Een keer slecht van betalen geweest, wil niet zeggen dat je altijd slecht betaald. Je kunt ook gewoon pech in het leven hebben gehad omdat je bijvoorbeeld langdurig ziek bent geweest of dat je jouw baan bent kwijt geraakt. Met regelmaat leidt ook een relatiebeëindiging  tot een betalingsachterstand met als gevolg een codering.

Het is belangrijk dat je alle achterstanden hebt afgelost en dat de lening of hypotheek in het BKR een zogenaamde herstelcode H heeft gekregen. Is jouw achterstand nog niet opgelost? Kun je dat wel regelen. Betaal dan de achterstand. Je codering krijgt dan een H code. Goede kans dat je dan meer mogelijkheden hebt om een hypotheek te krijgen.

Wat is jouw verhaal. Het is van belang hoe de achterstand ontstaan is. Hiervoor kun je een korte duidelijke verklaring schrijven. Dit noemen we een plausibele verklaring.

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een hypotheek te krijgen als je een BKR codering hebt. Bij een hypotheekaanvraag met A3 codering  of wanneer je een A4 codering hebt, zijn er geen mogelijkheden. Benieuwd of een hypotheek voor jou mogelijk is? Doe de BKR hypotheektest.

Kan ik een hypotheek krijgen zonder BKR-toetsing?

Het is niet mogelijk een hypotheek te krijgen zonder BKR-toetsing. Het hebben van een lening betekent echter niet dat je geen hypotheek kunt krijgen.

Hoe krijg ik met een BKR-codering toch een hypotheek?

In sommige gevallen is het mogelijk met een BKR-codering een hypotheek te krijgen. Laat je hiervoor informeren door een specialist.