Schulden Monitor: de digitale editie

De Schulden Monitor is een statistisch rapport dat een overzicht geeft over het financieel welzijn van Nederland. Aan de Schulden Monitor kun je bijvoorbeeld zien hoeveel kredieten er in de afgelopen 5 jaar werden verleend en hoeveel betaalachterstanden er ontstonden. Ook lees je er bijvoorbeeld in dat de gemiddelde leeftijd waarin mensen in financiële problemen komen steeds lager wordt. Of dat er meer mannen dan vrouwen betalingsproblemen hebben.

Financieel welzijn gaat ons allemaal aan

Je zou je wellicht af kunnen vragen waarom zo een statistisch overzicht eigenlijk nodig is. Zo’n rapport geeft niet alleen nuttige informatie over het financieel welzijn van de Nederlandse bevolking, maar creëert vooral ook bewustzijn en inzicht bij alle betrokken partijen. De geldverstrekkers en banken krijgen een beter inzicht hoe de markt rond leningen en hypotheken aan het evalueren is, en de regering krijgt de mogelijkheid om op bepaalde trends te anticiperen door knelpunten te verbeteren, of juist verdere verbeteringen te stimuleren. De coronacrisis heeft aan ons allemaal laten zien hoe belangrijk het is om krediet toegankelijk te houden voor iedereen, want iedereen kan weleens met onverwachte geldzorgen te maken krijgen.

Wat is de Schuldenmonitor?

De Schulden Monitor is een jaarlijks terugkerend, statistisch rapport dat een overzicht geeft over het financieel welzijn van Nederland.

Kan ik de schuldenmonitor bekijken?

Je kunt de Schuldenmonitor bekijken op de website van het BKR. Je kunt daar ook aangeven dat je dit rapport digitaal wilt ontvangen.

De juiste voorwaarden voor de consument

Ook de consument heeft baat bij de Schulden Monitor. Consumenten die eventueel met geldproblemen te maken hebben, schamen zich hier vaak voor of lijden onder een verzwakt zelfvertrouwen. De Schulden Monitor laat zien dat de consument met geldzorgen niet alleen staat, maar deel uitmaakt van een algemene situatie in het land. Banken kunnen aan de Schulden Monitor zien waar het misloopt met het geld verstrekken en de kredietvoorwaarden zo aanpassen, dat de consument beter tegen nog grotere problemen beschermd is. Zo kunnen de BKR-coderingen, die in grote mate bepalen wie er wel of niet kredietwaardig is, aan de hand van de Schulden Monitor op nieuwe realiteiten worden aangepast. Zo zijn er recent een aantal nieuwe BKR-coderingen toegevoegd, die het voor een bepaalde groep mensen weer gemakkelijker maakt, om een hypotheek te krijgen of geld te lenen, en anderen mensen beter beschermt tegen nog hogere schulden.

Of jij op dit moment met jouw BKR-codering in aanmerking komt voor een hypotheek of lening, kun je trouwens altijd snel met de BKR Hypotheektest te weten komen.

Start BKR hypotheektest

Pelle Tobias

Danny heeft een ontzettend goed netwerk en is zeer kundig in het geven van een passend advies. Ook is het zo dat ze net die ene meter extra maken, waardoor je een nog beter resultaat krijgt. Dit had nergens anders gekund!

Anoniem

Duidelijk en bij vragen onmiddelijk duidelijk antwoord

Arthur

Tevreden, nemen de tijd en komen betrouwbaar over.

Nathalie

Altijd fijn om met Danny te praten. Heeft onze wensen goed begrepen en goed advies gegeven.

Dennie & Sandra

Zeer vakkundig en vriendelijk ,

Danny weet waar die over praat en zorgt dat alles heel duidelijk is en je geen zorgen hoeft te hebben omtrent de hypotheek aanvraag

JP_Arnhem

Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht

Marcel Kuster

Deskundige adviseur die weet waar hij over praat, eerlijk en weet voor en nadelen zeer goed te bespreken.

Liesbeth

Heel duidelijk, vriendelijk en heel goede tussentijdse begeleiding en informatie, zowel persoonlijk als per mail en telefonisch. Ook achteraf nog informeren of alles goed is gegaan. Super

WB

Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie

H.R.T.

Deskundig en zeer prettig in contact.
Het is fijn om vlot antwoorden te krijgen op vragen, hier gaat Paul (en alle medewerkers) zeer accuraat mee om.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek