Door het verduurzamen van je woning krijg je extra financieringsruimte

Wil je je hypotheek verhogen voor verduurzaming? Ook al kon je door een negatieve BKR codering je hypotheek eerder niet verhogen, zo kan dit wel mogelijk zijn als de verhoging specifiek bedoeld is om je woning met verbouwingswerkzaamheden duurzamer te maken. Omdat het algemeen bekend is dat een duurzamere woning voor lagere maandlasten en een hogere eigendomswaarde zorgt, ontstaat er door een energiezuinige woning ook extra financieringsruimte. Wij noemen deze financieringsruimte ook wel energiespaarbudget. Door dit spaarbudget kun je in plaats van de normale 100% tot maximaal 106% van de eigendomswaarde lenen.

Meerdere mogelijkheden om je hypotheek te verhogen

Bovendien kun je op meerdere manieren je hypotheek verhogen. Wellicht had je al verbouwingswerkzaamheden voorzien en daarom een hogere hypotheek bij je notaris laten inschrijven dan dat je daadwerkelijk opgenomen hebt. In dit geval kan deze speelruimte alvast gebruikt worden om op een gemakkelijke manier je hypotheek te verhogen. Maar er kan ook aan een tweede hypotheek gedacht worden. Hiervoor moeten dan wel weer de notaris en andere aan een nieuwe hypotheek gerelateerde kosten betaald worden. Daarom kan een hypotheek oversluiten even interessant zijn. Wij kunnen dit precies voor jou berekenen en kennen in geval van een oversluiting van je hypotheek ook de voordeligste geldverstrekkers.

In de meeste gevallen staat een negatieve BKR codering je niet in de weg

Juist omdat het verduurzamen van je woning op lange termijn ook je financiële situatie verbetert, wordt een verhoging of het af- of oversluiten van een hypotheek met doel je woning te verduurzamen, makkelijker door de geldverstrekkers en banken goedgekeurd dan een gewone hypotheekaanvraag. Een negatieve BKR codering hoeft daarbij niet in de weg te staan. Alleen mensen die te maken hebben met een A3 of A4 codering kunnen in de meeste gevallen geen nieuwe hypotheek aanvragen. Als je niet weet met welke codering jij precies te maken hebt, dan lees je hier hoe je snel en gemakkelijk online je BKR overzicht op kunt vragen.

Laat je begeleiden door een betrouwbare BKR hypotheekadviseur

Als je het slim aanpakt, heb je bij alle andere BKR coderingen wel de mogelijkheid om je hypotheek via één van de mogelijkheden te verhogen. Dus wil je je hypotheek verhogen voor verduurzaming? Laat je daarom zeker begeleiden door een betrouwbare BKR hypotheekadviseur. Wij kennen de markt het beste, weten meteen welke mogelijkheden er in jouw situatie bestaan en welke rente voor jouw situatie haalbaar is. Om de slagingskans te vergroten is het namelijk belangrijk de aanvraag zo op te stellen dat de bank of geldverstrekker geen reden heeft om deze te weigeren.

Wil je direct  weten of je wel kans maakt op een hogere of tweede hypotheek? Doe dan onze speciaal ontwikkelde BKR Hypotheektest en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn en welke volgende stappen je moet ondernemen. Of neem rechtstreeks contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag vrijblijvend verder.

Start BKR hypotheektest