Schulden Monitor: de digitale editie

De Schulden Monitor is een statistisch rapport dat een overzicht geeft over het financieel welzijn van Nederland. Aan de Schulden Monitor kun je bijvoorbeeld zien hoeveel kredieten er in de afgelopen 5 jaar werden verleend en hoeveel betaalachterstanden er ontstonden. Ook lees je er bijvoorbeeld in dat de gemiddelde leeftijd waarin mensen in financiële problemen komen steeds lager wordt. Of dat er meer mannen dan vrouwen betalingsproblemen hebben.

Financieel welzijn gaat ons allemaal aan

Je zou je wellicht af kunnen vragen waarom zo een statistisch overzicht eigenlijk nodig is. Zo’n rapport geeft niet alleen nuttige informatie over het financieel welzijn van de Nederlandse bevolking, maar creëert vooral ook bewustzijn en inzicht bij alle betrokken partijen. De geldverstrekkers en banken krijgen een beter inzicht hoe de markt rond leningen en hypotheken aan het evalueren is, en de regering krijgt de mogelijkheid om op bepaalde trends te anticiperen door knelpunten te verbeteren, of juist verdere verbeteringen te stimuleren. De coronacrisis heeft aan ons allemaal laten zien hoe belangrijk het is om krediet toegankelijk te houden voor iedereen, want iedereen kan weleens met onverwachte geldzorgen te maken krijgen.

De juiste voorwaarden voor de consument

Ook de consument heeft baat bij de Schulden Monitor. Consumenten die eventueel met geldproblemen te maken hebben, schamen zich hier vaak voor of lijden onder een verzwakt zelfvertrouwen. De Schulden Monitor laat zien dat de consument met geldzorgen niet alleen staat, maar deel uitmaakt van een algemene situatie in het land. Banken kunnen aan de Schulden Monitor zien waar het misloopt met het geld verstrekken en de kredietvoorwaarden zo aanpassen, dat de consument beter tegen nog grotere problemen beschermd is. Zo kunnen de BKR-coderingen, die in grote mate bepalen wie er wel of niet kredietwaardig is, aan de hand van de Schulden Monitor op nieuwe realiteiten worden aangepast. Zo zijn er recent een aantal nieuwe BKR-coderingen toegevoegd, die het voor een bepaalde groep mensen weer gemakkelijker maakt, om een hypotheek te krijgen of geld te lenen, en anderen mensen beter beschermt tegen nog hogere schulden.

Of jij op dit moment met jouw BKR-codering in aanmerking komt voor een hypotheek of lening, kun je trouwens altijd snel met de BKR Hypotheektest te weten komen.

Start BKR hypotheektest

Annette

Prettig en open gesprek. We kenden Danny al van een vorige keer.

Joris

Danny Schuler is een adviseur die door zijn ongedwongen benadering veel vertrouwen uitstraalt. In eenvoudige bewoordingen heeft hij alles uitgelegd, wat in onze situatie van belang was. Een duidelijke, deskundige, transparante verhaal.
Voor een ieder die twijfelt over haar of zijn mogelijkheden voor een hypotheek wijziging, adviseren wij contact op te nemen met Danny.
Hij is duidelijk een denker in mogelijkheden en kansen.

Anoniem

Ondanks de drukte toch goed geholpen. Ondanks enkele verstoringen

Bennie

Man komt zijn afspraak goed na. Hij was diudelijk over de zaak

Huub

Hele fijne adviseur! Heeft ook hiervoor de aankoop van het huis gedaan. Wij waren hier zeer blij mee

Liesbeth

Heel duidelijk, vriendelijk en heel goede tussentijdse begeleiding en informatie, zowel persoonlijk als per mail en telefonisch. Ook achteraf nog informeren of alles goed is gegaan. Super

Paul

Goede voorlichting en duidelijk in war wel er niet realistisch wa

Michel

Zeer goed en geduldig uitgelegd, nam de tijd en zeer vriendelijk .

TD

Vriendelijk en goed advies, heldere uitleg met duidelijkheid over kosten.

Karin

Ik heb een zeer plezierig gesprek gehad met Paul en we hebben besproken wat er allemaal mogelijk is en wat ik zelf graag wilde.

Kijk direct of je in aanmerking
komt voor een hypotheek