfvertrouwen. De Schulden Monitor laat zien dat de consument met geldzorgen niet alleen staat, maar deel uitmaakt van een algemene situatie in het land. Banken kunnen aan de Schulden Monitor zien waar het misloopt met het geld verstrekken en de kredietvoorwaarden zo aanpassen, dat de consument beter tegen nog grotere problemen beschermd is. Zo kunnen de BKR-coderingen, die in grote mate bepalen wie er wel of niet kredietwaardig is, aan de hand van de Schulden Monitor op nieuwe realiteiten worden aangepast. Zo zijn er recent een aantal nieuwe BKR-coderingen toegevoegd, die het voor een bepaalde groep mensen weer gemakkelijker maakt, om een hypotheek te krijgen of geld te lenen, en anderen mensen beter beschermt tegen nog hogere schulden.

Of jij op dit moment met jouw BKR-codering in aanmerking komt voor een hypotheek of lening, kun je trouwens altijd snel met de BKR Hypotheektest te weten komen.

Start BKR hypotheektest

Jaap & Dennis

Veenendaal

Jeetje wat een top adviseur een adviseur die staat voor de werk maar daarin niet haar klanten vergeet en al helemaal niet denkt aan geld of haar .....

Tevreden klant;
Kristel

Zutphen

Prima uitleg en we hadden ook vaak contact over voortgang.

Tony

Vaassen

je denkt financieel alles netjes voor elkaar te hebben ivm de aankoop van ons nieuwe droomhuis...

;
Mehmet

Almelo

De adviseur heeft voor ons vlekkeloos een hypotheek geregeld. ING had ons geregistreerd bij de BKR met een code 2. Totaal onterecht! Met een code....

Daniëlle

Baarn

Prima adviseur. Wel veel papierwerk waar we zelf veel mee moesten doen en er stond nog een collega tussen via de mail wat ik soms lastig vond.....

Tevreden klant;
Ester

Zwolle

De adviseur heeft zich volledig ingezet om een goed advies te geven op onze lastige situatie, uiteindelijk is het gelukt!

Tevreden klant;
Jurgen

Amersfoort

De adviseur is vanaf het begin eerlijk geweest over onze problematische situatie maar heeft binnen twee weken de hypotheek helemaal rond gekregen. Fijn gesprek.

Tevreden klant;
Koos

Amsterdam

Met een BKR notering was het onmogelijk een hypotheek af te sluiten. Daar de BKR notering nog maar een aantal weken van kracht was is het de advi.....

R & A

Balkbrug

Vanaf de eerste minuut gaf zij ons vertrouwen en ook als persoon wist zijn een klik een met ons te maken. Ze had verstand van zaken en handelde zelf..

;
Karel & Marianne

Deventer

Helaas geen hypotheek door BKR Codering. Via BKRHypotheek is het wel gelukt!

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek